Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Alles gaat voorbij.

Ze drukte op een knopje waardoor het bovengedeelte van de behandelstoel verder naar beneden zakte. ‘Nog even en je ligt met je benen verder naar boven, dat moeten we niet hebben, dan zakt het bloed naar je hoofd, dat hou je niet vol.’ Ik kon niets zeggen. Ik had van alles in mijn mond. Het licht van de lamp scheen fel in mijn ogen, er werd af en toe met een soort sproeier gespoten waardoor er kleine druppels in mijn gezicht vielen. Ondertussen keek ik naar het systeemplafond en zag minuscule vlekjes. Blauw. Niet rood. Pluspunt. Er gingen vijlen in de (mijn) wortels, ze schoof ze heen en weer wat een gek gevoel gaf ook al voelde ik geen pijn want ik was verdoofd. Daar wel, verder was het zaak op mijn ademhaling te letten.

‘Ik kan het niet goed zien, moet aan de andere kant gaan zitten.’ zei de tandarts die haar assistente aan de kant drukte. ‘De gangen zijn nogal dun.’ Wandelgangen, loopgangen. Loopgraven. Ik associeerde zonder erg. Ik slikte speeksel weg. Slangen hingen uit mijn mond, ik zag een voorwerp met een haakje. Hoe laat zou het zijn? Het zou maximaal vijf-en-zeventig minuten duren.

Na een tijdje wist ik niet meer of ik mijn mond nu ver open had of niet. Of hoe ver de tandarts met de behandeling was. ‘Het moet gebeuren.’ had ze gezegd. ‘Je had het niet zo kunnen laten zitten.’ ‘Alles gaat voorbij.’ zei ik. ‘Dat zeggen ze hè?’ beaamde de tandarts.

Als ik een tekst zou schrijven voor een liedje zou het liedje zo heten, dacht ik. Ik probeerde de vlekken in het systeemplafond en de witte muren romantisch te verwerken in een tekst die ik schreef in mijn hoofd maar bakte er niks van. Nog niet.


2 reacties op “Alles gaat voorbij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten