Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Klodders.

Gisterenmiddag liep ik het museum Prinsenhof binnen. Mijn museumjaarkaart doet al goed dienst en er staan nog wat musea op mijn lijstje. Bij de geschiedenis van Willem van Oranje kreeg ik zin om de Apologie of Verantwoording te lezen. Een PDF staat inmiddels op mijn laptop. Bram Bogart dan. De man van de klodders. Ik hou niet zo van grof werk. Veel schilderijen van hem zijn gemaakt met olieverf op lijm en maken dikke banen van verf. Eén schilderij vond ik erg mooi. Kleurrijk, iets fijner en stil.

Bram Bogart

Museum Prinsenhof in Delft.


3 reacties op “Klodders.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten