Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Gekke schoenen.

Vorige week liep ik de buurkinderen naar school. Dat was een eenmalige actie, ze gaan normaal gesproken met hun ouders maar deze keer hadden zij afspraken. We liepen langs de weg en kletsten over van alles en nog wat tot het zusje ineens zei: ‘Hij heeft gekke schoenen hè?’ Ze wees naar haar oudere broer waarvan een schoen behoorlijk opgehoogd was.

Hij droeg best stoere schoenen, sneakermodel. Vroeger vielen die aangepaste schoenen meteen op. Niet omdat ze aangepast waren per se, maar omdat ze lelijke modellen hadden.

‘Ik vind het geen gekke schoenen eigenlijk.’ Redeneerde ik. ‘Ik ken er meer die opgehoogde schoenen dragen. Deze vind ik best stoer.’ Het broertje, dat voor ons liep, draaide zich om terwijl ik mijn schouders ophaalde en glunderde. Het zusje keek me perplex aan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten