Op je eigen manier.

Eigenlijk is doceren niet zozeer aanreiken maar laten ontdekken. Niet alles vertellen en meedelen maar laten ervaren. Iets aan toeval overlaten zodat men verwondert. Dat is misschien de kern van een les geven, bedacht ik me gisterenavond nadat ik mijn (najaars) blogcursus had afgerond. Je geeft een beetje inzicht maar de rest is aan de leerling. Zij hebben er meer aan door te pielen en te prutsen dan door een kant-en-klaar recept op te volgen. Dan leer je namelijk hoe de docent het doet, niet hoe jij je eigen richting bepaalt. Op je eigen manier iets maken en creëren is inspirerender. En ook de docent verwonderde zich weer. Ook dat is mooi meegenomen.

Published by


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten