Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Waarom denken sommige mensen dat de aarde plat is?

Ze tekende de aardbol en de wateren en vroeg zich af waarom de aarde rond was. ‘Er zijn mensen die denken dat de aarde plat is.’ Mompelde ik. ‘Huh?’ Hoe gaat dat dan met het water? Waar valt het dan naartoe?’ ‘Goeie vraag.’ Zei ik. Ze pakte haar Ipad erbij en tikte in Google: ‘Waarom denken mensen dat de aarde plat is?’ Ze keek bij afbeeldingen en zag hoe sommige mensen denken dat de aarde plat is. Er hing een soort ring om de aarde en aan het eind van de bol viel het water als een enorme waterval naar beneden naar… wat? We bekeken de afbeelding eens goed. ‘Dus als ze een horizon zien denken ze dat ze eraf vallen? En dat het water eraf valt?’ Ze kon er niet bij. Ik knikte en haalde mijn schouders op. Toen keek ze op Willem Wever want Willem Wever zou het antwoord toch moeten weten op deze vraag?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten