Vergelijken.

Als je een aantal uitvaarten achter elkaar te verstouwen hebt ga je vergelijken. Oh, de kist is open tijdens de dienst. Bijzonder. Deze aula voelt warmer op de een of andere manier dan die vorige. Die man praat alles goed verstaanbaar aan elkaar vast. Die muziek had ik zelf nooit uitgekozen. Bij de vorige dienst regende het zo hard. Zo, dat was een lange/korte preek. Het geluid van de microfoon was slecht. Prachtige woorden van de kleinkinderen. Ik vroeg me ineens af tijdens de dienst vanochtend of mijn moeder een diaken had willen hebben tijdens haar dienst maar schudde inwendig mijn hoofd. Waarschijnlijk toch niet. We spraken mensen die we alleen bij uitvaarten zien. En telkens wordt de belofte gemaakt eerder af te spreken, niet tot die volgende uitvaart, maar je zou net zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten