Karin Ramaker.


Jonge vader.

Hij kwam met zijn gezicht om het hoekje getuurd, onwennig. ‘Ben ik hier goed?’ Ja, dat was hij. Hij zat tussen de vrouwen, veelal ervaren pedagogische medewerkers, gastouders en een enkele dame die voor het eerst meedeed met de cursus kinder-ehbo. Stabiele zijligging, Rautek, Heimlich, het was ons allen bekend. Epi-pen, sneldrukverband en shock ook. De jonge vader vertelde in het voorstelrondje dat hij onzeker was in zijn vaderschap, dat hij twee jonge kinderen had in de leeftijd van drie en zes jaar, dat hij flauwviel, dacht hij, als hij bloed zag, tanden door de lip, valpartijen hadden ook niet zijn voorkeur. Hij wilde vandaag meedoen om zekerder te worden in zijn handelen, zijn gevoel. Na een korte theorie gingen we in groepjes aan de slag met baby- en kinderpoppen. De AED werd erbij gehaald. De computerstem legde alles rustig uit maar het zweet gutste van zijn voorhoofd.

Published by


Reactie

 1. rob alberts avatar
  rob alberts

  Als bhv-er heb ik regelmatig de herhalingscursussen levensreddend handelen gevolgd.

  Gelukkig nooit in de praktijk hoeven toe te passen.

  Ik kan mij de angst van de jonge vader levendig voorstellen.

  Stille groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten