‘De sneuheid van één tartaartje kan soms vol in je gezicht slaan.’

 

GewoonSingle3D.jpgHet leven van de gemiddelde single gaat niet altijd over rozen. Vooral de zoekende single heeft brede schouders nodig om de vele opmerkingen, vragen en (voor)oordelen op te vangen. Als je alleen bent ben je per slot van rekening maar ‘zo alleen’, daar wordt niemand vrolijk van. 
Is er wat mis met de single? Ligt het ergens ‘ook een beetje aan henzelf’ dat ze single zijn want ‘ze is ook best moeilijk en veeleisend hoor’. Een single moet stiekem of openlijk ongelukkig zijn, lijkt wel. Maar ook al zijn er sneue momenten, de single is niet zielig en zit niet thuis weg te kwijnen; het beeld over de single moest worden aangepakt.
Aan de hand van interviews en persoonlijke verhalen schetst Karin Ramaker een realistisch beeld van de singles van nu: de voordelen van de alleenheerschappij in je eigen huis, de goedbedoelde maar soms kwetsende adviezen van de omgeving, de absurde ervaringen in het online daten, kortom de ups en downs van het single-bestaan. Herkenbaar, hilarisch en soms confronterend voor iedereen die single is.

Je kunt Gewoon single! hier bestellen!

Opkrabbelen, nadat je op je bek bent gegaan.

OpkrabbelenIn haar boek weet Karin Ramaker met een aanstekelijke dosis optimisme, actiegerichtheid en humor te prikkelen tot zelfreflectie en stimuleert ze het aan de kaak stellen van eigen overtuigingen. In de 14 hoofstukken komen diverse thema’s aan bod, die je uitdagen, prikkelen en stimuleren om het eens anders te doen. Het gaat onder andere in op assertiviteit, intuïtie, perfectionisme, piekeren en geleefd worden door emoties en verwachtingen. Zonder heel theoretisch te worden, zit er wel stiekem een hoop praktisch gerichte wijsheid in elk hoofdstuk. Oefeningen voor de lezer om zelf te proberen en verder te experimenteren wat voor de lezer zelf werkt.

Karin Ramaker is persoonlijk en openhartig, maar laat ook ruimte voor hoe het bij de lezer anders kan zijn. Dit wordt versterkt doordat zij meerdere gasten heeft die hun ervaringen en kwetsbare kanten delen. Dat is prettig normaliserend en geeft ruimte voor diversiteit en eigen invulling.

Elk hoofdstuk heeft leuke anekdotes, mooie vormgeving en doe-oefeningen die reflectie stimuleren. Ze laten de inhoud van het boek meer doordringen, of wakkeren de creativiteit aan. De creatieve vormgeving werkt ook aanstekelijk om voorbij eigen kaders en belemmeringen te kijken, het bevestigt dat meer kan dan bedacht. Wellicht dat niet iedere oefening de lezer aanspreekt, maar het zit er gelukkig vol mee. De oefeningen nodigen uit om uit je comfort-zone te stappen, juist eens wat geks te doen. Soms met gek doen als doel. Soms ook serieuzer, om anders met persoonlijke uitdagingen om te gaan.

Het is een prikkelend boek wat oproept tot zelfacceptatie en eigenzinnigheid. Leuk en effectief leesvoer voor een ieder die sterkere dalen dan pieken ervaart. Of meer wilt gaan varen op eigen (emotionele) kompas. Of meer regie over eigen emoties en overtuigingen wilt krijgen. Het is een oproep om de lat hoog te leggen van wat je van het leven verwacht, in plaats van wat je van jezelf verwacht. Door het boek heen is de boodschap dat leven ook menselijkheid en kwetsbaarheid inhoudt. Dat betekent niet alleen rationaliseren, maar ervaren, voelen, doen, vallen en weer opkrabbelen…  — Arjan van Houwelingen.

Je kunt Opkrabbelen hier bestellen!

 

Blogboek

BlogBoekMijn ebook over inhoudelijk, persoonlijk en zakelijk bloggen, BlogBoek, is nu te koop! Je kunt met de doe-opdrachten meteen aan de slag op je eigen blog! Betaling is via creditcard. Heb je geen creditcard, mail mij dan even om rechtstreeks te bestellen. 

 

 

Witte Koord

wittekoord Witte Koord gaat over Reva Reijnen en haar universeel verlangen om Antwoorden te vinden zoals wij die ook zoeken. Ebook in ePub en PDF.

‘Urgent napkin-poems.’ — Inge Boes.

‘Heb het gelezen en herkende meer dan ik dacht. Dominante vriendinnen. Korte zinnen. Het ontheemde verblijf in het buitenland. De ogenschijnlijke stilstand. En de algehele beklemming sprak me erg aan. — Bert Kommerij.

Je kunt Witte Koord hier bestellen!