Hart Op Straat.

Het educatieve, maatschappelijke cross-mediale fotoproject Hart Op Straat. (en overal.)

(Artikel Gelderlander febr. 2014)
(Artikel Gelderlander febr. 2014)

 

“Hartverwarmend, mensen die de moeite nemen om een positieve boodschap de wereld in te sturen. Ellende genoeg, en heel makkelijk om daar verslag van te doen, de media doet er het liefst nog een schepje bovenop. Respect voor Karin die een tegengeluid laat horen door haar Fotoproject Hart Op Straat. Ze tovert een glimlach op gezichten van toeschouwers met haar tentoonstelling. Daarnaast inspireert ze op deze manier mensen om anders tegen de wereld aan te kijken. Ik ontdek in ieder geval de laatste tijd te pas en te onpas harten, in bloembladeren, vogelpoep, noem maar op.” — Linda Stam, DOK Delft.

Eind 2006, tijdens een lange wandeling, spotte ik op het asfalt een kauwgomhart. Ik voelde me destijds niet erg happy, maar dat hartje gaf me een blij gevoel. Sindsdien kom ik overal en nergens toevallig hartjes tegen. In een huis, op een toilet, in een park, op een kaart, in de vloer, op de muur, in de koffie, overal, en ik fotografeer ze. Het is best aanstekelijk; sindsdien hebben heel veel mensen me hun toevallig gevonden hart gestuurd. Ook is de Flickrgroep flink aangevuld met harten. Je kunt Hart Op Straat ook volgen via Twitter.

Mijn boodschap is simpel: Liefde is overal. Een hartje vinden maakt je blij. Het heeft een hoog verrassingsgehalte en het geeft hoop.

Hart Op Straat heeft geëxposeerd in Bink36 (Den Haag) Theater aan het Spui, (Den Haag) StandUp Gallery, DOK Delft, Meet&Greet en Hogeschool Leiden en Picnic Amsterdam. Hart Op Straat exposeerde ook in het VUMC afdeling cardiologie. Deze expo was voor patiënten, bezoekers en medewerkers van deze afdeling. Toen de foto’s eraf werden gehaald waren patiënten erg teleurgesteld, de eerste keer dat ik met een brok in mijn keel foto’s weghaalde.

 

vumc hart op straat

 

De expositie was o.a te zien bij Centrum voor mondhygiëne in Eindhoven. Later reisde Hart Op Straat naar OBS de Slinger in Aalten! Hart Op Straat was daar al ruim voldoende aangekondigd! Op die speciale dag bij OBS de Slinger ging ik in de kleutergroepen een kleine activiteit doen en legde ik vanaf groep 3 tot en met groep 8 kort uit hoe Hart Op Straat was ontstaan. De reacties van de kinderen waren hartverwarmend! Het project was een samenwerking met een project van school over prettig omgaan met elkaar, positiviteit en de Kanjertraining. Maar ook de ouders van deze kinderen zijn inmiddels aangestoken, leraren krijgen regelmatig hartenfoto’s toegestuurd!

Hart Op Straat was ook weer te zien bij Boek en Buro Zevenaar. Dit keer had mijn Hartenverslaafde collega Annemieke Hulshof de expositie verzorgd, waarvoor zeer dank!

Heb jij ruimte, wil je een Hart Op Straat expo waarbij de kijker een goed gevoel krijgt? Voor een maand, of twee? Voor foto’s van 10 x 15 met buddy bevestigd zodat het heel makkelijk op een muur kan? Bel me op 06 158 59 204 of mail me: metkarin@gmail.com en volg het via twitter! Deze expositie past prima bij een Kanjertraining voor Primair Onderwijs en zorginstellingen die een hart onder de riem nodig hebben !

[foto boven gemaakt door Marco Raaphorst.]