Share

Privacy ligt op straat?

zondag 7 juni 2009Een hele tijd geleden berichtte ik hier al eens over. Dat als je een telefoonaansluiting neemt je de vraag wordt gesteld of je in het telefoonboek wilt of dat wilt dat je nummer prive blijft. Die keus heb je en krijg je. Hoe anders dat is met een domeinregistratie. En hoe privacy, na het vastleggen van een domeinnaam, gewoon op straat ligt.

internet ligt op straat.


SIDN is verantwoordelijk voor het stabiel functioneren en de ontwikkeling van het .nl-domein op het internet.

Veel internetgebruikers weten niet dat sowieso bij een .nl registratie volledige naam, adresgegevens en soms zelfs telefoonnummers en emailadres gevonden kunnen worden. Mocht je in de toekomst een .nl willen registreren, kun je via je hostingprovider informeren of zij de privegegevens overnemen.

Labels: , , ,


11:09 AM //
Share

Hier ben ik. deel 7.

maandag 23 februari 2009Ik ben hier.

Ik ben hier,
waar jij ooit was.
waar jij je, net als ik,
met voetstappen
gegrond en waardig
geankerd voelde.

Jij bent daar,
overal,
in de verte, los.
Hier ben ik,
geankerd op dit zand,
ik leef, voel en zweef,
en zwaai naar jou
uit het licht.

Voor Pieter Bronsgeest.

Labels: , ,


7:17 PM //
Share

Media Me.

maandag 2 februari 2009

via: mediame.nl

Labels: ,


3:00 PM //
Share

16 Random Things. Tag Me.

zondag 1 februari 2009I was tagged to write out 16 random things about myself.


16 random things.1) I love to dream.
2) I love to dream and write about it.
3) I believe in letting go. when you let go, you receive the most beautiful things.
4) I have received love and a great friendship. I enjoy it every day.
5) life is hard sometimes, but the glass is always half full, I think.
6) I like to enjoy the little things; sunshine on my face, for example.
7) my friends are important to me. more now than ever.
8) life is short, make the best of it, is my belief.
9) new is sometimes scary, but then again also a great adventure.
10) silence is a great treasure. in silence there is peace.
11) hope gives me life. without hope, life's gone.
12) I learn as I go. every day is a new day.
13) my brother used to be my compass, now I can be my own.
14) I can be pigheaded , go my own way, and do it.
15) I like to write, in writing lies creativity I need to release.
16) I have a million ideas. I do!

Share Me is een topic bij een nieuw project via mediame.nl

Labels: , , ,


10:06 AM //
Share

Kijk om, en loop weer door. (Ik ben hier. deel 6.)

woensdag 31 december 2008'Dat ieder kind beinvloed wordt door het gezin waaruit het komt, is evident. Maar meestal begrijp je de ware impact pas jaren later; in het omkijken.' -- bladzijde 98 van Zin.

koffer.


'Koffers maak je soms open
of doe je dicht.
Je haalt er wat uit
en stopt er wat in.
Een oude brief
in mijn jaszak.
Een kofer in mijn hand.
De wind in mijn haren
op een groot station.

Ze zeggen dat
in dromen
een station een tussenstop is
van A naar B.
Een begin- en eindbestemming
en onderweg
heel veel Antwoorden
op belangrijke vragen.' -- bladzijde 51 van Witte Koord.

Wat is Ik,
als Ik niet
meer besta
zoals Ik
ooit was?
En wat doe Jij
met Mij
terwijl je Mij
leest?
Wie was Ik
toen Ik Mijzelf was,
en waar ben Jij
Op de valreep
van Oud op Nieuw?

Be Me is een topic bij een nieuw project via mediame.nl

Labels: , , ,


6:22 PM //
Share

That Way -->

dinsdag 23 december 2008Dingen veranderen. Ik maak de balans op. Ik betaal rekeningen en ik pak een koffer. Terwijl ik in de spiegel kijk naar mijn korte coupe, de wasmachine draait en ik me beweeg in mijn eigen appartement, besef ik me dat dit volgend jaar anders zal zijn.

that way.


Dit is eind december en ik loop over de zwartwit geblokte ruiten in mijn woonkamer. De kaarsen branden en de televisie staat aan. Mijn afwas staat nog onaangetast op het aanrecht. Ik ruim de laatste rommel op. Zet een vuilniszak buiten op de gang neer; klaar om morgen naar de container te vervoeren.

Ik ga volgend jaar de andere kant op. Ik maak er foto's van en maak herinneringen. Tegelijkertijd sla ik de momenten van vanavond op. De verwarming staat op 20 en ik schop mijn laarzen uit.

Hier is nog steeds hier en wordt volgend jaar daar. Ik ga vooruit. Ik droom. Ik sla op. Ik zet vast. Ik voeg samen. Dan.

Labels: , , ,


7:31 PM //
Share

Hier ben ik. deel 4.

dinsdag 9 december 2008Vanmorgen klike ik zonder al te veel erg op een linkje waar je familie terug kunt vinden. Ik tikte mijn achternaam in en zag na een aantal namen mijn oma's naam.

'Niet alleen:

‘Hier was ik’

maar ook:

‘Vind mij.’


Haar volledige naam, haar geboortedatum en datum van overlijden. Mijn oma was best hip, nog, om zomaar uit het niets op internet te zijn.

Te zijn.

Het was 3 december toen zij op een vroege ochtend overleed. Die nacht dacht ik half slapend half wakker te zijn en voelde iemand naast me op het bed zitten. In mijn oor werd gefluisterd:

'Alles komt goed.'

Het laat een index achter. Waar vroeger een rouwadvertentie in de krant stond, is nu een online pagina van een linkjespagina op het wereld wijde web. Met haar naam. En onsterfelijk. Op die manier.

Want daar was zij.

Labels: , , ,


6:40 PM //
Share

Hier ben ik. deel 3.

zaterdag 29 november 2008Er heerste eerst een verkrampte toestand met mij op het internet. Ik was niet de enige; nog steeds zijn er mensen die met die verkramptheid te maken hebben en er een manier in proberen te vinden daarmee om te gaan.

Hoe ver ga je met jezelf op internet?

Mijzelf op het internet, een persoonlijke blog, met zeker in het begin zeer persoonlijke teksten over mijn dagelijkse zoektocht door het leven en het leven zoekende op de internetlijn. Terwijl het zoeken naar antwoorden en het vragen stellen mijn weblog werd, leerden mensen mij kennen.

Leerden zij mij echt kennen?

Ik stuntelde.
Ik tiepte.
Ik leerde.
Ik voerde discussies.

Ik zweeg.

shadowsides.


Hoe zou mijn weblog eruit zien, als ik niet mijzelf was? Wat zou ik zijn op deze internetlijn? Wat zou ik verbergen, blootleggen of veranderen? Als iemand mij was, zou hij of zij net zo persoonlijk zijn, als een ander? Zou die persoon meer teruggetrokken zijn, verkrampt, bedekt?

Tussen de regels door kan je best iemand (goed) leren kennen via het (dagelijkse) meelezen van een persoonlijk weblog.

Maar hoe persoonlijk is persoonlijk?


Zij die verkrampt omgaan met zichzelf vallen hoe dan ook eens door de mand. Ook op internet. Zij zijn de ijdeltuit, de wegvlakking, de avatar, het beeld wat zij verbeteren of weglaten van zichelf. Zij zijn de handen voor hun gezicht, de getiepte stukjes onli ne gezet die ineens weer verdwijnen, het wantrouwen naar de ander met de gedachten en de angsten.

Ik was het ook.
Ik ben het niet.
Meer.mediame.nl

Labels: , ,


1:34 PM //
Share

met-k.com

dinsdag 18 november 2008Sinds mijn internetloosheid en alle (on)gemakken daaromheen, en het langzaam herstellen van de pjoeter alsof het een flinke griep gekregen had, met af en toe wat kuchjes en zuchtjes en steuntjes, baal ik van de (on)bereikbaarheid van mezelf.

De reader in mijn email geeft de getallen aan. Sommige blogs heb ik al tijden niet meer gelezen, sommige blogs zijn ergens verder van me verwijderd geraakt en sommige blogs lees ik snel en reageer niet. Meer.

Wat maakt dat het weblog van toen niet meer een weblog is van vandaag?


paris.


Is het zoals het leven is en jij en ik groeien? Groeit mijn weblog door verandering van tijd en omstandigheden en vervallen dingen, regels, situaties en zelfs de taal misschien wel? Hoe komt het dat de blogs die ik vroeger las met veel plezier nu niet meer lees? Omdat zij ook veranderd zijn?

Of is het juist omdat zij niet veranderd zijn en ik wel?


Ik kan niet reageren. Mijn pjoeter is nog niet helemaal hersteld van de griepvirus en ik bevind me (wederom) aarzelend en onzeker op digitaal terrein. Aarzelend omdat ik opeens niet meer zeker weet wat ik wel en niet leuk vind aan het internet.

Het is een zoektocht die al een zoektocht was.


Het is een doorlopende zoektocht naar informatiemateriaal, nieuws en het vergaren van informatie bij mensen die bloggen die ik denk te kennen. Sommige weblogmensen kén ik ook. Sommige mensen volgen me al jaren en ik ken hen van een afstand; het zijn de bedradingen en onzichtbare connecties die verbinden in een wereld van internettechnologie.

Ik wil soms reageren maar ik kan het niet.


Mijn empatisch vermogen reikt niet voldoende en andere mensen zullen de woorden wél uitspreken die de ander horen wil. Mijn leefruimte is verwijd. Ik kom op real-life plekken waar ik over zou kunnen schrijven maar de woorden die als tiepletters in het kleine box-je verschijnen van mijn blogger account, een post-create, dekken de lading gewoon niet. Genoeg.

Mijn weblog is aan een verandering bezig. Ik kan het voelen. Ik communiceer op een andere manier met mijn mede-weblog-collegae. Ik lees je wel, maar ik reageer niet meer. Zoveel. Als eerst.

Jullie; weblogcollega's, lurkers, nieuwsgierigen, Googlezoekers en zelfs exen, veranderen ook. Dat is niet erg. Dat is vanzelfsprekend. Misschien zelfs wel de moeite waard. Het zou namelijk betekenen dat het online bestaan van verhalen uit een weblog net zo meegroeit als je leven daarbuiten.

Ik ben met-k.com.
Mijn naam blijft, maar ik verander.
Ook op internet.

Labels: , ,


7:03 PM //
Share

Ik ben hier! deel 2.

zondag 9 november 2008Onze wereld is een wereld van bereikbaarheid. Als je gevonden wilt worden dan wordt je gevonden. Zelfs in de stiltezone van een volle trein bellen mensen elkaar. Als een vraag gesteld moet worden, willen wij de antwoorden.

We luisteren mee met de gesprekken van andere mensen. Relaties die worden beeindigd via een lang telefoongesprek vol verwijten en verdrietige uithalen. Afspraken die worden gemaakt, verschoven of gecancelled. We praten in de lucht. We maken bewegingen en praten met onze handen.

uit.Ik ben hier.
Hier overal.
Mijn woorden zweven in de ruimte.
Misschien bereiken ze jou.
Ik ben een noodgeval,
een belofte, een afscheid.
Een tus sendoortje, een vraag, een uitroep.
Ik ben hier zoals daar kan zijn.
Ik ben de woorden
via een ruisloze verbinding.

Labels: , ,


2:43 PM //
Share

Ik ben hier!

woensdag 5 november 2008Het is een vreemde gewaarwording, het gevoel te ontpjoeteren. Als het woord nog niet bestond, dan bestaat het nu.

Ontpjoeteren is het fenomeen dat iemand totaal onverwacht ontplugt wordt van alles dat via de modem plaatsvindt. De visite naar allerlei websites en weblogs verdwijnt en wat er overblijft is een stilte en alternatieven.

De eerste periode voelt als rusteloos en ongemakkelijk. Alsof je via de snoeren van je computer de onzichtbare bewegingen en verdwaalde vastgelegde woorden op je html code wilt inhaleren; alles dat enigszins ruikt naar pc. Je mist het gezoem, het tikken van de toetsen en de bliepjes bij inkomende e-mail.

ku(ns)t vandalisme


De verbinding met de bijna onwerkelijke kant van ergens 'daar achter' is verdwenen. De contactmogelijkheden zijn doorgeknipt waardoor vraagstellingen, afspraken en discussies komen te vervallen en zelfs de spamfilter met penis enlargements en borstcorrecties niet meer doordringen. Jouw wereld zonder internet is een stap terug in de tijd.

Interactief is een ruim begrip. Digitaal en Nieuwe Media roelt nu meer dan ooit. Ik vroeg me laatst af of het papier verdwijnen zal. Ooit. Een boek. Een krant. Een telefoonboek.

Ik was een paar weken ontpjoeterd. Dan kom je tot rust. Als alles weer ingeplugt is, en je de wijde internetwereld in wandelt, bijna huppelt, bedenk je, tot je enorme verbazing, wat je nu ook alweer wilt zoeken, wilt zien en wilt lezen. Is alles wel zo belangrijk om bij te houden, te volgen en te weten? Is de grens van hier aan de werktafel tot daar in het 'ergens' wel zo dichtbij? Kom je via de digitale wegen daar waar je zo graag wilt zijn? Is 'daar ergens' een vraagteken, een utopie of een verbinding zonder einde?

Maar ik ben hier.

Locate me wordt een topic bij een nieuw project via mediame.nl

Labels: , ,


11:54 PM //