Share

De boel overzetten en ander technisch gedoe.

zaterdag 1 augustus 2009Al jaren werk ik met blogger. Blogger roels for the most part. Wat ik niet wist was dat een hele tijd geleden iedereen die met blogger werkte een gmail account moest nemen om zo een ge-upgrade-de versie van blogger te gebruiken. Ik nam, gewoon uit mezelf, ook een gmail account. Maar er ging iets niet helemaal goed. Iets ging helemaal langs me heen of ik heb die mail, of wat dan ook, nooit ontvangen want terwijl iedereen die blogger gebruikte gezellig verder ging met een hele vernieuwde versie, ging ik stug door met de sterk verouderde versie.

Wist ik veel.

Waardoor bepaalde (simpele) dingen niet konden. Ik html-de me helemaal te pletter. Toen ik een aantal mailtjes en tweets kreeg van volgers die zich afvroegen hoe het kon dat ik geen trackback e.d had ging er hier in huize K een langzaam lampje branden. Of eigenlijk ging er bij de techneut des huizes een lampje branden. Bij mij brandde nog steeds eigenlijk niets.Ik ben steeds meer beperkt. Ik erger me soms helemaal de tering ontzettend als bepaalde normale dingen niet werken op m'n blog die blijkbaar bij een ander wel werken. Bovendien ben ik heel beperkt met het uitzoeken en gebruiken van layouts. Gros van de mooie layouts kan ik simpelweg niet gebruiken met m'n oude blogger versie. Of ik moet zodanig dingen handmatig aanpassen dat ik me wederom helemaal de tering ontzettend erger.

Als iets enorm beperkt is/wordt dan gaat het bij mij kriebelen. Dan gaan de ellebogen wapperen. Ik kan slecht tegen dingen die (me) beperken. Dus, morgen, zondag, zal dit webblog een dagje onbruikbaar zijn. Omdat er dan achter de schermen druk gezwoegd gaat worden om van mijn weblog een hele mooie, koele, uiterst bruikbare en functionele werkblog te maken.

Dus even geduld aub, duim en hoop.

photo CC made by: Dean Johnson.

Labels: , ,


1:50 PM //
Share

color draw this page.

vrijdag 31 juli 2009Wreck This Journal.


Meer Wreck This Journal:

Spill Your Coffee.
Write or draw left righthanded.
Write one word over and over.

Labels: , ,


4:10 PM //
Share

Smoky.
Dik een jaar geleden kwam ik voor het eerst in de nieuwe flat van een collega/vriendin van mij in Nijmegen kijken. We voelden een connectie, een klik, maar we zagen elkaar niet echt vaak. We leerden elkaar eigenlijk pas kennen. Ze had me opgehaald van het station en druk pratend liepen we via de trap naar de voordeur. Haar meubels waren nog steeds niet gebracht, de kamers waren best kaal en alleen een koffiezetapparaat stond in de keuken.

Ze begon aan de rondleiding. Vertelde ondertussen over de vele twijfels die ze had over bepaalde privezaken en wat ze ermee aan moest. Al heel lang balanceerde ze tussen doen wat anderen van haar verwachtten en wat zij zelf graag wilde doen. Uiteindelijk koos zij vaak voor wat anderen wilden en voelde zich buitengewoon naar.

Toen ze me de slaapkamer had laten zien en wij naar de witte hal liepen zag ik opeens een soort rokerige schim voorbij komen. Daar beneden op de grond. Een soort van schim van een donkere kat. Hij liep zo langs mijn benen. Zonder erg riep ik:

'Ik zie hier een kat lopen! Je moet een kat gaan kopen. Die kat hoort bij jou!'

Mijn vriendin keek me even verbaasd aan en mompelde dat ze inderdaad gedacht had een kat te kopen maar dat mensen om haar heen vonden dat het geen goed idee was. Wat nou als zij met vakantie wilde? Wie moest er dan voor het huisdier zorgen?

Afgelopen week kreeg ik een email van deze vriendin die ik al maanden niet gezien had. Waarvan ik wist dat er problemen speelden en ik haar even met rust moest laten. Ze moest zelf dingen uitvissen en beslissen. Soms liet je iemand dan maar even.

'Moest nog aan je denken! Jij hebt namelijk ooit gezegd dat je het gevoel had dat ik een kat wil. Ik zei toen dat ik er wel over nagedacht had maar nog niet zeker wist. Jij zei toen, doe maar is goed voor je. Moest daar weer even aan denken. Ik heb haar nu een week en het gaat heel goed. Het is zo n lief beestje, word er helemaal vrolijk van.'


smoky, zoals ik haar noem.


'Ze is gevonden in een kliko met kittens en is zelf sinds mei 1 jaar. Al veel mee gemaakt.
Ik ging eigenlijk voor een andere kat, maar zij kwam gelijk naar me toe.'


...

Labels: , ,


11:32 AM //
Share

Start!
start!


'Start where you are. Distant fields always look greener, but opportunity lies right where you are. Take advantage of every opportunity of service.' -- Robert Collier.

Voor mensen die twijfelen. Voor mensen die 'ja,maar' roepen. Voor mensen die niet goed weten waar te beginnen. Voor mensen die ergens wel willen maar niet durven. Voor iedereen die denkt dat ze eerst moeten onderzoeken, verkennen en een conceptplan moeten klaar hebben.

Want alles heeft een begin. Je moet alleen beginnen.

Labels: ,


12:00 AM //
Share

Vorig jaar.

donderdag 30 juli 2009Dinsdagmiddag, hartje zomer, lichtverkleurde armen, op de fiets naar het strand, bedacht ik me dat ik vorig jaar op exact dat tijdstip in China zat. In de broeihitte, smog en lange autobus. Dat waren de vervelendere dingen van de reis, maar als ik m'n ogen sluit ben ik daar weer; in de mooie parken, bij mooie rustgevende tempels en buddha's. Wierook, rituelen, gebeden en dansen.

Memories of China.

Labels: , ,


10:44 AM //
Share

Productief en structureel.

dinsdag 28 juli 2009Het voordeel van 's morgens klusjes doen werken, zoals bijvoorbeeld de btw omzet, werkafspraken regelen en mail beantwoorden is dat je daardoor 's middags de vrijheid hebt te doen wat je leuk vindt. Zoals chillen op een handdoekje op het strand. (Met een factoortje of vijftig op je schouders.)

high.


Om te kijken naar de mooie blauwe lucht en de vele vliegers die er rondwapperen.

Labels: , ,


7:12 PM //
Share

Lady Gaga.
Kappertijd zit er weer aan te komen. Het tweemaandelijkse dilemma speelt dan weer. Gisteren tijdens een puik stukje research kwam ik bij deze site terecht. Knock your socks off.

into lady gaga.


Can't read my,
Can't read my
No he can't read my poker face.

Labels: ,


9:32 AM //
Share

Briefgeheim.

maandag 27 juli 2009...


Het is wat je wenst
de schouder, de woorden
de bescherming, de liefde.
En zonder dat, niet tastbaar
in iedergeval
zul je moeten weten
dat je het zelf moet doen.

Labels: , ,


2:51 PM //
Share

Imperfect.
Een hele tijd terug vond ik rechte lijnen het mooist. Of op een toonbank alles rechtleggen, dat wil ik soms nog steeds. Alles dat scheef is rechtzetten. Perfect. Wat een vervelende eigenschap als alles om je heen verre van perfect is. En wat is perfect nu eigenlijk en wat kun je ermee?

imperfect.


In de wereld van appels en peren is ook alles imperfect. In de wereld van het opgroeien naar volwassenheid is het zelfs riskant om te denken en te wensen dat alles perfect is. Misschien streef je er met alle macht naar maar kun je het gewoonweg niet bereiken, omdat het niet bestaat; perfectie.

Salvador Dali zei immers: 'Wees niet bang van de perfectie, je bereikt ze toch nooit.'

Waarom streeft men naar het perfecte? Ontevredenheid? Laag eigenwaarde? Zoeken en wensen dat er een prachtig iets is dat perfectie heet? Is de zoektocht er naartoe niet het ding en als de perfectie er eenmaal is, zoals men na lang zoeken denkt te verkrijgen, is het nog steeds geen utopia? Want men zoekt steeds meer, verder, langer en met meer risico?

Ik denk zelfs dat het averechts werkt. Als je een idee hebt dat je wilt uitwerken en je streeft vanaf dag een naar een perfect geheel, dan zul je ernaar streven totdat je een ons weegt. Want telkens als je denkt dat je er bent, is er toch weer iets dat beter kan/moet. Ook als je een kans in je schoot geworpen krijgt en je hebt de keus, dan zijn er ook mensen die wachten op een betere kans. Wie weet was die eerste kans wel de kans op verbetering, de volgende stap. Nee, misschien geen droombaan of droomhuis, maar wel een stap in de goede richting.

Misschien is imperfectie wel het allermooiste dat een mens zich wensen kan. Door imperfectie kan verschil blijven bestaan.

Labels: , ,


9:28 AM //
Share

De Upside van Down.

zondag 26 juli 2009Toen mijn ex collega, met dezelfde naam, net bevallen was, kreeg ze de schrik van haar leven. Haar kindje was geboren met het syndroom van down. Haar wereld stortte in. Ze bleef daardoor wat langer thuis, kreeg hulp en langzaam begon zij te wennen aan het idee dat haar dochtertje deze aandoening had. Hoe zij daarmee omging heeft me altijd diep bewonderd. Ze schreef haar dochtertje gewoon in bij het kinderdagverblijf, en vertelde iedereen die er, in haar ogen, vreemd mee omging zonder blikken of blozen dat dit een kind was met het syndroom van up!

de upside van down.


Gisteren was ik op het spuiplein, Den Haag, in verband met een festival, en bekeek de tentoonstelling van De Upside van Down. Een week ervoor bladerden P. en ik in het enorme grote boek dat in de boekwinkel lag, met prachtige portretten van kinderen met het syndroom van down. Op de site kan ik niet goed terugvinden of de tentoonstelling verder reist, maar mocht je in de gelegenheid zijn, raad ik je aan te kijken.

Labels: ,


12:07 PM //
Share

16 Random Things. deel 2.

zaterdag 25 juli 2009I love

ik.


1. my life. It works out well.
2. my boyfriend. Who would've thought ...
3. taking pictures, because they reflect and record my life.
4. my job. It's adventures, completely my thing and most satisfactory.
5. creativity. It makes me grow.
6. Growing at my own pace. I need time to look around, but I grow nevertheless.
7. sitting somewhere in total quietness. Quiet is good for my heart and soul.
8. creating things, projects, things that work.
9. energy, because it's what makes me shine.
10. reading good books or magazines with words that matter. What helps in day to day life. For example Toni Morrison, Wally Lamb, Joyce Carol Oates and Alice Sebold.
11. taking long walks. It eases my mind. I love nature and looking at the sky while walking.
12. Blogging. It's my work, my hobby, my life.
13. my bed. It's the best place to sleep!
14. flowers! Especially gerberas!
15. candles!
16. snailmail postcards!

Ook:

16 Random Things. Deel 1.

16 Things @Flickr.

Labels: , ,


1:52 PM //
Share

Communicatie. (Zo moeilijk. ...)

vrijdag 24 juli 2009Van de week stond ik bij de balie van de bank met mijn papieren en vroeg om een gesprek om een zakelijke rekening te openen. Nadat ze me verteld had dat ik andere papieren nodig had ging ik weer naar huis. Vanochtend stond ik weer aan de balie met de papieren waarom gevraagd was.

'Oh, ik ga even bellen.' mompelde de receptioniste. Ik besloot dat het niet zo erg was om te wachten; de lucht werd namelijk dreigend donker en de eerste druppels vielen al uit de lucht.

'Ja, daar was ik al bang voor. Je uittreksel van de Kamer van Koophandel is maar drie maanden geldig.'Ze keek me aan vanonder een leesbrilletje, roze met zwart.

Ik zuchtte ervan. Ik kon het gewoonweg niet snappen.

'Ik vraag me dan echt af waarom iemand aan de balie niet meteen tegen me zegt wat ik allemaal mee moet nemen en dat een uittreksel binnen die drie maanden moet vallen. Nu vind ik het gewoon erg vervelend dat ik al twee keer hier sta terwijl bij een keer volledige uitleg dit voorkomen had kunnen worden.'

Ze verontschuldigde zich. Meerdere malen. Gaf me gelijk. Ik fietste naar de Kamer van Koophandel om een nieuw uittreksel op te vragen. Het bewijs dat ik echt nog steeds ingeschreven sta met mijn eigen bedrijf. (Geldklopperij ook trouwens.) Om daarna weer in een plensbui terecht te komen en snel een boom op te zoeken om minstens een kwartier te schuilen.

Gisteren was ik in het museum voor communicatie. Het is eigenlijk een museum voor kinderen maar volwassenen hebben er net zoveel aan. Wat een leuk museum! Over communicatie door de eeuwen heen. Van het telegram tot email. Van de draaitelefoon tot het mobieltje. En hoe je iets zegt bepaalt wat je zegt. Zo waar.

Museum voor communicatie.


Dat beeld communiceert net zoals je stem dat doet. En dat je door middel van gezichtexpressie ook duidelijk kan overbrengen wat je bedoelt, maar soms ook verkeerd wordt geinterpreteerd. Dat woorden op papier net zo veelzeggend zijn als het geheim dat je koestert. Dat foto's en video's communiceren. Dat het zo vreemd is eigenlijk dat een kind van zeven jaar niet eens weet dat er ooit een telefoon bestond met draaischijf. Dat je er niet op kon drukken maar moest draaien. ...

(Videoblog volgt.)

Labels: , ,


2:55 PM //
Share

Opuh Huis.

donderdag 23 juli 2009Het begon met een grapje en nu is het echt.

Opuh Huis.


opuh huis!


Elke vrijdagochtend, tussen 9.00 en 12.00 ben jij van harte welkom om met jouw kleine of grote vraag bij mij, of ons aan tafel te zitten. Wij adviseren en helpen waar nodig op gebied van internet, blog consultancy, guerrilla marketing, creativiteit, web 2.0 en dromen uitdenken en verwezenlijken.

Dit gebeurt met waardebepaling achteraf, op basis van een minimum startbedrag. Jij bepaalt op het eind wat jij vindt dat het gesprek/ de hulp waard was. Je kunt je aanvraag sturen naar mijn email-adres met een korte beschrijving van jouw vraag. Dan plannen wij een datum. Drinken we een bakkie en bespreken we ondertussen wat wij voor jou kunnen doen.

Opuh Huis.
vrijdagochtend
9.00 - 12.00
Den Haag.
voor (specifieke) info:
metkarin@gmail.com
marco@melodiefabriek.nl

Labels: ,


7:20 PM //
Share

Nieuwsbriefwaarde?

woensdag 22 juli 2009Een paar dagen geleden schreef ik al dat men nu kan inschrijven op de feedburner zodat je een update ontvangt per email van de geschreven stukjes op m'n blog. Handig, dacht ik, als je niet steeds naar de RSS feed wilt, of via Googlereader wilt lezen. Een simpele mail in de inbox op een redelijk vast tijdstip is makkelijk, en zo zag ik later, ook erg overzichtelijk.

feedburner nieuwsbrief


Je kunt je aanmelden (rechterkolom) door je email in te vullen en op 'subscribe' te klikken. Je krijgt dan een mail in je inbox.

Labels: ,


8:41 AM //
Share

Write One Word Over And Over.

dinsdag 21 juli 2009Wreck This Journal


De opdracht luidde: 'Write one word over and over.'


Ik dacht meteen aan het woord passie.

Passie omdat je het beste geniet van het leven als je kunt zijn wie je bent en kunt doen wat je bent. Wat bij je past, wat je energie geeft en waar je waarde uithaalt voor jezelf. Passie begint bij hartsgevoel; iets dat gaat glimmen en branden zodra je praat over iets waar je over droomt, waar je van geniet en waar je bewondering voor kunt hebben.
Passie is het begin van elke doelstelling. Met passie kom je uiteindelijk het verst. Passie maakt (daad)krachtig. Passie is energie. Over passie moet je praten. Wie weet verbindt het.

Lees ook:
Personal Branding
Vreemd hoe energie werkt
Zoek en gij...

Labels: , , ,


5:38 PM //
Share

Glog your blog.

zondag 19 juli 2009Een nieuw soort van speledingetje, genaamd Glogster. Sinds Wreck This Journal en nogal wat gedoodle her en der,


klik op het plaatje.

nu wat online knip- en plakwerk.

Labels: , ,


10:18 PM //
Share

10 jarig bestaan van het weblog!

zaterdag 18 juli 2009Misschien dat men zich tien jaar geleden nog massaal afvroeg wat het dan was. Nog steeds vraagt men zich af wat in godesnaam een weblog is, wat een blogger doet en waarom een weblog leuk is.

'Een weblog, ook wel blog genoemd, is een website waarop regelmatig, soms meermalen per dag, nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde (het nieuwste bericht verschijnt als eerst) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur, ook wel blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het dan om tekst, maar het kan ook om foto's (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast) gaan. Weblogs bieden hun lezers ook veelal de mogelijkheid om, al dan niet anoniem, reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten.'--
wikipedia.

uit artikel Bright.

Terwijl men op het ene blog discussieert of het webloggen '
dood' is, tikt men op een ander weblog over vrouwenblogs. Feit is wel, het weblog bestaat dit jaar tien jaar. Best wel iets om even bij stil te staan. Zelf begon ik zes jaar geleden via iemand die me wat webruimte aanbood. Daarna blogde ik een tijdje via web-log.nl
Totdat ik de overstap maakte om mijn eigen domeinnaam en webruimte te claimen via blogger en zelf begon te bloggen onder de naam met-k.com. In die jaren heb ik veel geprobeerd. Mijn blog is nooit hetzelfde gebleven. Ik veranderde en mijn weblog ook. Ik heb zelfs een tijdje niet meer over mezelf geblogd maar geschreven over observaties en dingen die ik vervormde in een verhaaltje. (Waar men enorm aan moest wennen.) Ook nu is mijn blog weer veranderd; in mijn leventje is op persoonlijk en werkvlak veel veranderd. Het is voor mij daarom niet meer dan logisch dat ik mijn weblog gebruik voor werkzaamheden. In iedergeval op een manier waarbij de lezer er ook nog iets aan heeft. Webloggen is een wezenlijk onderdeel van mijn dagelijkse dagbesteding. Bloggen neemt voor mij niet veel tijd in beslag, het is een manier van uiting maar ook een plek om informatie te verzamelen en om te netwerken.

Het doel van het bijhouden van een weblog is misschien gedurende de afgelopen jaren ietwat veranderd. 'Vroeger' bestonden er veel 'mannenblogs' met linkdumps en bestonden er veel lifeblogs. Nu zijn er meer en meer communityblogs, fotoblogs en magazine-blogs. (Bright, Viva.) Nu is er ook steeds meer oude media die (voorzichtig) gebruik gaat maken van de nieuwe media. Ook in het bedrijfsleven en onderwijs is het bijhouden van een weblog steeds interessanter en zal daar steeds meer gebruik van gemaakt gaan worden. Kortom, bloggen is 'in' en niet 'out'.

Labels: , ,


10:38 PM //
Share

Chaos in je hoofd 'parkeren'.
Marloes zei het al: 'Knap als je het kunt, maar met mijn chaotische hoofd is zelfs het maken van een lijstje onbegonnen werk. Ik doe mijn best..heus wel...maar het kost me ook enorm veel energie.'

Een agenda, een online To-Do lijst, memobord, een sticky notes, kalender, je mobiele telefoon. Allemaal hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat alles dat je in een dag, paar dagen of week moet doen kunt 'wegzetten.'

Parkeren van je chaos.

De chaos die je vaak in je hoofd veroorzaakt is het alles willen doen, onthouden dat je het moet doen en vervolgens ga je in je hoofd bedenken hoe je dat allemaal gaat doen. Conclusie? Je raakt door die chaos alleen nog maar meer in de war. Je raakt het overzicht kwijt.

Stap 1. Een hulpmiddel om je hoofd rustiger te maken, en daardoor een lijstje wel effectief is, is het parkeren van je chaos. Het letterlijk opschrijven, hoeft (nog) niet in volgorde, van de taken die je te doen hebt, geeft al iets meer rust.

Stap 2. Vindt een manier die bij jou past. Sommige mensen gebruiken geen agenda. Koop dan ook geen agenda. Je zult er namelijk ook niet in kijken. Anderen gebruiken een kalender (of memobord) die in een kamer hangt waar je veel langsloopt en dus naar kijkt. Het voordeel van een kalender is een overzicht van een hele week, maar kan ook frustreren omdat je geneigd bent verder te kijken dan de week waarin je zit en dus weer chaos kweekt voor jezelf. Een handige tip die ik ooit kreeg was het gebruik van je mobiele telefoon. Hetgene dat je op die dag moet doen zet je als notitie in het display van je mobiel en laat het op jouw gewenste tijd afgaan. Je parkeert daarmee je taak en hoeft er niet meer aan te denken. Het wenkt jou vanzelf.

Stap 3. Orden je takenlijst. Dit is misschien wel een moeilijke. Want iemand die het overzicht moeilijk hanteert, heeft ook moeite deze lijst te ordenen op mate van belangrijkheid. Meestal kijk ik naar de deadline van taken. Je wilt niet eerst naar de kapper en daarna pas aan de slag gaan met een taak dat af moet een uur of drie later. Ja natuurlijk is je haar alweer ontzettend lang geworden en is het echt nodig dat je erheen gaat, maar die deadline die je te behalen hebt is veel urgenter. Je haren groeien niet tien centimeter in een dag. Prioriteiten stellen is dus spelen met de taken op je lijst. Zet bovenaan wat het meest urgent is. Waarbij een deadline te behalen is en dus echt gedaan moet worden. Werk met je lijst in volgorde van urgentie. Boodschappen kun je bij de avondwinkel ook halen. Als die ene deadline echt af moet zijn om zes uur, dan is dat belangrijker.

Mijn To- Do.
Klik op plaatje voor uitleg.

Stap 4. Neem ook een pauze. Als je een takenlijst hebt waarbij je denkt: ik kan me een pauze niet eens veroorloven, dan is je takenlijst sowieso al te groot. (Lees: taken zijn dan al misschien verschoven en uitgesteld.) Pauze heb je namelijk ook nodig om even tot rust te komen en energie te krijgen. Je put jezelf mentaal uit als je handelt en werkt vanuit een gevoel van haast en passieloze toestand. Pauze heb je ook nodig om even te herfocussen. Goed voor je kop. Doen dus. Al is het maar tien minuten. Ga weg van je bureau, loop even rond, neem een kop koffie en blader even in een krantje voordat je weer aan de slag gaat. Doe even iets dat niets te maken heeft met je huidige werkzaamheden.

Stap 5. Als je een ochtendmens bent, werk dan wat harder door in de ochtend zodat je dan de meeste energie hebt voor je taken. Avondmensen zullen bepaalde taken dus beter een avond of twee eerder kunnen doen, zodat zij 's avonds de energie ervoor hebben en dus ook hun deadline halen.

Stap 6. Doodle wat. Experimenteer met je takenlijst. Een takenlijst moet geen vervelend ding zijn. Het moet je een prettig gevoel geven, alsof je niet zonder zou kunnen omdat het zo bruikbaar is en makkelijk. Er bestaat geen een manier om lijsten te maken. De ene zal puntsgewijs werken, de ander met tekeningen. De ene schrapt veel tussendoor en plakt een boel verschillende sticky notes op zijn/haar tafel. De ander schrijft op een hand.

Stap 7. Voordelen van lijstjes is het schrappen of weghalen. Als je werkt met sticky notes en je taak is volbracht, dan haal je letterlijk je taak weg en is er letterlijk en figuurlijk meer ruimte. Datzelfde geldt voor het schrappen van taken die af zijn. Je kunt letterlijk je taak wegdoen. Het is af. Klaar.

Handig:
Desktop sticky notes.
Kitsch & Kitchen organizer.
Remember the Milk.
Leestip.

Labels: , ,


1:50 PM //
Share

Kappa.

vrijdag 17 juli 2009Ooit de eerste letter van je naam onderzocht? Ik ook niet. Ik kwam op het idee doordat ik gezocht was op de naam K. Dat gebeurt weleens vaker, regelmatig eigenlijk, maar ik had nooit de behoefte daar verder naar te kijken, laat staan te onderzoeken. Toch won mijn nieuwsgierigheid vandaag en onderzocht ik de letter K.

'De letter K is de elfde letter in het moderne Latijnse alfabet. De letter K komt voort uit de Griekse Kappa (?, ?), ontstaan uit de Semitische letter Kaf (of Kap) met het pictogram van een open hand.' --bron wikipedia.

photo made by: SAM. CC.

Labels: ,


11:22 PM //
Share

@ the beach.

donderdag 16 juli 2009

Er was een jongetje, balanserend op gladde stenen
op de terugweg van heen.
Hij wankelde een beetje; het water klotste
en nam de schaduw mee.

Labels: , , ,


11:27 PM //
Share

Write four letter words & fill this page with circles.

woensdag 15 juli 2009Als je begint met het opschrijven van woorden met vier letters spot je onderweg in de trein heel veel woorden met vier letters. Je komt er ook achter dat er heel veel woorden bestaan met vijf letters. ...

circles, lots of 'm.


And I dreamed of circles last night.
I couldn't control my left hand this morning; it made circles while I tried to make a cup of coffee.
My sandwich became a nice circle when I tried to cut away the ends.
I wanted to dial the numbers on my cellphone but of course it didn't work.
I spotted a circle dog, but it was only because of my round sunglasses.
I am a big circle living in a circle world.

Labels: , , ,


7:45 PM //
Share

@Labs55.

dinsdag 14 juli 2009@Labs55 in gesprek met DollyPop.


Vanmorgen fietste ik naar de andere kant van Den Haag om een gesprek te hebben met Dollypop in het gebouw van Labs55. Wat alleen vantevoren besproken was via email was de deal dat we eens gingen praten. Over verbindingen. Omdat Guido die verbindingen zag. Over verbindingen leggen gesproken.

Het mooie van het gesprek was dat beiden geen weet had van de richting van het gesprek maar open stond voor wat er komen ging. Wel enig idee over het doel, maar niet concreet in vraagstukken.

Ik beantwoordde zijn vragen, gaf mijn mening en gaf suggesties. Over weblogs. Het gebruik ervan. Hoe je dat doet. Welke middelen je dan gebruikt. Weblogconsultancy. Waarover later gesproken werd in de vorm van een project. Heel erg leuk, uitdagend, interessant en goed voor mijn CV.

Labels: , , ,


4:25 PM //
Share

Dus ik ben.
dusikben


Ik ben. Ik ben online. Ik ben mijn flickrfoto. Ik; mijzelf, starend in de spiegel,een moment in de tijd vastgelegd. Ik ben mijn zorgvuldig gekozen zinnen, mijn vertwijfeling, mijn virtuele zoektocht.. Wie ben ik, zonder woorden? Heb ik bestaansrecht, een voorkomen, een doel? Mag ik voortbestaan, mijn geschiedenis en toekomst, online? Waar zijn de mensen tijdens hun pauze op kantoren, achter balies en in een studiezaal, die voorbij struinen, google-end, gezocht?
Zij vinden, lezen, voelen, verdwijnen. Zij discussiëren, lurken, vragen. Ik ben mijn zorgvuldig gekozen woorden, mijn vertwijfeling, mijn passie, mijn liefde. Ik ben mijn foto, een tweet, een blogstuk. Mijn leven is open, gedeeld, soms zonder schroom. Ben ik echt? Zoals ik offline leef, zonder middelen? Ben ik wat ik graag wil zijn, zouden de anderen vragen. Mijn foto verandert, zoals mijn dagen, mijn gedachten. Mijn 140 tekens zijn vervlogen, bedachtzaam, tijdloos. Ik maak mijn archief; mijn verleden; een moment. Dus ik ben veranderlijk, passievol, gedreven. Dus ik ben een schrijver, een fotograaf, een document. Dus ik leef, vier, bedenk. Dus ik ben. Mijzelf. Op internet.

Meer: hier.

Labels: , ,


10:48 AM //
Share

Het Maakproces.

zondag 12 juli 2009Soms heb je gesprekken met mensen die ergens vastlopen maar niet meer weten hoe ze het voor zichzelf kunnen oplossen. Dat kan iets in de privesfeer zijn maar vaak ook op werkvlak.

you have an idea, you create, struggle en make.


Iemand wil iets voor zichzelf gaan doen, heeft er de middelen voor (creativiteit, knowledge en netwerken) maar noemt voor zichzelf alle redenen op om daar niet mee te starten.

1) Ik weet niet hoe ik beginnen moet
2) Straks heb ik iets af en koopt niemand mijn produkt en heb ik alle tijd en energie verspild
3) Ik weet niet zeker of die mensen mijn produkt wel willen kopen
4) Het moet wel meteen goed zijn

Dit zijn een aantal denkpatronen die je eigen idee kapot maken. Zonde! De truc van een maakproces is de eerste stappen naar een geheel dat af komt.

1) Wie bepaalt dat je meteen moet weten hoe je moet beginnen? Elke start heeft opstartmomenten
2) Tijdens het maakproces is tijd en energie geen verspilling. Je verspilt pas tijd en energie op het moment dat je niets doet.
3) Je weet niet wat je produkt zal doen. Je weet alleen dat jij gelooft in je produkt en met je enthousiasme en ervaring ermee kunt overbrengen dat een ander het produkt moet kopen. (Hoe je dat doet bespreek ik later.)
4) Wie zegt dat? Denk je dat ontwerpers en designers en kunstenaars meteen een goed produkt afgeleverd hebben? Nooit een blik geworpen op hoe zij hun maakproces aangegaan zijn? Heeft de computerbranche meteen de meest perfecte software gemaakt? Hebben The Beatles meteen de meest perfecte plaat gemaakt? Heeft een choreograaf meteen het beste dansstuk uitgeschreven? Schrapt de schrijver nooit een zin?

Het maakproces, het prutsen, maken en weggooien, opnieuw beginnen en uitproberen is onderdeel van je werk. Wat je tegenhoudt om het te doen is wat jij vraagt van (aan) jezelf. Is ontwikkeling en groei niet een esentieel onderdeel van je bestaan? Dus ook in je werk?

Bovendien is dit precies wat mensen vaak interessant vinden aan een creatieveling, de kunstenaar, de ontwerper. Dat je durft te proberen. Dat je durft te praten over wat je ideeen zijn en wat je ermee doet, hoe je ermee omgaat en waar je doel ligt. Ze raken betrokken bij het proces zodat de kans dat zij het kopen als het eenmaal af is vele malen groter is.

Labels: , ,


11:18 AM //
Share

Write or Draw Lefthanded.

zaterdag 11 juli 2009De opdracht was: teken of schrijf iets met je linkerhand.

Wreck this Journal.


Ik ben een lefty, dus piece of cake.

Labels: , , ,


9:45 AM //
Share

Spill Your Coffee.

vrijdag 10 juli 2009spill your coffee.


Ik vertelde in Wreck This Journal dat het knoeien van koffie op het blad, en de vlekken die het vormden, leek op nieuwe continenten.

Labels: , ,


9:06 AM //
Share

Crack the Spine.

donderdag 9 juli 2009Opdracht:

Kies 10 persoonlijke woorden die jij belangrijk vindt. Kies uit die lijst 5 woorden die dan het belangrijkst zijn.
Uit die 5 kies je de 3 belangrijkste.

de waardenlijst.


De 3 overige persoonlijke woorden zet je in een driehoek die elkaar overlappen. Deze woorden zijn de persoonlijke kenmerken die voor jou het allerbelangrijkst zijn en waar je naar wilt streven en naar wilt leven.

de waarden driehoek.


FlickrPool.

Labels: , ,


11:17 AM //
Share

Page One.

dinsdag 7 juli 2009Page One.

Labels: , ,


1:58 PM //
Share

Als je op de afgrond staat van creativiteit.
Dan experimenteer je met dit.

Niet dat ik op de afgrond sta van creativiteit. Verre van dat. Vandaar het experiment. Ik ga gedurende een tijd via mijn blog en flickr mijn eigen Wreck this Journal bijhouden. Het lijkt me een leuk blog-experiment wat ook offline zijn stappen maakt en door het online te volgen zal het online en offline gaan leven.

Het intrigeert me al tijden; wat online gebeurt zich vertaalt naar het offline.
Dat uit zich vooral in blog-art.nl, online/offline events en opuh koffie's. Daaruit vloeien ook weer sub offline events.

Wreck This Journal frontcover.


Wreck this Journal is persoonlijk. Het is een boek waarin je opdrachten maakt. Creatieve opdrachten. Je slaat een bladzijde om en het zegt je wat je te doen staat. Mocht je aan de afgrond van creativiteit staan, dan is dit de oplossing.

Boek: Wreck This Journal.
Auteur: Keri Smith.
Flickr Pool.

Labels: , ,


12:44 PM //
Share

Onderweg.

maandag 6 juli 2009Als je hoofd een beetje vol zit
van geluiden, geuren en reflecties,
ga je een eindje lopen.

onderweg.

Leeg.

Labels: ,


1:20 PM //
Share

Either Which Way.

zondag 5 juli 2009welke kant op?

Whatever happens.

Labels:


4:43 PM //
Share

Mijn persoonlijke collage.

vrijdag 3 juli 2009Collages heb ik wel vaker gemaakt. Als ik zin had pakte ik oude tijdschriften, een schaar, een tekenblad en plak en knipte plaatjes, woorden en andere betekenisvolle dingen uit die ik mooi vond, bij me vond passen of iets over mij zeiden. Dat is een leuke, creatieve vrijetijds bezigheid, maar het is ook een manier om te zien wat je belangrijk vindt. Waar je voor warm loopt. Waar je waarde aan hecht.

mijn collage.

Ik ben benieuwd wat je eruit haalt over mij.

Labels: , ,


3:42 PM //
Share

Witte Veer.
Vraag me niet hoe of wat, maar ik wist dus dat het een speciale betekenis had. Het vinden van een witte veer. Nooit heb ik de informatie opgezocht, totdat ik in Amsterdam zat in de kelder van FOAM en genoot van een stuk taart en een kop koffie.
'Er ligt een veer naast je schoen.' reageerde mijn gezelschap.

Ik keek onder de tafel en tot mijn verbazing vond ik inderdaad een klein wit veertje. Naast mijn schoen.

'Dat heeft volgens mij een betekenis!' riep ik enthousiast uit. Niet wetende wat die betekenis dan werkelijk was.

'Het gebruik van veren is het meest bekend van de indianen. In hun optiek heeft alles op aarde een ziel. Of het nu om stenen, grond, bomen, dieren of mensen gaat, elk heeft een eigen persoonlijkheid. Het geeft hun verbondenheid met de natuur aan en zij geloven dat de lessen van het leven zijn hierin zijn af te lezen.
Daar vogels in de lucht leven worden ze gezien als de verbintenis tussen hemel en aarde en als boodschapper tussen deze twee werelden.'

'De betekenis van een veer kun je ontdekken door de vogel die de veer heeft geschonken te bestuderen. Zijn levenswijze en karakteristieken vertellen je zijn boodschap.
Als je een veer vind is het interessant om stil te staan bij het moment; waarom vind je juist nu, op deze plek die veer? Welke boodschap kun je er in vinden?' -- ezinenieuwemaan.nl

'Als u het piepkleine veertje eenmaal hebt gevonden dat deze spirituele deur voor u heeft geopend, draag het dan altijd bij u om u eraan te herinneren dat u een nieuwe weg bent ingeslagen.'

Het maakt voor mij niet echt uit wat de precieze betekenis betekent. Een realist zal meteen zeggen: 'De betekenis? De betekenis is dat een vogel zijn veer verloren heeft.' Maar ik vind het best bijzonder.

foto gemaakt door: Marco Raaphorst.

Labels: , ,


1:21 PM //
Share

Zonnig.
Zonnig

1 door de zon beschenen, met veel zon

2 vrolijk

Als ik (terug)denk aan de hoofdpersoon Reva Reijnen, een soort van meiske aan de kant van de straat onderzoekend en observerend naar de rest van de wereld en de mensen die erin bewegen, denk ik terug aan Isla Cristina waar zij vertoefde toen zij de beslissing nam weg te gaan uit het kale Nederland om antwoorden te vinden.

Ik zie haar, met haar volle tas, afgetrapte spijkerbroek en licht shirtje, lopend op de bolle stenen naar de pier. In de volle zon, op een zondag, met wat toeristen die op slippers langs haar lopen, loopt zij zwijgend naar de zandstrook. Haar zwarte haren plakken tegen haar schouderbladen. De zon prikt op haar gezicht en er loopt een klein streepje transpiratie van de haargrens in haar nek via haar schouder naar haar rug.

Zelf ben ik jaren geleden ook daar geweest. Met een huurauto reden broer en ik op de lange snelweg langs wadden en water. Het was een mooie zomerdag. De lange weg mondde uit in een zandweggetje naar de kust. Er stond een klein jongetje aan de kantn van de zee. Hij was boos omdat zijn vriendjes niet met hem wilden spelen.

...


Op de een of andere manier is Isla Cristina nooit uit mijn gedachten gegaan. De zomer, de zee, de wadden. De grote vuurtoren. De warmte. De zon. Het ontstaan van mijn verhaal. ...

Labels: , ,


10:58 AM //
Share

Soort van kriebels in je buik.

donderdag 2 juli 2009Toen ik afgelopen zondagmiddag stond te wachten bij de ingang van parkpop, want #filosoof zou ons kaartjes geven om backstage te kunnen, voelde ik heel langzaam iets borrelen. Een soort van opwinding. Een langzame opborreling van uitermate genieten in het kwadraat. Toen #filosoof de kaartjes aan ons gaf, en we door de ingang naar binnen liepen, de muziek door luide boxen kwam en de zon op onze gezichten scheen, kreeg ik gewoon goeie kriebels in mijn buik.

'Hebben jullie dat nou ook?' vroeg ik.

De twee mannen schudden hun hoofd. Of #CultureS haar hoofd schudde kan ik me even niet meer herinneren. Nee, zij hadden er geen last van. Daar fronste ik even mijn wenkbrauwen van. Hoe kon dat dan?

Het voelde als kinderlijke spanning. Als een soort van nervositeit maar dan omdat je niet wist hoe het ging zijn, maar wel graag heul snel heen wilde om te zien en te ontdekken hoe het dan wel zou worden.


het wow effect @parkpop 2009.
het wow effect @parkpop 2009.


Hoe kon het dat ik dat wel voelde en zij niet? Waar lag dat aan? Is het iets dat sommige mensen nooit kwijtraken of zijn er mensen die het nooit gekend hebben? Heb jij dat ook? Of niet?

Labels: ,


3:48 PM //
Share

Dus. Ik Ben.

dinsdag 30 juni 2009Laatst bedacht ik me
dat er in zoveel jaren bloggen,
ik mezelf (beter)
heb leren kennen
en de ander mij
heeft leren kennen.

Ik ben.

ik.


Hoeveel ben ik van hier
of daarbuiten?
Hoe zien anderen mij?
Wie ben ik zonder blog?
Wie kan ik zijn zonder tekst?
Ik word herkend. Soms. Daar.

Ik mag zijn. Dus ik ben.

Labels: , , ,


9:25 PM //
Share

Open.
Ooit weleens een mail gekregen van iemand die je werk zo mooi/nuttig vond dat hij/zij het wilde gebruiken voor zijn/haar werk? En vroeg of hij/zij je werk mocht gebruiken met naamsvermelding? Omdat het nut had voor zijn/haar werk?

open


Wie open is kijkt. Wie open is zal willen delen. De kunst die je maakt. De momentopnames die je creeert. De klanken die je de ruimte in stuurt. Omdat je niet voor jezelf wilt houden maar wilt samenwerken zodat een ding groter kan worden. Omdat je het de wereld in wilt sturen, omdat het mooi is. Niet alleen, maar samen. Co-creaties.

Soms ontstaan er kansen om je werk de wereld in te helpen. Groter te maken. Doordat een foto gebruikt kan worden van jouw hand, bij een ander doel, leeft je produkt voort. Natuurlijk mag iemand daar best credits voor krijgen. Het zou vermeld moeten worden. Misschien zijn er nog andere voorwaarden waar de ander aan moet voldoen. Dat kan dus. All Rights Reserved hoeft niet meer. Creative Commons kan. Delen = verspreiden en verspreiden = groter maken.

Zelf was ik lange tijd huiverig. Wat als iemand zonder erg mijn werk gebruikte en bewerkte? Ik vond dat niet altijd goed, het was namelijk wel mijn ding. Later gebeurde het een aantal keren bij anderen dat foto's en zelfs teksten gebruikt werden zonder naamsvermelding. Alsof de auteur of fotograaf het wilde laten lijken dat hij/zij zelf alles bedacht had. Schande! Zelfs lui bij kranten als het AD waren te lui om zelf iets te bedenken. Maar ja, als zij nu geen voldoende tijd gehad hadden, en de foto wilden gebruiken van Jantje, dan hadden zij dit best kunnen overleggen en de foto kunnen gebruiken, als de naam van de fotograaf, amateur of niet, maar wel vermeld werd. En zo is het dus nu wel langzaam zo dat 'professionals' het werk gebruiken van 'amateurs'. (De fijne lijn tussen de professional en amateur is een blogstukje voor later.)

Mijn werk is vermeld onder CC. Wil je content, fotomateriaal of kunstzinnige toestanden gebruiken voor jouw werk? Noem mijn naam.

Labels: , ,


10:19 AM //
Share

Win met je mooiste zomerfoto!

maandag 29 juni 2009Terwijl ik mijn krantje las in de achtertuin in de volle zon, en Baby in de wipper zat te spelen met handen en voeten, stuitte ik op een leuke zomerwedstrijd van het AD. Het is overal crisis en de kranten 'doen het niet goed' want tja, er bestaat internet. Arme kranten. Arme oude media. Het heeft ergens wel wat; een stuk smerig papier in je handen. Wetende dat er elke ochtend een krantje op je deurmat ligt. Toch is het bijna van de zotte om voor een abonnement centen neer te tellen terwijl gros van het nieuws vaak al uren eerder bekend is gemaakt op twitter en andere weblogs/sites. Anyhoo, ik las dus in het afgevende krantje over een zomer fotowedstrijd. Leuk, dacht ik. Meedoen, dacht ik.

ijsko's.Ach, ik win zelden prijzen.

Labels: , ,


4:10 PM //
Share

Parkpop 2009.

zondag 28 juni 2009can you hear the dolphin's cry?


meer volgt.

Labels:


11:49 PM //
Share

En wie ben jij?

zaterdag 27 juni 2009Het was ooit booming hier op mijn blog. Nu is het gewoon niet meer te peilen. De ene dag schiet de teller omhoog, de andere dag blijft hij op een soort van gemiddelde hangen. Toch weet ik, na al die jaren bloggen, sinds 2003, dat ik een aantal vaste volgers heb. Dat geeft een goed gevoel.

foto gemaakt door marco raaphorst.


Maar wie ben jij? Ben je toevallige passant? Google-zoeker? Al sinds zo lang anoniem meelezer? Mijn tante? Ex werkgever?

Kun jij je nog herinneren, die ontlurkingsweek van Zezunja? Yuri Maanzand? Waarin er de oproep gedaan werd jezelf voor deze keer bekend te maken?

'Maak u bekend. Vertel mij voor een keer dat u meeleest. Klik op het woordje
'reacties' bij dit stukje en zeg het:'Ik lees mee'. Liefst met
(schuil-)naam. Eventueel voorzien van hobby’s, ongewone eetgewoonten en andere geheimen.'


En wie ben jij? Laat deze keer jouw reactie achter.

Wat is lurken?

Labels: , ,


7:06 PM //
Share

roze zaterdag.

zondag 21 juni 2009Een impressie.

roze zaterdag

Labels:


11:07 AM //
Share

Flessenpost.

zaterdag 20 juni 2009Het Nationaal Archief organiseert een flessenpostwedstrijd waarmee je een reis kunt winnen naar New York.

Als ik mijn ogen sluit ben ik er. De straten zijn gevuld met mensen onderweg naar hun werk. Ik zit op de hoek in een druk bezochte koffietent. Er is beweging. New York ruist. Bruist. Werkt. En ik zit hier. Aan een tafeltje, grote kop koffie, terwijl ik The Times heb opengeslagen.


Het nieuws van vandaag lonkt. Grote kop met zwarte letters. 'De Virtuele Reis Is Begonnen.' Ik weet niet precies wat het betekent. Ik voel alleen dat ik er deelgenoot van ben. Ik kan het niet goed omschrijven maar iets in mij voelt dat ik, hier, ben met een reden. Het zou zich misschien later pas aan me openbaren. Ik neem een slok van mijn latté, wrijf over mijn voorhoofd en sluit heel even mijn ogen.
1930. Ik sta tegenover een rij met mensen. Ik weet niet waarop zij wachten, maar heel langzaam schuifelen ze vooruit. Hun jassen en hoeden bijna identiek. The line. Het is alsof ik er naar kijk en er geen deelgenoot van ben.

'A refill, sir?'
De serveerster naast me kijkt naar mijn lege kop.
'Um, yeah, thanks.'

(Hoewel ik dus mezelf heb opgegeven weet ik nu even niet of het allemaal goed is doorgekomen daar; omdat ik geen verificatiemail ontvangen heb om in mijn account te komen. Hopelijk krijg ik die nog.)photo CC license: Cold Cut.

Labels: ,


12:49 PM //
Share

Woord Droodle.

woensdag 17 juni 2009visie, focus, kijken, blik

Labels: ,


8:23 PM //
Share

Witte Koord in Berlijn.

maandag 15 juni 2009'Ja.
Gisteren.
In bijna een ruk.
In de U-Bahn naar gitaarles.
En de U-Bahn terug naar huis.

Ik vond het bij vlagen erg sterk.
En verder gewoon goed!
Leest lekker weg.
Dankjewel.
Dus.' -- Ruud.Gisterenavond bedacht ik me dat ik best wel een bundel zou willen schrijven met een aantal korte verhalen. Misschien gaat het wel langzaam vorm aannemen in mijn brein en gaat het een eigen leven leiden. Soms loop ik al maanden, jaren, met een idee rond voordat het werkelijk vorm krijgt. Wat dat betreft heb ik engelengeduld.

Labels: , ,


10:00 AM //
Share

Naast het feit dat.

zondag 14 juni 2009Met vriendinnen een avondje de hort op is leuk. Je raakt onderweg bijna de weg kwijt, moet je de deodorant inleveren bij de tassencheck, en vreet je je vol aan friet met frikadellen. (frika of frikan?)

De grote kerel bovenaan de trap verzocht me om mijn tas te mogen inzien. Ik wilde hem mijn tas geven, kan ie ook zelf, maar ik moest het doen. Dus ik opende mijn tas en hij keek erin. 'Is goed.' bromde hij toen. Het was een beetje een anti climax. Telkens als ik met het vliegtuig ging reizen en door dat poortje moest, haalden ze me uit de rij en moest ik gefouilleerd. Daar raakte een mens aan gewend.

'Heb je nu echt alles goed gezien?' vroeg ik. Ik was dus niet overtuigd.

Hij knikte.

Nou ja! Hoe kon hij nou in de diepte van mijn tas, tussen de sleutels, frutsels en dingen zien dat ik geen twintig centimeter lange slagersmes bij me had? Vriendin moest haar deodorant inleveren terwijl andere vriendin zo door mocht lopen. Inclusief deo. (Nu vertel ik je.)


Guus Meeuwis!


Er moest bier gehaald. Er moest geplast en bier gehaald. Ik ging de eerste ronde mee naar boven, maar bleef de tweede keer zitten. Terwijl ik vochtige oogjes keeg toen het lied 'Brabant' werd ingezet, zaten mijn twee vriendinnen boven beteuterd te plassen. Ze hoorden de menigte en Guus door de intercom. Dan baal je natuurlijk, als je uitgerekend moet plassen als het liedje Brabant inzet.

Ook Marco Borsato kwam langs. Hij rende over het podium en rustte erna uit met het lied Dochters. (Waar ik niets mee heb, maar vooruit, het kon de pret niet drukken.)En het oudere echtpaar voor ons lebberde er stevig op los. En ik bedoel stevig op los.

Het was zo mooi, en zo mooi om te zien hoe gezelligheid, muziek en samenzijn gewoon leuk kon zijn. Niet zoals bij een voetbalwedstrijd waar men elkaar halverwege met plastic bierbekers te lijf gaat maar gewoon de bekertjes bier hop-sa-kee de lucht in liet gaan. Onder het mom van: wat leuk, bier hoeft niet alleen je maag in maar ook in de lucht. Totdat vriendin naast me de volle laag kreeg en ze eruit zag alsof ze haar plas niet op had kunnen houden. Maar verder was alles helemaal goed.

Naast het feit dat ik zo schor ben als een kiep, zou ik vanavond weer gaan. Als het laatste concert van Guus niet helemaal uitverkocht was.

Labels: ,


2:39 PM //
Share

Moe word ik van dit soort dingen.

dinsdag 9 juni 2009Soms schaam ik me voor het Nederlandschap. Er wonen ouderen in verzorgingshuizen die niet of nauwelijks fatsoenlijk gewassen worden, of gezellige uitstapjes krijgen, omdat er geen geld is.

Het voelt genant dat de hulpverlening in het algemeen enorme wachtlijsten kent, de hulp niet of nauwelijks toereikend is en men aan hun lot wordt overgelaten ook omdat geld steeds een issue is en blijft.

Ik maak me persoonlijk druk over de machthebbers in de politiek die aan ons burgers vragen om te gaan stemmen op hun partij. Waarvoor moeten wij stemmen? Voor het wegennet? OV-chipkaarten? Het onderwijssysteem dat wankelt? De vele irritante, kinderachtige regeltjes die er bestaan? Dat er wel of niet gerookt mag worden in cafes? Het wel of niet dogen van het coffeeshop beleid?

moe word ik van dit soort dingen.


Ik erger me mateloos aan de onderzoeken die gedaan worden waarbij ik denk: waar gaat dit over? Wie betaalt uiteindelijk voor alle falende testen en onderzoeken? Ik? Jij?

Labels: ,


6:33 PM //
Share

kaderock.

zaterdag 6 juni 2009kaderock.

Labels:


10:47 PM //
Share

Mensen, gekke bekkentrekkerij en ijsko's.

maandag 1 juni 2009ijsko's @florencia.


Zomaar een maandagmiddag, toevallig was het pinksteren.

Labels:


7:27 PM //
Share

Wallpapertje.

zondag 31 mei 2009nature calls.

Labels:


9:18 AM //
Share

Maar wat is dan creatief?

donderdag 28 mei 2009"Another word for creativity is courage" -- George Prince.

Als je creatief bent, kun je ongewone, originele beslissingen bedenken voor een vraagstuk. Als jij op school de opdracht krijgt: vouw een hoedje, zijn daar aan het eind van het lesuur tientallen verschillende hoedjes gevouwen. De meesten zullen op elkaar lijken. Er zullen ook uitzonderingen bij zijn.

Creativiteit heeft ook met lef te maken. 'Durf te onderscheiden.'
Kijk eens op straat. Hoe de mensen gekleed gaan. Daar zijn ook verschillen. Er zijn trendwatchers bezig om de nieuwste modeverschijnselen te spotten en dáár wordt vaak door ontwerpers een nieuwe kledinglijn van gemaakt. Door de mensen en de straat, hun ideeen en mix van creaties.

Creativiteit en fotografie. In een discussie vroeg iemand mij:

'Waarom zet je die voetjesfoto’s op flickr? Waarom sta je daar maar half op?'

nog steeds recht vooruit.


Half? Ik sta er bijna helemaal niet op.

Waarom dan?

Maar wat zegt het beeld je? Waaraan moet je denken? Waar was deze persoon op dat moment toen de foto genomen werd? Waarom droeg zij die paar schoenen? Hoe laat was het? Wat dacht zij? Was zij onderweg? Ze was vast onderweg. Of al bijna thuis?

Meer van dit blogstukje bij blog-art.nl

Labels: , , ,


11:13 AM //
Share

Echt Hart Op Straat.

zondag 24 mei 2009Gisterenmiddag liep ik door het centrum van Den Haag, luisterde naar een demonstratie (er zijn elke dag demonstraties) terwijl mijn oog viel op iets dat leek op een hartje. Een snoephartje zowaar. Ik liep verder, omdat mijn gedachtengang bij het kopen van een nieuwe tas was, maar er bleek en stemmetje in mijn hoofd te fluisteren: 'Keer om, hartje! Keer om!'

Hart Op Straat!


Et voila!

Schaamteloze reclame voor Hart Op Straat. Doe mee!

Labels: ,


11:42 AM //
Share

A House Is Not A Home. Deel 7.

woensdag 20 mei 2009Vandaag bedacht ik me, toen ik bij mijn werkplek op de w.c in de spiegel keek, dat het voelt als opnieuw beginnen. Vaak van baan veranderd, begon ik ergens fris en nieuw en duurde het een tijdje voordat ik me ergens gesetteld had. Alsof het moest gronden. Aarden in het hout. De lucht. De muren.

nog steeds recht vooruit.


Het voelt ontheemd van veiligheid en geborgenheid maar omdat je zelf voor de volle honderd procent gekozen hebt voor dit nieuwe leven, leef je het nieuwe leven vol indrukken, nieuwe herinneringen en andere momenten. Maar het is nog niet helemaal geaard. In de muren.

Na een paar maanden werken bij een nieuwe baan groeide het; die geborgenheid en veiligheid. Ik weet dat het goed komt. Ik voel dat het om het hoekje kijkt. Tot die tijd ga ik nog steeds recht vooruit.

Labels: , ,


9:56 PM //
Share

Hoe tijd werkt.

dinsdag 19 mei 2009Ooit stilgestaan in je eigen tijd?time is on our side.

Ik heb het altijd vreemd gevonden dat een dag soms voorbij vliegt en op een ander moment je de dag een duwtje zou willen geven. Als het ontspannend is, leuk en gezellig vliegt de tijd voorbij, als je het vervelend vindt, ergens tegenop ziet en saai vindt, sluipt de tijd voorbij als een slakje op een tegel.

Zit het in je hoofd, dat tijd maakt dat je denkt dat het snel gaat of niet? Hoe zit het dan met jonge kinderen versus volwassenen? Jonge kinderen denken dat overmorgen nog moet komen terwijl hij al voorbij is. Volwassenen vragen zich vaak af: waar blijft de tijd.

Hoe komt het dat sommige oudere mensen teruggaan in de tijd? Hun jeugd telkens in vlagen van herinneringen herbeleven en denken dat de tijd echt zo is? Ga je aan het eind van je leven terug in de tijd?

Waar gaat tijd heen als het voorbij is?
Hoe ziet tijd eruit?
Waar is tijd als je dood bent?

Labels: ,


10:32 AM //
Share

We all need

zondag 17 mei 2009sharing is like applepie.
'

'so we all can have our cake.' -- laatste quote van kek. En blogstukje volgt morgen.

Labels: ,


9:21 PM //
Share

A House Is Not A Home. Deel 5.

zondag 10 mei 2009A House is not A Home #2.


Trein raasde langs weilanden
terug naar het oude grondgebied
waar mensen in dialecten
anders dan nu -- spraken.

Trein raasde langs hoge flatgebouwen
terug naar het nieuwe grondgebied
waar mensen anders spreken,
een huis hoeft geen thuis te zijn.

Labels: , , ,


11:30 AM //
Share

Hart op straat.

dinsdag 5 mei 2009hartje.


Ik vond zomaar op een bruggetje in Delft een hart op straat.

Labels: , ,


9:27 AM //
Share

@Soyrosa vraagt.

maandag 4 mei 2009@blog_art: Nog niet duidelijk: wat gebeurt er precies? Kun je zelf meedoen? Op uitnodiging of eigen initiatief? Omvang evenement? Etcetera ;-)

Dus verduidelijken we nog even:

Als je het Theater aan het Spui binnenwandelt ga je een ruime foyer zien waar als het ware hoeken zijn waar foto-exposities te zien zullen zijn, waar je gebruik kunt maken van laptops en live kunt twitteren zodat het op grote schermen te zien zal zijn, er zijn korte lezingen, voordrachten en workshops maar ook video-art, gedichten, interactieve activiteiten op creatief gebied en natuurlijk muziek!

Jazeker kun je zelf meedoen. Je geeft jezelf op door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Als je alleen wilt bezoeken kun je je aanmelden maar ook als je zelf wilt exposeren of mee wilt helpen die dag. Het leuke aan Blog-Art is dat er een mix zal zijn tussen professionele bloggers en amateurbloggers maar die allemaal de gezamelijke verbinding hebben om kunstige dingen te laten zien!

Ook hebben wij zelf uitnodigingen verstuurd. Vast staat dat er een cabaret-act te zien zal zijn, we spreken op dit moment met een leuke band en gaan uitnodigingen versturen naar bloggers waarvan wij denken dat zij een mooie aanvulling zullen zijn voor het evenement.

blog-art vormt.


De omvang. Daarom is het dus fijn als je de nieuwsbrief invult. Op deze manier kunnen wij een schatting gaan maken wat de omvang zal gaan zijn. De locatie is ruim, centraal en goed voor meerdere ‘hoeken’. Je kunt er vrij rondlopen, er is overal wel wat te zien en te horen en je kunt aan de slag door zélf creatief bezig te zijn.

Het is vooral de bedoeling dat je bij Blog-Art niet stilzit met een naamkaartje op je borst en een drankje in je hand, maar wel juist veel vermaakt zult worden. Dus, vul de nieuwsbrief in!

@Soyrosa: da’s namelijk helemaal geen spam, maar zeer bruikbare info! ;-)

Labels: , ,


8:24 PM //
Share

1 mei 2009.

zaterdag 2 mei 20091 mei 2009.

Labels: ,


9:39 AM //
Share

De Blog-Art Nieuwsbrief.

maandag 27 april 2009Zoals je misschien al weet heeft Blog-Art een locatie kunnen regelen voor het evenement dat gaat plaatsvinden ergens in het najaar. De locatie zal namelijk zijn in het foyer van Theater aan het Spui in Den Haag; een prachtlocatie met heel veel ruimte.

blog-art.nl


Via twitter en flickr zijn steeds meer bloggers actief. Ook via de nieuwsbrief kun je mee blijven lezen wat er allemaal te gebeuren staat en kun je opgeven wat je voor blog-art kan betekenen. Heb je werk om te laten zien, zou je mee willen helpen tijdens die dag, heb je tips en/of andere dingen om te melden, geef je hier dan op. Wij hebben begin mei nieuwe afspraken staan om met mensen en organisaties te praten over blog-art. Natuurlijk houden we je op de hoogte!

Dus: zet jezelf op de Blog-Art.nl mailinglijst!

Labels: ,


11:55 AM //
Share

Hart op straat,

vrijdag 24 april 2009groeit. Als een tierelier. Veel mensen sturen hartjes op. Gespot op straat, in huis, geverfd op school of op het strand.

Ooit begon het als de tegenhanger van het slechte nieuws. Al die kranten die berichten plaatsten over moord en doodslag. Waar was het toevallige; het positieve? Het mooie?

Telkens als ik ergens was, liep of naartoe moest, spotte ik toevallige hartjes. Het gaf me een goed gevoel. Een hart onder de riem, een hartverwarmende toevalligheid of zomaar. En in een opwelling bedacht ik hartopstraat.

Hart op straat is 'mond op mond reclame'. Het gaat van de ene weblog naar de andere en verspreidt het woord ook in real life. Collega's die hartjes spotten sturen ze naar me op. Iemand die een hart gevonden heeft op andermans weblog geeft het webadres als tip.

Keekstar.nl heeft twee banners ontworpen voor hartopstraat. Als je er eentje op je blog wilt, dan kan dat.

hart op straat. hart op straat


Bedankt Keeks!

Labels: , ,


1:27 PM //
Share

Verhuizing deel 2.

zondag 19 april 2009moving out.

Labels: ,


5:01 PM //
Share

vrijdag 17 april 2009Je kunt rechtdoor, of je kunt afslaan.
De keus is altijd aan jou.

mosaic4581218

Labels: ,


10:13 PM //
Share

Zo werkt het!

dinsdag 14 april 2009Ongeveer.

Het begint altijd met een gevoel; een idee. In mijn hoofd visualiseer ik het in plaatjes. Dat gaat vanzelf. Ik ben een beelddenker. Soms, bij een nieuw idee, zie ik het einddoel als kantenklaar plaatje en werk ik die hele weg terug naar het begin. Vaak ook in plaatjes.Dit schijnt voor veel mensen heel anders te werken. De meeste mensen zien bij het horen van het woord BOOM het daadwerkelijke woord B O O M voor zich in plaats van het plaatje van een boom.(En ik word hierdoor erg nieuwsgierig hoe mijn lezers dit dan zien.)

Tijdens het geven van remedial teaching maakte ik veel gebruik van kaartjes met op de ene kant een tekening en op de andere kant het geschreven woord. Omdat die combinatie in het automatiseren werkte. Het associeren van het woord aan een plaatje leidde ertoe dat zij het makkelijker gingen onthouden.

Ik zou veel meer willen doen met beelddenken. Fotografie, woordfotografie en weblogs zouden daar heel goed bij passen.

Wikipedia.
Onderzoek.

Labels: ,


2:43 PM //
Share

Eerste tekenles.

maandag 13 april 2009Toen ik pas klaar was met mijn opleiding kreeg ik na een half jaartje soort van werkloos geweest te zijn een baan bij een basisschool als onderwijsassistente. Ik kreeg redelijk veel uren en was inzetbaar van groep 1 tot en met 8. Omdat (in kleine groepjes) lesgeven me natuurlijk afging werd ik vaker en vaker ingezet als vervangend leerkracht. Meestal werkzaam in groep 3 waar de kinderen leerden lezen en schrijven. Ook kreeg ik remedialteaching uren, dit tot ongenoegen van de parttime remedial teacher die haar taken moest verdelen. Het werd een uitdaging om kinderen met leerachterstand of andere leerproblemen te prikkelen tot prestatie. (Wat voor prestatie dan ook.)

Kinderen dingen leren, of het nu om lezen en schrijven gaat, sommen maken of tekenles, geeft (mij) een goed gevoel. Door mijn kennis en ervaring leren zij weer nieuwe dingen.

Vanochtend gaf ik P. tekenles. Omdat zij erom vroeg. Ik leerde haar hoe je een gezicht in een bepaalde verhouding moet tekenen. Ik heb zelf nooit deze foefjes gebruikt als ik portretten schetste of tekende, maar wist wel hoe het moest. Dit was het resultaat:

eerste tekenles.


getekend door: P. Raaphorst.

Labels: , ,


6:36 PM //
Share

Visualiseren deel 2.

woensdag 8 april 2009van de kleine flat naar de grote.


tsjoeke tsjoeke.

Labels: ,


6:17 PM //
Share

Lente.

maandag 6 april 2009lente.Spring is when life's alive in everything.
-- Christina Rossetti (English poet 1830 - 1894)

Labels:


7:24 PM //
Share

The Quiet Scream.

zondag 29 maart 2009the quiet scream.


there were words hidden
in the far back of my throat
trying to get out, get out, GET OUT!

Labels: , ,


2:32 PM //
Share

All Gone Quiet.Deel 2.
all gone quiet.

Labels: , , ,


11:09 AM //
Share

Witte Koord Borrels enzo.

zaterdag 28 maart 2009Het duurde even maar dan had je ook wat. M, een van de twee tekstschrijvers, riep nog net voor het nieuwe jaar dat het misschien wel een leuk idee was om de samenwerking van Witte Koord eens te vieren. Het was best een totstandkoming met leuke, verrassende wending waardoor samenwerking een doel was maar ook een goed eindresultaat opleverde.

De twee
tekstschrijvers die soms letterlijk de juiste puntjes op de i zetten, de op het oog simpele maar daardoor zeer krachtige tekeningen van de tekenaarster en M en ik zaten vanmiddag bij elkaar om eens na te keuvelen over Witte Koord en dergelijke. Maar ook over hoe webloggen van zoveel invloed kan zijn en hoe die verbindingen echt werken. Vooral als je meer zou willen doen met je vrije tijds werkzaamheden op creatief gebied. Zo vloeiden er tips en adviezen over de houten tafel en bespraken we allerlei mogelijkheden om op soms veel makkelijkere manieren een opdracht te doen.

witte koord borrel.


Toch werkt het zo: als je veel tijd besteed aan het vertellen over wat je doet, waarom je het doet, met hoeveel plezier je het doet en wat ermee gebeurt komt het uiteindelijk weer bij je terug. Wat dan precies? Jouw invulling van wat je ermee bereiken wilt. Het komt altijd weer bij je terug. ...

Labels: , , ,


10:48 PM //
Share

In paarse babydoll.
Het leek zomer, (oops!) de zon scheen fel in een brede straat waar ik me bevond in een soort Spaanse buurt waar de stenen als grote kinderkopjes naast elkaar lagen en de huizen vaal geel leken.

Ik voelde me intens alleen. Een oud gevoel van vroeger. Een totaal op mezelf aangewezen gevoel waarbij ik wist en voelde: 'ik klaar het helemaal alleen.' Ik liep de weg naar boven, in de felle zonneschijn in een paarse babydoll die zwierig om me heen danste.Ergens bevond ik me in een donkere gelegenheid waar mensen zaten te eten. Er werd gekletst, gedronken. Ik kende er niemand maar ik settelde mezelf, in mijn zwierige babydoll, aan een tafeltje waar andere mensen zaten. Maar ik zat er niet helemaal op mijn gemak. Ik stond op, schoof mijn stoel naar achter en verplaatste mezelf.

foto gemaakt door: David Jones.

Labels: , ,


12:26 PM //
Share

Soms he ... (deel 2.)

maandag 23 maart 2009Soms gaat ineens 's avonds de deurbel en staat bovenbuurman voor de deur. Met een pakketje.

'Weet je waar het lag?'

Nee, dat wist ik niet. Als ik het wist, had ik het zelf gevonden en meegenomen.

'Hij lag onder de trap in het hoekje.'

Welke TNT oetlul haalde het in zijn holle kop om een pakketje onderaan de trap te verstoppen in de hoop dat de eigenaresse het wel zou vinden en de rest niet!

'Be-la-che-lijk!' riep ik uit.


ik lees nu.

Het merk IK.
TalentBranding voor een succesvolle carri?re.


Dat vond bovenbuurman ook. Maar, ik had het boek nu toch gekregen. Dat was toch wel fijn. Heel fijn. Toch bleef ik ziedend. Ziedend! Hij vond ook dat ik toch maar even morgen naar het postkantoor moest om een stevige klacht in te dienen, of in iedergeval een flinke ziedende sneer over die toonbalk te smijten. En dat ging ik ook doen, daar hoefde bovenbuurman zich geen enkele zorgen over te maken.

Labels: , ,


10:10 PM //
Share

Kijk om, en loop weer door. deel 15. De Fonkel.

dinsdag 17 maart 2009Misschien was het de fascinatie van de onbekende grootmoeder. Het mysterieuze verhaal en de antwoorden die ergens in het wijdse lagen. Ik romantiseerde mijn onbekende oma, wilde haar vastleggen; niet(laten) vergeten.

Adriana was hoedenmaakster. Ze werkte in een atelier. Als ik mijn ogen sloot zag ik haar in de jaren dertig, toen ze begin twintig was, op haar pumps en tot-de-knie-rok naar het winkeltje lopen, om de deur achter zich te sluiten, haar jas op te hangen aan een houten kapstok, en om haar handtas op de tafel te leggen naast het standaard, om haar dag te beginnen.

Ik was zestien, denk ik, toen ik een foto kreeg van haar inmiddels bejaarde zus. Een foto, zwart wit en heel klein, van twee meisjes voor de oorlog, die samen in de lens van de camera keken met op de achtergrond een meer met treurwilgen. Ik nam die foto mee naar de Fonkel.

'Ik wil een medaillon.'

Ik wilde een medaillon om haar foto in te stoppen en bij me te dragen. Om niet te (laten) vergeten.

De vrouw achter de kassa fronste even haar wenkbrauwen en schudde haar hoofd. Het winkeltje in een achteraf straatje had sieraden in de etalage liggen van edelstenen, metaal en smeedijzer.

'Ik geloof niet dat we...-' begon zij.
En ineens draaide ze zich abrupt om en verdween naar de achterdeur. Toen ze terugkwam legde ze een rechthoekig zilveren bedeltje op de glazen tafel.

polaroid.


'Hij is eigenlijk niet te koop. Maar je mag het medaillon meenemen.'

Labels: , ,


7:08 PM //
Share

De paraplu.
Tijdens het inspirerende werkgesprek viel het woordje paraplu. Dat mijn werkveld zich vooral toespitst op bruggen bouwen en verbindingen leggen. Dat ik in de koepel van de paraplu naar beneden kan kijken naar de uiteinden en de verbindingen kan samen zien vallen. Dat er in die paraplu gedachtenstromingen en ideeen hangen die nuttig kunnen zijn voor anderen.

de paraplu.


Dat de paraplu beschermt en geloofwaardig is omdat ik erin geloof. Dat daardoor alles mogelijk is. Omdat ik het zie.

Labels: , , ,


1:15 PM //
Share

Afwezigheid doet verlangen.

maandag 16 maart 2009Er was een afspraak. En die afspraak zou eerst op vrijdagavond zijn. Maar toen kwam de afspraak niet. De volgende ochtend kreeg ik een belletje dat zij die middag kwamen. Maar een uur of wat later volgde een sms dat het toch niet uitkwam. Het werd zondagmiddag en de afspraak kwam opdagen, dronk frisdrank, zat op mijn bank en praatte wat. Ik verkocht zowaar via een collega een bankstel.

In die tussentijd was ik thuis en liep door de straten van mijn woonplaats, stapelde dozen op elkaar in de albert heijn en probeerde het zo goed en zo kwaad mee naar huis te krijgen, de trap op, om het mijn woonkamer in te gooien.

Al die tijd geen handje handje, niet samen koken, niet samen bankhangen, niet tegen elkaar aanliggen terwijl je slaapt, geen gestolen kusjes, geen omhelzing, geen glimlachjes. Niets, nada, noppes, nul komma nul. Het wordt, nu alles steeds dichterbij komt, zwaarder. De treinreizen worden zwaarder, het weggaan op zondag wordt zwaarder, het wachten wordt zwaarder. En toch gaat alles zo ontzettend snel. ...

tekening gemaakt door: marco raaphorst.

Labels: ,


7:17 PM //
Share

Toch wel de mooiste:

zondag 15 maart 2009all gone quiet.


uit de serie: all gone quiet.

Labels: , , ,


3:31 PM //
Share

All Gone Quiet.

zaterdag 14 maart 2009going through my stuff just to put everything away in boxes or throwing things out,
I found my old notebook from years ago. english was/is my second language. this
poetry was written between 1990 and 1997.

All Gone Quiet.
Labels: , , ,


4:22 PM //
Share

A House Is Not A Home. Deel 4.
Omdat ik de laatste paar weken met een soort bizar gevoel rondliep en er niet de vinger op kon leggen, probeerde ik maar gewoon te leven.

Opstaan, werken, beppen, koffie leuten, werken, bellen, fietsen, treinen, (uit)eten, werken, beppen, slapen, treinen, bankhangen, werken, etc,

A House Is Not A Home. #2.


en tijdens het douchen, waarbij mijn gedachten via de twee kruinen op mijn hoofd naar beneden vloeiden, bedacht ik me dat mijn thuisgevoel zwevende was. Dat ik voelde vanbinnen dat het ene thuisgevoel aan het afsterven was en het andere thuisgevoel nog moest groeien. Dat ik niet meer wist waar nu mijn echte thuis was. Ik voelde me er namelijk allebei wel oke. Het was alleen niet (meer) hetzelfde. Als vroeger.

Toen ik nog alleen.
Toen ik nog niet hoefde.
Toen alles hetzelfde was.

Mijn spullen staan her en der. Mijn spullen met waarde, hoe groot of klein dan ook, gaan mee of niet. Ik moet keuzes maken. Ik berg op, gooi weg of laat. Mijn gedachte dwaalt af bij elke foto, object of ding naar oude herinneringen. Ik was hier meer dan twaalf jaar. Ik begon hier volwassen te worden. Ik kocht mijn eigen spullen. Ik huilde mezelf hier door een lekkage heen. Ik zwoegde hier, ik had hier liefdesverdriet, ik danste hier en zong. Ik zit hier in de muren. Ik ademde hier.

Er zitten herinneringen in mijn bank. Ik sliep er soms op. Als ik niet meer in mijn slaapkamer wilde, soms om redenen die onveilig aanvoelden. Ik was er ziek, ik kletste met vriendinnen op die bank. Ik jankte op die bank bij het zien van een zielige scene op televisie. Ik legde weleens mijn kin op mijn handen op de leuning van de bank en staarde naar buiten.

Mijn thuis wordt een bestaand thuis maar ik moet erin groeien. Ik draaide gisteren de kraan dicht en wikkelde mezelf in een handdoek. Soms geeft de badkamer de beste antwoorden.

Labels: , ,


9:05 AM //
Share

Witte Koord Beluistering.

dinsdag 10 maart 2009Witte Koord.


'Langs tapasbars,
speelgoedzaken,
souvenirwinkels,
zocht ik naar Verblijf.'

KLIK!

Labels: , ,


2:25 PM //
Share

A House Is Not A Home. Deel 3.

zondag 8 maart 2009Misschien is je huis
waar je voor het eerst
met je kleine babyvoeten het zand
onder je voetzolen
hebt voelen knisperen.
Waar de wind als een zachte aai
langs je wangen gleed en je
eerste wankele stappen maakte
langs de afbakening
en begrenzing van huis en tuin.
Waar de muren solide en hoog
boven je lichaam uitstaken
en je met je armen uitgestoken

en gespreide vingers
probeerde de lucht te pakken.


blackbirds.

Labels: , , ,


5:20 PM //
Share

A House Is Not A Home. Deel 2.

vrijdag 6 maart 2009Je kunt overal een thuis maken. Thuis is een breed en grensverleggend begrip alleen zal gevoel altijd vertellen wat thuis is en wat niet.

Sometimes A Home is Everywhere.


Soms voel je ook een tijdelijk thuis. Op het strand terwijl je een goed gesprek voert, op het vertrekpunt van A naar B of tijdens je vakantie in een land waarvan je meer wilt zien. Of de slof die je jaren om je voeten draagt totdat de gaten erin gevallen zijn. Misschien is het je levensreis; zoeken naar je innerlijke huis. Het huis waar je altijd jezelf kunt zijn.

De slof van Jorinde.


Vijf foto's van mij zijn te zien bij de foto-expo die gekoppeld is aan de dansvoorstelling A House Is Not A Home #2, geproduceerd door Jorinde Kuiper, in Theater aan 't Spui in Den Haag die 7 maart in premiere gaat. Aanrader.

A House Is Not A Home. #2.


Meer foto's hier.

Labels: , , , ,


10:12 PM //
Share

In de lucht!

dinsdag 3 maart 2009Labels: , ,


3:23 PM //
Share

Waar blijft de tijd?

maandag 2 maart 20095. tijd
een belangrijk structuurelement bij epiek, waarin niet alleen een chronologisch tijdsverloop voorkomt, maar waarin volop met tijd 'gespeeld' kan worden. Prospectie en retrospectie, flashbacks en flashforwards alsook tempowisselingen behoren tot de mogelijkheden die de auteur in dit spel ten dienste staan.

'Jij zegt vaak dat jij de tijd zo snel vindt gaan.' constateerde P (6 jr.)
'Ik vind dat de tijd heel langzaam gaat!'

'Ik denk wel dat ik weet hoe dat komt.' legde ik uit.

'Hoe komt dat dan?' vroeg ze weer.

'Als je ouder wordt lijkt het net alsof tijd sneller gaat.'

'Hoe kan dat dan?'


Ik haalde mijn schouders op.
'Ik ben ook zes geweest. Toen ik zes was, of ietsje ouder, wilde ik dat de tijd sneller ging. Als je ouder bent vliegt de week voorbij.'

time is on our side.


Het is ergens maar vreemd hoe tijd werkt. Hoe kan het zo zijn dat tijd ook een soort van perceptie is?


wikipedia.

Labels: ,


10:03 PM //
Share

Ik.

vrijdag 27 februari 2009Zijn wie ik ben.

Tagged.

Labels: , ,


10:00 PM //
Share

Mijn Mission Statement.

dinsdag 24 februari 2009Ik zat tegenover die man bij de kamer van koophandel en moest vertellen wat mijn bedrijf was. Wat was het? Wat betekende het en wat wilde ik ermee? Daar vroeg ie me wat.

Want ik doe zoveel, dacht ik.


ik ben hier. dus.MET-K.COM is project organisatie voor kunst&cultuur,
maatschappij en internet.Volgende week heb ik een informatief gesprek met mensen die geinteresseerd zijn in een idee voor een project. Als ik mijn doel nastreef zal het een KinderKunst Project worden met een zeer maatschappelijk tintje. Ik heb twee verbindingen nodig. Ik verbind die twee zodat zij samen iets moois op gang kunnen brengen met als gevolg dat meerdere mensen zien en voelen wat die gezamelijke verbindingen doen en uitstralen. Deze verbindingen zijn naar de buitenwereld geen voor de hand liggende draadjes.

En dat is wat ik doe. En daar ben ik goed in. Ik verbind.

Labels: , , ,


9:44 PM //
Share

Kijk om, en loop weer door. deel 11.

zondag 22 februari 2009adriana.


Ik heb naar je gezocht
toen ik wilde weten
wie jij werkelijk was.
ik zocht in gelijkenis,
in foto's, brieven, kaarten,
gestuurd door jouw zus.

Ik heb naar je gevraagd
willen weten waarom dan toch,
en ik heb besloten
dat ik ergens op je lijk.

mijn oma. ik heb haar nooit gekend;
zij stierf drie maanden
na de geboorte van mijn vader,
in 1946.

Labels: , , ,


4:30 PM //
Share

Wat is dit?

zaterdag 7 februari 2009rara wat is dit?


De winnaar krijgt een Witte Koord.

Labels: ,


10:02 PM //
Share

Wijze Woorden.

vrijdag 6 februari 2009--paul arden.

Labels:


7:47 AM //
Share

Men leest Witte Koord:

donderdag 5 februari 2009kitty leest in de trein.


check meer foto's.

Labels: , ,


8:41 AM //
Share

Hartstocht.

woensdag 4 februari 20091 heftige, onstuimige drang om aan een verlangen, begeerte te voldoen

2 grote liefde

Het lijkt alsof ik jaren op zoek was naar liefde maar een liefde wilde die niet goed voor mij was. Of niet goed bij me paste. Ik zocht in de verkeerde hoeken, op verkeerde plaatsen en vooral in verkeerde personen. Niet (altijd) perse verkeerd als in fout, maar verkeerd voor mij. Maar misschien was ik wel gewoon bang. Hartstikke bang.

'Wie liefde geeft, liefde ontmoet.'

hand in hand.


Wijze woorden van iemand die maar niet tot me doordrong. Soms, als ik in mijn zware pms bui beland ben, kan ik daar een stil traantje om laten. Niet lang, want ik heb veel meer om over te glimlachen en blij om te zijn. Ik durf zelfs nu te zeggen: gelukkig.

Soms staat hij pal voor je neus, zwaait heen en weer, roept 'joehoe!' en springt en vecht voor aandacht. Als jij verder kijkt dan je neus lang is, ben je altijd bezig met verder weg en aan de overkant. En op het moment dat je inziet dat hij voor je neus staat te zwaaien, heen en weer springt en 'duhuh!' roept, en je hem eens van een andere kant bekijkt, een beetje 'hmm' mompelt, en over hem gaat dromen en aan hem gaat denken, dan raakt je wereld danig in de war. Omdat je denkt zoveel te verliezen. Zo lijkt het.

Gisteren miste ik hem. Ik miste hem niet een beetje maar een beetje erg. Een soort van stil verscheurd gevoel van niet helemaal lekker in je vel zitten. Een beetje onrustig. Een beetje heimwee-ig. Een beetje ik-hou-van-jou-en-ik-wil-eigenlijk-bij-je-zijn.

Dat gevoel laat je toe als je je openstelt. En zonder die angst voel je zoveel liefde.


(Dit is een erg romanties stukje tekst en dat is de schuld van loesje!)

Labels: , ,


7:21 PM //
Share

WorkShop 3+. Wie Ben Ik?

dinsdag 3 februari 2009workshop.

'Waar zijn jullie handen? Wat zit er aan je hand? Hoeveel vingers heeft je hand?'

workshop.

Goed luisteren is het halve werk.

workshop.

Ik zoek een plekje om mijn hand op het doek te leggen. In de hoek? In het midden?

workshop.

En verven maar!


foto's gemaakt door C. Hermsen.

Labels: , ,


1:20 PM //
Share

WorkShop KinderKunst.

maandag 2 februari 2009Het geeft me een goed gevoel als ik kinderen blij maak met wat zij (uiteindelijk) bedacht en gemaakt hebben. Met hun eigen handen en gedachten. Met soms wat tips en kleine ideetjes, vullen zij uiteindelijk zelf in wat zij willen.

Vorige week was ik in gesprek met enkele galeriehouders. Ik vertelde mijn idee, mijn visie erover. In eerste instantie fronsten zij hun wenkbrauwen. Grote-mensen-kunst versus KinderKunst. Hmm, was volwassenenkunst dan niet ietwat meer verantwoord? Zou ik dan niet beter naar een bibliotheek gaan? Voor 'dat soort dingen'? Nou, nee. De oorsprong van kunst ligt bij kinderen! Waarom het dan niet daar laten zien waar volwassenen weer eens gaan nadenken over waar de oorsprong vandaan komt?

polaroid.


Zou het niet leuk zijn als kunst van (jonge) kinderen niet alleen blijft plakken aan een prikbord of op een koelkast? Zou het niet naar een echte galerie moeten, die normaal gesproken alleen voor grote mensen bedoeld is. Of in de hal van de kapper of in een restaurant!

Heb je sparideetjes, heb je zelf een kapperszaak, huisartenpraktijk, een eigen winkel, een restaurant, of ken je iemand die hier wel oren en visie naar heeft? Schroom niet en neem contact met mij op. Dinsdag 3-2 heb ik mijn eerste KinderKunst Workshop met kinderen vanaf 3 jaar. Ik werk met canvasdoeken van 20x20. Soms met thema (thema: wie ben ik?) en soms vrije kunst. Workshops voor kdo, psz en bso. Ook voor verjaardagsfeestjes tot 8 kinderen. Mail me: metkarin(@)gmail.com

Labels: , ,


6:01 PM //
Share

Media Me.


via: mediame.nl

Labels: ,


3:00 PM //
Share

16 Random Things. Tag Me.

zondag 1 februari 2009I was tagged to write out 16 random things about myself.


16 random things.1) I love to dream.
2) I love to dream and write about it.
3) I believe in letting go. when you let go, you receive the most beautiful things.
4) I have received love and a great friendship. I enjoy it every day.
5) life is hard sometimes, but the glass is always half full, I think.
6) I like to enjoy the little things; sunshine on my face, for example.
7) my friends are important to me. more now than ever.
8) life is short, make the best of it, is my belief.
9) new is sometimes scary, but then again also a great adventure.
10) silence is a great treasure. in silence there is peace.
11) hope gives me life. without hope, life's gone.
12) I learn as I go. every day is a new day.
13) my brother used to be my compass, now I can be my own.
14) I can be pigheaded , go my own way, and do it.
15) I like to write, in writing lies creativity I need to release.
16) I have a million ideas. I do!

Share Me is een topic bij een nieuw project via mediame.nl

Labels: , , ,


10:06 AM //
Share

? Hart.

vrijdag 30 januari 2009Hart op straat blijft levend. Omdat mensen nog steeds hartjes opsturen die zij (onverwacht) gespot hebben, fotograferen en naar mij mailen.


hart.


Valentijnsdag komt eraan. (voor de mannen: dit is op zaterdag 14 februari.) Een uitgelezen moment om harten te spotten, ze te fotograferen en naar mij te mailen.

check: hartopstraat.blogspot.com
mail naar: metkarin*@*gmail.com

Doen jullie mee?

Labels: ,


1:59 PM //
Share

Witte Koord Trailer.

donderdag 29 januari 2009witte koord.

Labels: ,


9:00 PM //
Share

Witte Koord Audio Boek.

zondag 25 januari 2009De mensen die Witte Koord gelezen hebben zullen misschien precies begrijpen wat ik bedoel. Dat als jij je ogen sluit jij Reva kunt zien sjokken door het centrum met Lena naast haar, op weg naar een H&M omdat Lena perse nieuwe kleding wilt kopen en Reva niet zoveel zin heeft.

Of het kraken van een schommel bij de buitenkant van een kleine stad in Spanje, ergens waar de wind zachtjes waait, de zon schijnt en de algemene verlatenheid bijna voelbaar is. Waar Reva op versleten gympen op harde kiezelstenen loopt terwijl de zon op haar schouders brandt en zij zich afvraagt; 'Wat doe ik hier?'

Dat zij rammels in haar buik voelt telkens als zij naast Sjors bij de V&D zit en naar hem kijkt vanonder een sluier van donker lang haar.Hoorspelen bestaan. Van die verhalen die vertelt worden en je ondertussen de geluiden hoort van voetstappen, bellen en piepende deuren. Niet als een geheel. Teveel los van elkaar. Niet vloeiend en filmisch. 'Want dat is niet wat ik wil.' riep ik meteen, toen het idee als een bruistabletje in mijn hoofd begon te borrelen.

Stel dat jij je oordopjes indoet en jij de podcast op je mp3 speler afspeelt, en je filmische geluiden hoort van een verhaal over een meisje op weg naar volwassenheid en daarbij behorende strubbelingen, inclusief een leegte in haar hart doordat haar vader er niet is, en jij je ogen sluit omdat het verhaal je meesleept naar een zoektocht. Stel nou. Stel nou dat ...

foto gemaakt door: Marco Raaphorst.

Labels: ,


7:15 PM //
Share

KinderKunst.

donderdag 22 januari 2009polaroid.polaroid.

Labels: , ,


9:48 AM //
Share

Ik bedenk.

dinsdag 20 januari 2009IM. Identity Matters.


dus ik besta.

Labels: , ,


11:16 AM //
Share

Overdenkertje.

zondag 18 januari 2009'Het hele leven is al een grote haastklus.'
what's the time?

Labels: ,


11:06 AM //
Share

Vorm.

dinsdag 13 januari 2009het krijgt vorm.

Labels: ,


2:02 PM //