Share

16 Random Things. deel 2.

zaterdag 25 juli 2009I love

ik.


1. my life. It works out well.
2. my boyfriend. Who would've thought ...
3. taking pictures, because they reflect and record my life.
4. my job. It's adventures, completely my thing and most satisfactory.
5. creativity. It makes me grow.
6. Growing at my own pace. I need time to look around, but I grow nevertheless.
7. sitting somewhere in total quietness. Quiet is good for my heart and soul.
8. creating things, projects, things that work.
9. energy, because it's what makes me shine.
10. reading good books or magazines with words that matter. What helps in day to day life. For example Toni Morrison, Wally Lamb, Joyce Carol Oates and Alice Sebold.
11. taking long walks. It eases my mind. I love nature and looking at the sky while walking.
12. Blogging. It's my work, my hobby, my life.
13. my bed. It's the best place to sleep!
14. flowers! Especially gerberas!
15. candles!
16. snailmail postcards!

Ook:

16 Random Things. Deel 1.

16 Things @Flickr.

Labels: , ,


1:52 PM //
Share

Blog Consultancy. (Maar wat doe je dan?)

donderdag 23 juli 2009'Onze website is sterk verouderd. Er staat zelfs nog een emailadres op dat niet meer werkt.'

Hoe vaak surf je naar een website (iets anders dan een weblog) waar je maar een pagina voor je ziet waar je een summiere uitleg leest wat het bedrijf motiveert om hun doel na te streven, waar ze voor staan en dan nog een balkje waar contactgegevens staan. Een naam, adres, telefoonnummer en een emailadres (dat hopelijk nog werkt.) Meer niet.

Een online dood visitekaartje.

In deze tijd is dat dood zonde. Juist nu is het heel belangrijk dat jij, je bedrijf, je werk laat zien wat het kan, hoe divers het is en hoe het maakproces in z'n werk gaat.

Opdrachtgevers, mogelijke klanten en anderen willen, als zij op een website terechtkomen, zien in een snelle blik wat het bedrijf, jij, je werk allemaal te bieden heeft. En daarbij is het persoonlijke (personal branding) heel belangrijk.

Voordelen van een weblog in het bedrijfsleven:

1) Klanten werven via persoonlijke, authentieke en 'hartgestuurde' postings.
2) Productkwaliteit en maakproces.
3) Klantenbinding via interactie.

Daarnaast is het heel belangrijk dat jij, je bedrijf, je werk een bepaalde identiteit heeft. Dat doe je door je weblog zo te stylen dat het bij je past. Je werkt met een vast 'behang' en houdt vast aan jouw ideeen en (voor)waarden.
Daarin mag je best eens veranderen en proberen maar zorg wel dat publiek je identiteit herkent en blijft herkennen. Dat maakt je namelijk uniek en unieke dingen zijn bijzonder waardoor men geneigd is dat te blijven volgen.

Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Maar door een weblog in je bedrijf op te stellen en ermee bezig te gaan (geen moeten, jezelf niet pushen tot een blogstukje per dag, maar schrijf alleen iets als je echt iets wilt melden, als er belangrijke weetjes naar buiten moeten, etc) zul je ervaren dat men blijft 'hangen' en eerder en beter op de hoogte is van je product en wat het bedrijf doet. De veronderstelling dat iets niet 'blogbaar' is, is vaak juist wel blogbaar. Dingen als fotomateriaal, beschrijven van meetings, anekdotes, werken met videobeelden en interviewtjes zijn lokkertjes voor klantenbinding.

Ik kan voor een bedrijf of instelling bekijken, opzetten en coordineren hoe een instelling of bedrijf door middel van een weblog zichzelf goed op de internetkaart kan brengen en houden. Ik benader de creatieve en persoonlijke kant van het bedrijf, team en relaties en probeer daar een goedwerkende blog van te maken.

Op dit moment adviseer ik een stichting met het maken van een weblog waarbij hun community heel belangrijk is. Hoe implenteer ik projecten van een groep mensen in een blog waarbij de rol en werking van een community heel belangrijk is waardoor er wel interactie blijft bestaan tussen de community en nieuw publiek?

Ook ga ik voor een cultureel centrum en atelier een verouderde website veranderen naar een weblog, waarbij de verkoop van kunst centraal staat.

Leestips:
Zichtbare Zaken, weblog van Huub Koch.
Personal Branding.
Should I Stop Blogging.

Labels: ,


1:28 PM //
Share

Write One Word Over And Over.

dinsdag 21 juli 2009Wreck This Journal


De opdracht luidde: 'Write one word over and over.'


Ik dacht meteen aan het woord passie.

Passie omdat je het beste geniet van het leven als je kunt zijn wie je bent en kunt doen wat je bent. Wat bij je past, wat je energie geeft en waar je waarde uithaalt voor jezelf. Passie begint bij hartsgevoel; iets dat gaat glimmen en branden zodra je praat over iets waar je over droomt, waar je van geniet en waar je bewondering voor kunt hebben.
Passie is het begin van elke doelstelling. Met passie kom je uiteindelijk het verst. Passie maakt (daad)krachtig. Passie is energie. Over passie moet je praten. Wie weet verbindt het.

Lees ook:
Personal Branding
Vreemd hoe energie werkt
Zoek en gij...

Labels: , , ,


5:38 PM //
Share

Werkafspraken en dergelijke.
Over ... drie kwartier heb ik een werkafspraak in een leuk kunstenaarswijkje in Den Haag. Over mogelijke projecten waar ik bij betrokken zou kunnen zijn. Als ik wil. Als het leuk is. Als zij met mij in dat project willen stappen. Maar omdat zij mij belden en vroegen erover te praten, zit dat wel snor.

Die zakelijke rekening moet nu ook maar eens geopend. Bij de bank een afspraak hopen te maken voor vandaag en dan ook nog vanmiddag naar het notariskantoor. In verband met nieuwe, uitdagende en spannende ontwikkelingen. U hoort spoedig meer van mij.

Labels: , ,


9:18 AM //
Share

Write four letter words & fill this page with circles.

woensdag 15 juli 2009Als je begint met het opschrijven van woorden met vier letters spot je onderweg in de trein heel veel woorden met vier letters. Je komt er ook achter dat er heel veel woorden bestaan met vijf letters. ...

circles, lots of 'm.


And I dreamed of circles last night.
I couldn't control my left hand this morning; it made circles while I tried to make a cup of coffee.
My sandwich became a nice circle when I tried to cut away the ends.
I wanted to dial the numbers on my cellphone but of course it didn't work.
I spotted a circle dog, but it was only because of my round sunglasses.
I am a big circle living in a circle world.

Labels: , , ,


7:45 PM //
Share

@Labs55.

dinsdag 14 juli 2009@Labs55 in gesprek met DollyPop.


Vanmorgen fietste ik naar de andere kant van Den Haag om een gesprek te hebben met Dollypop in het gebouw van Labs55. Wat alleen vantevoren besproken was via email was de deal dat we eens gingen praten. Over verbindingen. Omdat Guido die verbindingen zag. Over verbindingen leggen gesproken.

Het mooie van het gesprek was dat beiden geen weet had van de richting van het gesprek maar open stond voor wat er komen ging. Wel enig idee over het doel, maar niet concreet in vraagstukken.

Ik beantwoordde zijn vragen, gaf mijn mening en gaf suggesties. Over weblogs. Het gebruik ervan. Hoe je dat doet. Welke middelen je dan gebruikt. Weblogconsultancy. Waarover later gesproken werd in de vorm van een project. Heel erg leuk, uitdagend, interessant en goed voor mijn CV.

Labels: , , ,


4:25 PM //
Share

Dus ik ben.
dusikben


Ik ben. Ik ben online. Ik ben mijn flickrfoto. Ik; mijzelf, starend in de spiegel,een moment in de tijd vastgelegd. Ik ben mijn zorgvuldig gekozen zinnen, mijn vertwijfeling, mijn virtuele zoektocht.. Wie ben ik, zonder woorden? Heb ik bestaansrecht, een voorkomen, een doel? Mag ik voortbestaan, mijn geschiedenis en toekomst, online? Waar zijn de mensen tijdens hun pauze op kantoren, achter balies en in een studiezaal, die voorbij struinen, google-end, gezocht?
Zij vinden, lezen, voelen, verdwijnen. Zij discussiëren, lurken, vragen. Ik ben mijn zorgvuldig gekozen woorden, mijn vertwijfeling, mijn passie, mijn liefde. Ik ben mijn foto, een tweet, een blogstuk. Mijn leven is open, gedeeld, soms zonder schroom. Ben ik echt? Zoals ik offline leef, zonder middelen? Ben ik wat ik graag wil zijn, zouden de anderen vragen. Mijn foto verandert, zoals mijn dagen, mijn gedachten. Mijn 140 tekens zijn vervlogen, bedachtzaam, tijdloos. Ik maak mijn archief; mijn verleden; een moment. Dus ik ben veranderlijk, passievol, gedreven. Dus ik ben een schrijver, een fotograaf, een document. Dus ik leef, vier, bedenk. Dus ik ben. Mijzelf. Op internet.

Meer: hier.

Labels: , ,


10:48 AM //
Share

Joos zei:

zaterdag 11 juli 2009'Ik verwacht nu, als mede-linkshandige, een uitbraak van hetgeen waar linkshandigen het allerbest van de hele wereld in zijn: creatieve uitdagingen aangaan. Dus hup: nu met rechts. Dare and Draw!'

Bij deze:

karin tekent rechts from M.Raaphorst on vimeo.Dit naar aanleiding van een opdracht uit het boek Wreck this Journal.

Labels: , , ,


6:53 PM //
Share

Write or Draw Lefthanded.
De opdracht was: teken of schrijf iets met je linkerhand.

Wreck this Journal.


Ik ben een lefty, dus piece of cake.

Labels: , , ,


9:45 AM //
Share

Mijn persoonlijke collage.

vrijdag 3 juli 2009Collages heb ik wel vaker gemaakt. Als ik zin had pakte ik oude tijdschriften, een schaar, een tekenblad en plak en knipte plaatjes, woorden en andere betekenisvolle dingen uit die ik mooi vond, bij me vond passen of iets over mij zeiden. Dat is een leuke, creatieve vrijetijds bezigheid, maar het is ook een manier om te zien wat je belangrijk vindt. Waar je voor warm loopt. Waar je waarde aan hecht.

mijn collage.

Ik ben benieuwd wat je eruit haalt over mij.

Labels: , ,


3:42 PM //
Share

Dus. Ik Ben.

dinsdag 30 juni 2009Laatst bedacht ik me
dat er in zoveel jaren bloggen,
ik mezelf (beter)
heb leren kennen
en de ander mij
heeft leren kennen.

Ik ben.

ik.


Hoeveel ben ik van hier
of daarbuiten?
Hoe zien anderen mij?
Wie ben ik zonder blog?
Wie kan ik zijn zonder tekst?
Ik word herkend. Soms. Daar.

Ik mag zijn. Dus ik ben.

Labels: , , ,


9:25 PM //
Share

Win met je mooiste zomerfoto!

maandag 29 juni 2009Terwijl ik mijn krantje las in de achtertuin in de volle zon, en Baby in de wipper zat te spelen met handen en voeten, stuitte ik op een leuke zomerwedstrijd van het AD. Het is overal crisis en de kranten 'doen het niet goed' want tja, er bestaat internet. Arme kranten. Arme oude media. Het heeft ergens wel wat; een stuk smerig papier in je handen. Wetende dat er elke ochtend een krantje op je deurmat ligt. Toch is het bijna van de zotte om voor een abonnement centen neer te tellen terwijl gros van het nieuws vaak al uren eerder bekend is gemaakt op twitter en andere weblogs/sites. Anyhoo, ik las dus in het afgevende krantje over een zomer fotowedstrijd. Leuk, dacht ik. Meedoen, dacht ik.

ijsko's.Ach, ik win zelden prijzen.

Labels: , ,


4:10 PM //
Share

@Soyrosa vraagt.

maandag 4 mei 2009@blog_art: Nog niet duidelijk: wat gebeurt er precies? Kun je zelf meedoen? Op uitnodiging of eigen initiatief? Omvang evenement? Etcetera ;-)

Dus verduidelijken we nog even:

Als je het Theater aan het Spui binnenwandelt ga je een ruime foyer zien waar als het ware hoeken zijn waar foto-exposities te zien zullen zijn, waar je gebruik kunt maken van laptops en live kunt twitteren zodat het op grote schermen te zien zal zijn, er zijn korte lezingen, voordrachten en workshops maar ook video-art, gedichten, interactieve activiteiten op creatief gebied en natuurlijk muziek!

Jazeker kun je zelf meedoen. Je geeft jezelf op door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Als je alleen wilt bezoeken kun je je aanmelden maar ook als je zelf wilt exposeren of mee wilt helpen die dag. Het leuke aan Blog-Art is dat er een mix zal zijn tussen professionele bloggers en amateurbloggers maar die allemaal de gezamelijke verbinding hebben om kunstige dingen te laten zien!

Ook hebben wij zelf uitnodigingen verstuurd. Vast staat dat er een cabaret-act te zien zal zijn, we spreken op dit moment met een leuke band en gaan uitnodigingen versturen naar bloggers waarvan wij denken dat zij een mooie aanvulling zullen zijn voor het evenement.

blog-art vormt.


De omvang. Daarom is het dus fijn als je de nieuwsbrief invult. Op deze manier kunnen wij een schatting gaan maken wat de omvang zal gaan zijn. De locatie is ruim, centraal en goed voor meerdere ‘hoeken’. Je kunt er vrij rondlopen, er is overal wel wat te zien en te horen en je kunt aan de slag door zélf creatief bezig te zijn.

Het is vooral de bedoeling dat je bij Blog-Art niet stilzit met een naamkaartje op je borst en een drankje in je hand, maar wel juist veel vermaakt zult worden. Dus, vul de nieuwsbrief in!

@Soyrosa: da’s namelijk helemaal geen spam, maar zeer bruikbare info! ;-)

Labels: , ,


8:24 PM //
Share

De Blog-Art Nieuwsbrief.

maandag 27 april 2009Zoals je misschien al weet heeft Blog-Art een locatie kunnen regelen voor het evenement dat gaat plaatsvinden ergens in het najaar. De locatie zal namelijk zijn in het foyer van Theater aan het Spui in Den Haag; een prachtlocatie met heel veel ruimte.

blog-art.nl


Via twitter en flickr zijn steeds meer bloggers actief. Ook via de nieuwsbrief kun je mee blijven lezen wat er allemaal te gebeuren staat en kun je opgeven wat je voor blog-art kan betekenen. Heb je werk om te laten zien, zou je mee willen helpen tijdens die dag, heb je tips en/of andere dingen om te melden, geef je hier dan op. Wij hebben begin mei nieuwe afspraken staan om met mensen en organisaties te praten over blog-art. Natuurlijk houden we je op de hoogte!

Dus: zet jezelf op de Blog-Art.nl mailinglijst!

Labels: ,


11:55 AM //
Share

Hart op straat,

vrijdag 24 april 2009groeit. Als een tierelier. Veel mensen sturen hartjes op. Gespot op straat, in huis, geverfd op school of op het strand.

Ooit begon het als de tegenhanger van het slechte nieuws. Al die kranten die berichten plaatsten over moord en doodslag. Waar was het toevallige; het positieve? Het mooie?

Telkens als ik ergens was, liep of naartoe moest, spotte ik toevallige hartjes. Het gaf me een goed gevoel. Een hart onder de riem, een hartverwarmende toevalligheid of zomaar. En in een opwelling bedacht ik hartopstraat.

Hart op straat is 'mond op mond reclame'. Het gaat van de ene weblog naar de andere en verspreidt het woord ook in real life. Collega's die hartjes spotten sturen ze naar me op. Iemand die een hart gevonden heeft op andermans weblog geeft het webadres als tip.

Keekstar.nl heeft twee banners ontworpen voor hartopstraat. Als je er eentje op je blog wilt, dan kan dat.

hart op straat. hart op straat


Bedankt Keeks!

Labels: , ,


1:27 PM //
Share

Internet is mooi!

zaterdag 4 april 2009- I love it when a plan comes together -
(Hannibal Smith, the A-team)Soms wil ik gewoon springen van vreugd. Omdat soms uit niet verwachte hoek mensen ineens schakels zijn in het geheel. Zo voegde de direkteur van de volksuniversiteit in Den Haag me een paar dagen geleden toe aan Linkedin. Via hem kon ik de twee laatste stemmen regelen. Twee enthousiaste Spaanse natives die Spaanse les geven doen graag mee met zoals Saar het dan zo mooi zegt: LuisterKoord.

Mag ik aan u voorstellen, het stemmenteam van Witte Koord:

1) Reva: Max van Wijk.
2) Lena: Saar Grolleman.
3) moeder: Inge.
4) vader: Mike.
5) Sjors: Rutger.
6) therapeut: Sytske R.
7) Elian: Atilio Rojas.
8) Yadra: Eca Zepeda Irias.

Labels: ,


10:38 AM //
Share

Witte Koord Borrels enzo.

zaterdag 28 maart 2009Het duurde even maar dan had je ook wat. M, een van de twee tekstschrijvers, riep nog net voor het nieuwe jaar dat het misschien wel een leuk idee was om de samenwerking van Witte Koord eens te vieren. Het was best een totstandkoming met leuke, verrassende wending waardoor samenwerking een doel was maar ook een goed eindresultaat opleverde.

De twee
tekstschrijvers die soms letterlijk de juiste puntjes op de i zetten, de op het oog simpele maar daardoor zeer krachtige tekeningen van de tekenaarster en M en ik zaten vanmiddag bij elkaar om eens na te keuvelen over Witte Koord en dergelijke. Maar ook over hoe webloggen van zoveel invloed kan zijn en hoe die verbindingen echt werken. Vooral als je meer zou willen doen met je vrije tijds werkzaamheden op creatief gebied. Zo vloeiden er tips en adviezen over de houten tafel en bespraken we allerlei mogelijkheden om op soms veel makkelijkere manieren een opdracht te doen.

witte koord borrel.


Toch werkt het zo: als je veel tijd besteed aan het vertellen over wat je doet, waarom je het doet, met hoeveel plezier je het doet en wat ermee gebeurt komt het uiteindelijk weer bij je terug. Wat dan precies? Jouw invulling van wat je ermee bereiken wilt. Het komt altijd weer bij je terug. ...

Labels: , , ,


10:48 PM //
Share

Stemmen.

vrijdag 27 maart 2009Een stem is een mooi en bijzonder iets. Het heeft een bepaalde lading, het vibreert, het geeft stemming weer. Het is hard, zacht, fluisterend, met kracht, kwetsbaar of bedeesd.

Omdat Witte Koord
de komende maanden stemopnames gaat doen, met hele leuke en enthousiaste mensen, zoals Rutger, Inge, Mike en Saar maar ook non bloggers die graag een bijdrage willen leveren, zal ik daar meer over gaan bloggen.

Ik heb het idee dat dit luisterboek ontzettend mooi gaat worden, omdat het een samenwerkingsproces is met vrijwilligers die in deze samenwerking een blijvend product zullen maken waar hart en ziel in zal zitten.

Ik ben een bietje trots.

Labels: , ,


7:54 PM //
Share

De paraplu. Deel 2.

vrijdag 20 maart 2009Toen ik afgelopen week een werkafspraak had met een persoon met veel gevoel voor andermans talent uitdiepen, beschreef ze de paraplu als het afdakje van alle inspiratie en talenten die iemand bezit. Bij elkaar gehouden door de paraplu. Beschermd en bijeen.

Toen ik later het blogstukje las van de bloggers die via blog-art uitlegden wat voor hen de meerwaarde was van een weblog bijhouden, dacht ik weer aan die paraplu.

Wat is de meerwaarde van een weblog voor mij?

1) Ventileren met als doel meer mensen bereiken waarmee interactie ontstaat.

Begonnen in 2003 was mijn eerste doel schrijven en online zetten zodat anderen het misschien wel konden waarderen en wilden blijven lezen. Nadat ik een commenttool erop gezet had kwamen de reacties. Men zegt soms: 'daar gaat het niet om' maar dat is voor mij wel degelijk belangrijk. Het is fijn om (kritische) feedback te krijgen, om te lezen of het een ander raakt, aan het lachen maakt of laat nadenken. Ik schrijf voor mezelf, maar zeker ook voor de ander.

2) Ervaringen delen met als doel verbindingen leggen en een groter publiek bereiken.

Doordat je schrijft wat je meemaakt, denkt of waarover je vragen stelt, komt er in de lezer ook wat los. Wat losmaakt en gedeeld wordt is waardevol. Het verbindt en reikt verder dan je voor mogelijk houdt. Soms reikt het zo ver dat je er veel meer uithaalt dan je in eerste instantie dacht.

3) Werk etaleren met als doel laten zien wie ik ben en wat ik voor een ander eventueel betekenen kan.

Een weblog kan een hulpmiddel zijn als je wilt laten zien wat je kunt. Zeker als je daar je beroep van hebt gemaakt. Internet is een machtig middel; het laat zien, reikt ver en verbindt. Het is in feite je visitekaartje. Als je (even) niet in staat bent persoonlijk iemand's hand te schudden en te vertellen wie je bent, dan is er altijd nog je weblog. Kijk, dit ben ik, en dit is wat ik doe en wat ik allemaal kan. Kijk rond, stel vragen en vermaak jezelf.

4) Persoonlijk tintje toevoegen op een anders meer zakelijker en afstandelijker blog.

Omdat een weblog toch persoonlijk is, ook al heb je het (soms) over zakelijke dingen, je legt jezelf erin. In elk stukje zit een beetje 'ik'. En juist dat beetje 'ik' maakt het webloggen in alle facetten aantrekkelijk, waardevol en zelfs nuttig.

Labels: , ,


11:02 AM //
Share

De paraplu.

dinsdag 17 maart 2009Tijdens het inspirerende werkgesprek viel het woordje paraplu. Dat mijn werkveld zich vooral toespitst op bruggen bouwen en verbindingen leggen. Dat ik in de koepel van de paraplu naar beneden kan kijken naar de uiteinden en de verbindingen kan samen zien vallen. Dat er in die paraplu gedachtenstromingen en ideeen hangen die nuttig kunnen zijn voor anderen.

de paraplu.


Dat de paraplu beschermt en geloofwaardig is omdat ik erin geloof. Dat daardoor alles mogelijk is. Omdat ik het zie.

Labels: , , ,


1:15 PM //
Share

Toch wel de mooiste:

zondag 15 maart 2009all gone quiet.


uit de serie: all gone quiet.

Labels: , , ,


3:31 PM //
Share

Witte Koord Beluistering.

dinsdag 10 maart 2009Witte Koord.


'Langs tapasbars,
speelgoedzaken,
souvenirwinkels,
zocht ik naar Verblijf.'

KLIK!

Labels: , ,


2:25 PM //
Share

A House Is Not A Home. Deel 2.

vrijdag 6 maart 2009Je kunt overal een thuis maken. Thuis is een breed en grensverleggend begrip alleen zal gevoel altijd vertellen wat thuis is en wat niet.

Sometimes A Home is Everywhere.


Soms voel je ook een tijdelijk thuis. Op het strand terwijl je een goed gesprek voert, op het vertrekpunt van A naar B of tijdens je vakantie in een land waarvan je meer wilt zien. Of de slof die je jaren om je voeten draagt totdat de gaten erin gevallen zijn. Misschien is het je levensreis; zoeken naar je innerlijke huis. Het huis waar je altijd jezelf kunt zijn.

De slof van Jorinde.


Vijf foto's van mij zijn te zien bij de foto-expo die gekoppeld is aan de dansvoorstelling A House Is Not A Home #2, geproduceerd door Jorinde Kuiper, in Theater aan 't Spui in Den Haag die 7 maart in premiere gaat. Aanrader.

A House Is Not A Home. #2.


Meer foto's hier.

Labels: , , , ,


10:12 PM //
Share

In de lucht!

dinsdag 3 maart 2009Labels: , ,


3:23 PM //
Share

Mijn Mission Statement.

dinsdag 24 februari 2009Ik zat tegenover die man bij de kamer van koophandel en moest vertellen wat mijn bedrijf was. Wat was het? Wat betekende het en wat wilde ik ermee? Daar vroeg ie me wat.

Want ik doe zoveel, dacht ik.


ik ben hier. dus.MET-K.COM is project organisatie voor kunst&cultuur,
maatschappij en internet.Volgende week heb ik een informatief gesprek met mensen die geinteresseerd zijn in een idee voor een project. Als ik mijn doel nastreef zal het een KinderKunst Project worden met een zeer maatschappelijk tintje. Ik heb twee verbindingen nodig. Ik verbind die twee zodat zij samen iets moois op gang kunnen brengen met als gevolg dat meerdere mensen zien en voelen wat die gezamelijke verbindingen doen en uitstralen. Deze verbindingen zijn naar de buitenwereld geen voor de hand liggende draadjes.

En dat is wat ik doe. En daar ben ik goed in. Ik verbind.

Labels: , , ,


9:44 PM //
Share

Wat is dit?

zaterdag 7 februari 2009rara wat is dit?


De winnaar krijgt een Witte Koord.

Labels: ,


10:02 PM //
Share

Men leest Witte Koord:

donderdag 5 februari 2009kitty leest in de trein.


check meer foto's.

Labels: , ,


8:41 AM //
Share

WorkShop 3+. Wie Ben Ik?

dinsdag 3 februari 2009workshop.

'Waar zijn jullie handen? Wat zit er aan je hand? Hoeveel vingers heeft je hand?'

workshop.

Goed luisteren is het halve werk.

workshop.

Ik zoek een plekje om mijn hand op het doek te leggen. In de hoek? In het midden?

workshop.

En verven maar!


foto's gemaakt door C. Hermsen.

Labels: , ,


1:20 PM //
Share

WorkShop KinderKunst.

maandag 2 februari 2009Het geeft me een goed gevoel als ik kinderen blij maak met wat zij (uiteindelijk) bedacht en gemaakt hebben. Met hun eigen handen en gedachten. Met soms wat tips en kleine ideetjes, vullen zij uiteindelijk zelf in wat zij willen.

Vorige week was ik in gesprek met enkele galeriehouders. Ik vertelde mijn idee, mijn visie erover. In eerste instantie fronsten zij hun wenkbrauwen. Grote-mensen-kunst versus KinderKunst. Hmm, was volwassenenkunst dan niet ietwat meer verantwoord? Zou ik dan niet beter naar een bibliotheek gaan? Voor 'dat soort dingen'? Nou, nee. De oorsprong van kunst ligt bij kinderen! Waarom het dan niet daar laten zien waar volwassenen weer eens gaan nadenken over waar de oorsprong vandaan komt?

polaroid.


Zou het niet leuk zijn als kunst van (jonge) kinderen niet alleen blijft plakken aan een prikbord of op een koelkast? Zou het niet naar een echte galerie moeten, die normaal gesproken alleen voor grote mensen bedoeld is. Of in de hal van de kapper of in een restaurant!

Heb je sparideetjes, heb je zelf een kapperszaak, huisartenpraktijk, een eigen winkel, een restaurant, of ken je iemand die hier wel oren en visie naar heeft? Schroom niet en neem contact met mij op. Dinsdag 3-2 heb ik mijn eerste KinderKunst Workshop met kinderen vanaf 3 jaar. Ik werk met canvasdoeken van 20x20. Soms met thema (thema: wie ben ik?) en soms vrije kunst. Workshops voor kdo, psz en bso. Ook voor verjaardagsfeestjes tot 8 kinderen. Mail me: metkarin(@)gmail.com

Labels: , ,


6:01 PM //
Share

? Hart.

vrijdag 30 januari 2009Hart op straat blijft levend. Omdat mensen nog steeds hartjes opsturen die zij (onverwacht) gespot hebben, fotograferen en naar mij mailen.


hart.


Valentijnsdag komt eraan. (voor de mannen: dit is op zaterdag 14 februari.) Een uitgelezen moment om harten te spotten, ze te fotograferen en naar mij te mailen.

check: hartopstraat.blogspot.com
mail naar: metkarin*@*gmail.com

Doen jullie mee?

Labels: ,


1:59 PM //
Share

Witte Koord Trailer.

donderdag 29 januari 2009witte koord.

Labels: ,


9:00 PM //
Share

Witte Koord Audio Boek.

zondag 25 januari 2009De mensen die Witte Koord gelezen hebben zullen misschien precies begrijpen wat ik bedoel. Dat als jij je ogen sluit jij Reva kunt zien sjokken door het centrum met Lena naast haar, op weg naar een H&M omdat Lena perse nieuwe kleding wilt kopen en Reva niet zoveel zin heeft.

Of het kraken van een schommel bij de buitenkant van een kleine stad in Spanje, ergens waar de wind zachtjes waait, de zon schijnt en de algemene verlatenheid bijna voelbaar is. Waar Reva op versleten gympen op harde kiezelstenen loopt terwijl de zon op haar schouders brandt en zij zich afvraagt; 'Wat doe ik hier?'

Dat zij rammels in haar buik voelt telkens als zij naast Sjors bij de V&D zit en naar hem kijkt vanonder een sluier van donker lang haar.Hoorspelen bestaan. Van die verhalen die vertelt worden en je ondertussen de geluiden hoort van voetstappen, bellen en piepende deuren. Niet als een geheel. Teveel los van elkaar. Niet vloeiend en filmisch. 'Want dat is niet wat ik wil.' riep ik meteen, toen het idee als een bruistabletje in mijn hoofd begon te borrelen.

Stel dat jij je oordopjes indoet en jij de podcast op je mp3 speler afspeelt, en je filmische geluiden hoort van een verhaal over een meisje op weg naar volwassenheid en daarbij behorende strubbelingen, inclusief een leegte in haar hart doordat haar vader er niet is, en jij je ogen sluit omdat het verhaal je meesleept naar een zoektocht. Stel nou. Stel nou dat ...

foto gemaakt door: Marco Raaphorst.

Labels: ,


7:15 PM //
Share

De wet van duidelijkheid.

donderdag 22 januari 2009Vanmorgen had ik om elf uur een afspraak en ik was vijf minuten te vroeg. Langs ramen en brandende lampjes liep ik naar de enorme groene voordeur. Na een beetje trekken en duwen, (ohw, het was dus toch duwen) liep ik naar binnen. Het kreeg al meteen een ontzettende lege indruk.

Ik vroeg me af of er personeel rondliep. Er liep geen personeel. Er was wel muziek op de achtergrond en links en rechts had ik toegang tot een ander vertrek. Na een ine-mini-mutte liep ik naar links. Het was er, qua inrichitng, best leuk en gezellig. Hip ook wel. Ik trok mijn jas uit en legde mijn tas op de stoel naast me. Me ondertussen afvragend of ik dan een kopje koffie kon bestellen. Dat kon dus niet.

Na elven zag ik in de hal iemand langslopen. Daarna liep de persoon het vertrek binnen waar ik zat. Ze gooide haar wenkbrauwen omhoog.

'Goeiemorgen, ik heb een afspraak om elf uur met C van der W.'

Ze knikte en mompelde een 'oke' en ging weer. Ik had inmiddels ont-zet-ten-de zin in koffie. Maar verder bleef het er leeg. Ik pakte er maar een dikke Linda bij. Op de eerste bladzijde las ik een comment van een lezeres die de Linda ook te dik vond. Zeker als je dan ook een hernia had.

Opeens gooide iemand de deur open en liep recht op me af. Een jongeman met een vaal zwart shirt en een theedoek in zijn achterzak.

'We zijn gesloten.'

Ik fronste mijn wenkbrauwen.

'Maar ik heb een afspraak met iemand om elf uur.' piepte ik.

'Als je dan sowieso in het cafe wilt plaatsnemen?'

Hij liep weer weg. Ik nam mijn spullen en de dikke Linda maar mee.

Buiten zag ik mijn afspraak aan een deur rammelen. Hij ging niet open. Vervolgens liep mijn afspraak naar de overkant om toch maar eens in haar agenda te kijken of zij niet een verkeerde afspraak gemaakt had. Ik belde op.

Nogmaals liep mijn afspraak naar de grote groene deur. Ik vertrouwde het niet en liep er ook heen. Hij zat op slot. Op slot?

'Meneer, de deur zit op slot en mijn afspraak staat voor de deur.'

'Maar we zijn gesloten!' riep hij geirriteerd.

Ik liet de dikke Linda maar liggen. We gingen wel ergens anders praten. Waar de deur gewoon geopend was en mensen gewoon koffie konden drinken. Trouwens, een capuccino leek een beter idee.

Labels: , ,


9:37 PM //
Share

KinderKunst.
polaroid.polaroid.

Labels: , ,


9:48 AM //
Share

Ik bedenk.

dinsdag 20 januari 2009IM. Identity Matters.


dus ik besta.

Labels: , ,


11:16 AM //
Share

Immer gerade aus.

maandag 19 januari 2009Googlemaps. Witte Koord. Visitekaartjes. Strippenkaart. Paraplu.

Maar aan mijn paraplu had ik niet veel. Hij klapte telkens om. Voorbij de Prinsestraat en de Piet Hein Straat ging ik naar mijn eerste afspraak. Niet helemaal een vastgestelde, maar eentje die zo uit de losse pols via de benenwagen tot stand zou komen. Onder het mom: 'doe eens gek, netwerk je de blubber, en wees enthousiast.'

Ik sprak de eerste kandidaat/bijna afspraak/zelfstandige onderneemster van een tekstbureau via de intercom. Of ik toch een afspraak wilde maken. Ze had een klus en dus geen tijd.
Dat was ingecalculeerd; ik had nog een adres. Via onbekende straten, louche garagehouders en fluitende jongens in oude Volkswagen Polo's, kwam ik bij een grote flat. Ik drukte op het knopje, wachtte wat maar geen sjoege. Dat was erg jammer. Ik wilde eigenlijk mijn aankomst niet helemaal in totale stilte voorbij laten gaan. Ik zocht wat in mijn tas, pakte een visitekaartje en dropte het in de brievenbus.

Via dezelfde weg terug, langs louche garagehouders en wederom fluitende jongens in andersoortige auto's, stond ik weer voor dezelfde intercom. Dit keer om niets te zeggen, maar om mijzelf achter te laten. Je wist per slot van rekening maar nooit.

(En even later, zoals de straatkrantenmeneer voor me zong, toen ik op de roltrap naar boven gleed, 'We're rockin' in a free world!')

Labels: , ,


7:06 PM //
Share

De weg van bruistablet naar het glas water.

vrijdag 16 januari 2009Niet te vergelijken met een storm in een glas water.

Het was even zoeken naar een naam. Hoe zou je nu het beste dat idee kunnen omschrijven? In een woord? Soms loop je ergens, 'minding your own business' en PLOP, daar is de naam. Alsof het meteen past als een voet in een nieuwe schoen.

En van een naam komt er een website. Nee, het is nog even in een opbouwfase, het staat nog niet als een huis, maar zeer binnenkort wel en dan kan er geblogd worden.

Aldaar.

Labels: ,


10:35 AM //
Share

Vorm.

dinsdag 13 januari 2009het krijgt vorm.

Labels: ,


2:02 PM //
Share

Lopen op het water.

maandag 12 januari 2009Of ik een stukje (weer) wilde schrijven voor Moois. Over ijspret en schaatsen en de winter en sneeuw. Over schaatsen? Ik krabde mezelf eens op mijn hoofd. Dat angstige gevoel dat ik krijg als ik denk aan lopen op het water. Ik herinnerde me ineens dat Petrus toen ook over water liep...


Gisteren liep ik met gezelschap langs de vele vijvers met ijs. Kinderen renden, schoven, vielen. Volwassenen deden het wat rustiger aan. Het was een mooie dag. Bijna onwerkelijk soms. Alsof ik bijna niet meer bedenken kon hoe het eruit zag hoe een echte winter zou zijn, maar het dit dus was. [lees hier verder.]
Labels: ,


9:43 PM //
Share

Los.
Los.Labels: , ,


1:35 PM //
Share

Dan is het januari.

vrijdag 9 januari 2009Het is een rare tijd. Temidden van sneeuwpret en de dagelijkse dingen, plan ik mijn nieuwe toekomst. Het is een toekomst vol verandering, vernieuwing en verbreding. Op persoonlijk gebied, werkgebied en sociaal gebied.

Het vat is open.

Aankomende maandag word ik verwacht bij een bureau die mij gaat helpen mijn werk te veranderen. Ik stop met mijn huidige baan. In stapjes. En het roer zal omgaan. Samen met getrainde mensen zal ik een plan gaan opstellen om langzaam maar zeker mijn sterke kanten en ambities om te draaien in nieuw werk. Creatief werk. Organiserend werk. Werk waarin mijn ideeen het licht zien. Waar ik energie van zal krijgen in plaats van dat het me energie kost.

polaroid.


Soms heb je een plan in je hoofd en duurt het even voordat het vorm krijgt. Maar als het dan uiteindelijk vorm krijgt, en je er zelf mee aan de slag gaat, is de verandering voelbaar. Merkbaar.

Ik wens mezelf veel succes.

Labels: , ,


10:55 PM //
Share

Je boek uitgeven in eigen beheer: De voor- en nadelen op een rijtje.

vrijdag 2 januari 2009'Moest je een paar jaar geleden nog leuren bij uitgeverijen om je boek te laten publiceren - met het risico dat niemand zijn handen er aan wilde branden - tegenwoordig is het maar al te makkelijk om een bundel in eigen beheer uit te geven. Mogelijkheden te over. Compleet met ISBN-nummer. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen? Ik vroeg het aan drie loggers die in 2008 via een andere weg hun schrijfsels uitgaven: Victor de Keijzer, Sanne en Karin. Ook vroeg ik litarair agent Ramon Stoppelenburg en logger Ronald, die zijn weblogposts bundelde, naar hun mening.'

Wat is er eigenlijk zo leuk aan uitgeven in eigen beheer?

Victor
: "Omdat je erg betrokken bent bij het proces en gedwongen wordt om na te denken over zaken als lay-out, digital printing, promotie, distributie, redigeren. Zo leer je tussendoor nog eens wat bij ook. En bij mij persoonlijk staat nog steeds voorop dat schrijven een hobby is, dus het moet ook allemaal niet te beladen worden. Ik zie mezelf bijvoorbeeld nooit op een boekenbal of een uitreiking van het een of ander."
Sanne: "Het uitgeven in eigen beheer is makkelijk, laagdrempelig en leuk voor een eerste poging. Maar het zegt niet veel over de kwaliteit van het geschrevene en na de eerste bevrediging van dat eigen boek wil je al snel meer. Het uitgeven in eigen beheer kan dan wel een extra zetje zijn om het een volgende keer goed aan te pakken."
Karin: "Dingen kunnen werkelijkheid worden, als je er zelf maar in gelooft. Het heeft er soms de neiging naar dat iets in eigen beheer uitbrengen een beetje een 'tja, ach' gehalte heeft. Ik heb boeken gelezen van schrijvers die via een uitgever een boek uitgegeven hadden met een enorm slecht in elkaar gezet verhaal waarin zelfs taalfouten stonden en de vormgeving om te huilen was. Ik denk dat die graadmeter niet klopt. Ik lees sommige weblogs waarbij ik denk: dat jij nog niet een boek schrijft. Sommige schrijvers hebben een agent; een bemiddelaar. Ik heb mijn werk zelf uitgegeven, met veel plezier!"

Lees verder bij de nieuwe editie van about:blank.nl

Labels: , ,


12:49 PM //
Share

goede voornemens beginnen met goede ideetjes.

vrijdag 26 december 2008Een tijdje geleden tiepte ik al over het bruistabletideetje. Dat begint zo langzamerhand, net op de drempel van het oude jaar overgaande naar het nieuwe, vorm te krijgen. Daarover vast en zeker in het nieuwe jaar meer.

we maken mooie dingen.


Net als Witte Koord een samenwerkingsproject was, zal het nieuwe project met en voor andere mensen zijn. Een wisseling van ideetjes, kunsten en vertoningen. Want ik geloof er heel erg in dat mensen tot veel in staat zijn.

Het project voor 2009 zal vernieuwend en veelbelovend zijn. Let maar op!

Labels: , ,


12:13 PM //
Share

woensdag 24 december 2008
l' ani man Raaphorst.

Labels: ,


6:46 AM //
Share

Reva is écht overal.

donderdag 27 november 2008
Mensen die Reva straks gaan lezen, de eerste bundels zijn inmiddels onderweg, vraag ik om een foto te maken. Zo eentje van de dag waarop ze Witte Koord in de brievenbus zien liggen, of wanneer ze de eerste bladzijde openslaan, of waar Witte Koord zal liggen, weer opgepakt wordt na een korte pauze, of in één ruk uitgelezen wordt. Of misschien maak je notities, krul je ezelsoren of geef je de bundel door aan iemand anders. Je hoeft niet zelf op de foto, als je dat niet wilt, maar ik ben zo benieuwd waar Reva en Witte Koord heen zullen reizen. Het is ten slotte 'De beste roadmovie die je gelezen moet hebben.' -- Erwin Troost.

*foto gemaakt door: Guido Crolla.

Labels: ,


4:33 PM //
Share

Tadaaah!

dinsdag 25 november 2008tadaaaaah!

Labels: ,


6:30 PM //
Share

wat ik even aan je kwijt wil:

maandag 24 november 2008is

- dat dit de vertaling is van één van mijn laatste weblogstukjes in het engels:


And secretly buy at the toy store toys. For an amount of five-and-seventy euros. For the children in the group. And then I am there, in that crowded store full of pink, plastic junk of all sorts of worthless battery that works with bling bling lights and decorations and the like. Where is the time remained a challenging and educational toys? I start to the nostalgia of vroegah. "I am not grown up." I told somebody today. "We were happy enough with a few small gifts. About pietenzak not fully filled plastic laptops, phones and mega Mindy toei. "But you still need a little bit in it." I felt suddenly an old bore. Where is the gratitude of only Pepernoten remained in the regular shoe? A mandarin or marzipan? It is simply flew away over the years and has made way for CDs, stereos and other expensive things that do not buddy smaller-than-small fit. Many children are no longer happy with a ticket, a chain or a sticker. They want big, bigger and most of all, and thank disagree more. A few weeks ago told a child in my group that he had flat screen in his room. I almost fresh licking me in my cup of coffee. Is this really in 2008?

Ik lig er steeds krom van over m'n werktafel.

- dat ik hopeloos aan het wachten ben op de bovenbuurman die sinds vandaag dus een pakket witte koord bundels in zijn bezit heeft, althans, ik denk dat de blauwe brief van de pakketservice gaat over die bestelling. Wat natuurlijk helemaal super zou zijn omdat ik dan jullie de boekjes kan gaan opsturen en dan heb je het vóór sinterklaas binnen!

(Hij is niet thuis.)

- dat ik ook kaarten van witte koord in mijn bezit heb om op te sturen, dus als je wilt ..?

Labels: ,


7:13 PM //
Share

het borrelt als een bruistabletje.

dinsdag 11 november 2008Sommige ideetjes borrelen al jaren voordat er iets daadwerkelijk gebeurt. Dat kan iets heul kleins zijn tot iets kleins dat uitgroeit in je hoofd tot iets groots.

Ik kan me nog herinneren dat ik met de wat oudere bloggers, waarvan er sommigen niet eens meer bestaan internetsgewijs, besprak wat de mogelijkheden waren om een meeting voor bloggers te organiseren waarbij dat geneuzel om een tafel werd vermeden zodat andere bloggers ook de kans kregen er naartoe te gaan. Iets dat uitnodigde tot vermaak op kunstzinnig niveau. Zoiets als een event, een expositie van bloggers voor bloggers. Op allerlei ik-laat-zien-wat-ik-kan levels. Fotografie, graffitti, literatuur, muziek, lezingen, informatie, filmpjes.

Welke bloggers zijn bezig hun blog op een hoger niveau te plaatsen, zonder daarmee al teveel bekendheid? Welke bloggers hebben het in de vingers, op muzikaal gebied? Welke bloggers hebben dat oog om, alles dat om hen heen is vast te leggen op de gevoelige plaat? Welke bloggers schrijven gedichten, stukjes proza en andere uitblinkende teksten?

Ben je diegene die skipt als er een uitnodiging in je mailbox valt om (nog) eens af te spreken ergens te borrelen om nieuwe mensen te leren kennen zodat je de rest van de middag in een kringetje zit met een biertje of een sapje met een sticker op je truitje?

Een soort van laagdrempeligheid omdat de insteek niet bloggers persoonlijk leren kennen is, maar wat doet die bepaalde blogger met zijn weblog. Zodat je tijdens een leuke middag genoeg te zien hebt, een praatje kunt maken als je er zin in hebt, maar vooral andere talenten leert kennen die bij de bloggers horen.

boompje planten.


Zoiets als voorbij de draden van de internetverbindingen, achter de woorden en htmlcode rechtstreeks naar de creativiteit van de mens achter het blog. Een creatief event waarbij laten zien het allerbelangrijkst is.

Als een pilletje in een glas water dat langzaam gaat bruisen. Ik kom hierop terug. Vast en zeker.

Labels: ,


10:37 AM //
Share

zaterdag 8 november 2008bladzijdes.

Labels: ,


6:47 PM //
Share

update!

zaterdag 1 november 2008Witte Koord zal na 9 november gedrukt worden en medio/eind november verstuurd worden.

Labels:


7:53 PM //
Share

proefexemplaar!

vrijdag 31 oktober 2008#286/365

Labels: ,


10:11 PM //
Share

straks in mijn handen.

donderdag 16 oktober 2008Het lijkt nu nog een beetje op zwevende woorden op een pdf bestand, waardoor er geen vastigheid is; alsof dat tastbare danig ontbreekt. Het ontbréékt ook echt, ook al is het tastbare onderweg om een heel erg langwerpig, clean wit met zachtheid beschreven dingetje te worden. Per post.

De reserveringen zijn binnen. Meer dan ik dacht. In het begin dacht ik: het valt een beetje tegen. Mensen die ervoor heel hard riepen dat ze beslist mijn bundel wilden kopen, reageerden niet en vooral mensen die als de zogenaamde 'lurkers' meelazen (lezen) gaven hun naam en adres op. Zo kreeg ik onder andere dit mailtje:


'Ik lees al een poosje anoniem met je mee op het internet.
Je spinsels hebben me weleens aan het denken gezet
zorgden soms voor herkenning.
Daarom ben ik toch benieuwd naar je bundel.
goed te lezen dat je je droom aan het vervullen bent,
ik zou graag een bundel reserveren.'

F.J


witte koord.


Daarna groeide het. Ik ben trots dat deze mensen mijn bundel willen lezen en ik ben trots op dit stukje werk dat ik samen met anderen geleverd heb. Vanaf dag één geloofde ik in Witte Koord. Ik kan nauwelijks wachten om zelf de bundels te versturen naar de mensen die nieuwsgierig zijn, er óók in geloven en willen weten hoe het met Reva afloopt. Witte Koord valt onder de nur beschrijving poezie, bindwijze: ingenaaid, bladzijdes: 84 en heeft isbn nr: 978-90-813582-1-7 en is te koop voor: 10,95 euro via wittekoord@gmail.comc

Labels:


8:28 PM //
Share

all the noises.

dinsdag 14 oktober 2008all the noises.

http://www.met-k.com/noises-kaat.mp3there are so many noises
so many damned noises
I can't hardly breathe
it aches too much
But do i sound like you?

it's my own personal chaos
all these noises in my head
I try my best to listen to you
but sometimes sounds get in the way
And do I sound like you?


A highly sensitive person responds strongly to sensations like sight, sound and touch.
This trait is a difference in temperament, not a defect. -- Elaine Eron.


Muziek: Marco Raaphorst.

Labels: , ,


1:43 PM //
Share

elkaar helpen is leuk en goed.

dinsdag 7 oktober 2008Peter Boorsma was zo behulpzaam om een banner te maken om, als je dat wilt en erachter staat, witte koord op je eigen weblog te promoten. Ik vind dat hij het mooi gedaan heeft. Iemand die ik alleen van naam ken die meteen zegt: 'Ja, dat doe ik wel even'.zet de banner op je weblog en support witte koord!

Yvonne Vlaar stelde geen vragen en schreef meteen, in haar email, dat ze het héél erg leuk zou vinden om te tekenen voor. Ze ging zelfs diezelfde week al koord kopen om eens te gaan spelen en kijken hoe dat eruit zou zien. Binnen een week droeg ze de voor-, en achterflap over. Ik bedankte haar hartelijk!

Over Mirjam niets dan lof. Via twitter vroeg ik haar maanden geleden, heel brutaal, of ze mij kon en wilde helpen. Ik had inmiddels via een diepgaand gesprek met Gerjanne , over 'waar haal je energie uit, in plaats van dat het je energie kost', begrepen, écht begrepen, dat je moet zoeken naar je dromen maar niet alleen moet zoeken, maar als het je blijft 'achtervolgen' je er werk van moet maken. Omdat het je energie zal geven, in plaats van dat je energie verspilt. Mirjam, behulpzaam in de meest gevarieerde manieren, was en is altijd daar om mee te denken, kritisch te zijn en realistisch te blijven.

'Ik kan niet zo goed begrijpen dat mensen zeggen of beweren dat internet zo oppervlakkig is.' mijmerde M gisteren, toen we naar de tram liepen. 'Het is soms oppervlakkig, maar vaak ook helemaal niet.' En dat is precies wat ik de laatste paar maanden ondervonden heb. Het is een schakel van draadjes die verbinden. Mensen komen elkaar tegen, delen iets, hebben een interactie en gaan ieders weg, of verbinden zichzelf met elkaar. Op wat voor een manier dan ook.
Je ontmoet, praat, deelt en helpt. En dat is een mooi iets. Van dat internet.

Na 8 oktober sluit de kortingsaanvraag voor de bundel Witte Koord. Witte Koord is een gedichtenbundel maar met één verhaal. Over Reva Reijnen, een pubermeisje met pubergedachten en puberdilemma's. Zij is zoekende en zoekt helemaal in Spanje wat ze eigenlijk altijd al gevonden had en bij zich droeg. Maar soms is die zoektocht juist nodig om te zijn waar je staat.

' Als alles dat begint een einde heeft, dan komt het wel goed met mij.'


Labels: , ,


9:21 AM //
Share

de verlate WoW.

donderdag 2 oktober 2008rou·ti·ne [roetiene]
de; v 1 door gewoonte verkregen vaardigheid 2 normale gang van zaken


in de trein.


Dat alle rommel
Chaos -- een plek
moest krijgen,
alles op een
geordende stapel.
Recht --
alles dat scheef was
Recht,
Gelijk;
Ontrommeld
voelde bizar genoeg
als een bevrijding.

fragment uit Witte Koord. (all rights reserved.)

Reva is overal! KLIK!

Labels: , ,


12:22 PM //
Share

Never is a promise.

maandag 29 september 2008Eigenlijk begon het in de trein. Ik zag een tekst op de voorste bank, een vaal gele bank, waarop met zwarte pen geschreven was.

'Everything that begins
has an end.'


De oorsprong. Het begin het te vertellen was op die dag gemaakt. Niet wetende dat enkel deze engelse zin, waar later een verhaal omheen geschreven werd, omgetoverd in een boekwerkje met 'poetische zinnen' zoals menig mensen uitlegde, de kern zou worden van een fictie verhaal.

Er hoort een liedje bij. Dat liedje is altijd ergens, tijdens het tiepen, verzinnen, doorstrepen van woorden en zinnen op sticky notes, revisen en opnieuw indelen op de achtergrond aanwezig geweest.(Reserveren tegen speciale korting kan nog tot en met 8 oktober.)

Labels: ,


10:32 PM //
Share

Veren in m'n reet deel 2:

zondag 28 september 2008Labels:


10:14 PM //
Share

Veren in m'n reet deel 1:
klik!

Labels:


3:55 PM //
Share

persberichtje vind je,

donderdag 25 september 2008bij aboutblank.nl

Labels:


9:12 PM //
Share

M'n digitale Expo,

maandag 22 september 2008vind je bij:


Labels: ,


7:41 AM //
Share

't wit project:

zaterdag 13 september 2008

wit project. from Marco Raaphorst on vimeo.


en kijk ook HIER!

Labels: ,


8:00 AM //
Share

in her shoes.

donderdag 4 september 2008Ik opende één oog. Er scheen een streepje zon door het kiertje van het donkere gordijn. In het weekend mocht ik blijven liggen. Dat was een deal die ik maakte toen ik hijgend en puffend aan het bevallen was van Zoon. 'Samen uit, samen thuis!' brieste ik, terwijl er weer een wee kwam.

'Mama?'

Mijn ene oog viel weer dicht.

'Mamaaaah!'

'Godskolere.'

Mijn ene oog viel meteen dicht. Ik kneep 'm dicht.

'Ik. Ben. Er. Niet!' riep ik terug.


Ik porde vriendlief aan. Hij draaide zich langzaam om en sliep verder.
Deal naar de klote. Het werd dus zo'n dag.

~~~

'Ik maak het goed met je.' probeerde Vriendlief. Hij aaide over m'n wang en plantte er een kus op.
'Hoe dan?' vroeg ik toch lichtelijk nieuwsgierig. Zou hij eten
koken vanavond? De boskippen meenemen? Een bosje bloemen meebrengen?
'Ik heb een klus vandaag, ben wel later thuis.'

Het werd dus zo'n dag.

~~~

'Ik heb geen zin in brood.' zei ik tegen Zoon. Zoon was aan het koffie
zetten met een plastic koffiezetapparaat en dito kopjes en schoteltjes.

'Wil jij een sieno?'

'Hmm, lekker. Ja, graag.' speelde ik mee.

'Zullen we pizza maken?' stelde ik voor. Zoon dacht even na.
'Met salami.'
'Maar dan moeten we eerst alle spullen gaan kopen in de winkel.'


Zoon liep naar de gang en kwam terug met zijn spijkerjack en pet.

~~~

Ik geeuwde voor de zoveelste keer. Na het opruimen van alle blokken, het stofzuigen, afwassen, was draaien, was ophangen, schoenen zoeken die Zoon had weggelegd ergens 'Ja, hallo! Ik ben Gekke Henkie niet! Zoek eens even mee!' , krijt van het tapijt halen, knuffels verzamelen, telefoontjes van en naar papa, eten koken en wederom afwassen en opruimen, Zoon laten badderen en naar bed, lag ik tegen Vriendlief aan op de bank.

'Je zou het goedmaken.' constateerde ik zachtjes in zijn shirt.
'Wat zou ik goedmaken?'
Ik keek verontwaardigd op, maar zag zijn pretoogjes.
'Lul!'
...
'Ik denk dat ik toch eens ga kijken naar part-time werk.'
bedacht ik me hardop.
'Hmm mm.'
Er viel een traan over m'n wang.
'Als elke dag hetzelfde lijkt, ook al vind ik Zoon zo lief, kom ik niet
meer helemaal uit de zogenaamde verf.'
'Hmm... Ben je wel gelukkig?'


Ik dacht erover na. Glimlachte.

'Ja. Dat dan weer wel.'

*Een dag in de schoenen van een ander. Virtueel dan. Uitwisselingsprojectje met keklog.nl

Labels: ,


9:27 PM //
Share

mieren.

maandag 1 september 2008nog meer mieren: KLIK!

Labels:


5:09 PM //
Share

wit project oproep:

dinsdag 19 augustus 2008
Voor iedereen die wit kan zeggen:

WIT...

wit!

check even deze
oproep: KLIK!


Labels:


10:48 AM //
Share

het wit project.

zaterdag 16 augustus 2008
project wit.

Labels: ,


11:00 AM //
Share

uit witte koord:

donderdag 14 augustus 2008Er viel een witte sluier heel langzaam
van boven naar beneden.
En ik zag dat ik naar boven keek
Mijn armen uitstak,
Mijn vingers ver gespreid
totdat alles in tijd
leek stil te staan.
De sluier leek vlak boven me
te blijven hangen
Alsof het wachtte
op mijn toestemming om
neer te dalen,
Zoals een goedkeuring,
Een uitgekomen wens.


De ruwe versie van witte koord is af. Vanmiddag zal ik lunSen met iemand die werkt met tekst. Praten over en met iemand die werkt met tekst is als slagroom op een toetje. Werken aan je werk is leuk en uitdagend. Doen wat je leuk vindt is een balletje energie in je lijf dat gaat bruisen als een bruistablet. En soms, zelfs via zoiets als twitter gaan balletjes rollen. = verbindingen!

Labels: ,


9:19 AM //
Share

dinsdag 15 juli 2008Hier word ik blaai van.


Je kunt de jouwe sturen naar mijn meeladres. <--

Labels: ,


10:48 PM //
Share

De Vertrekhal van de Verbeelding.

maandag 30 juni 2008Je zult op de foto moeten klikken
om ietsje beter te kunnen zien,
maar de teksten van Witte Koord
waren erbij aanwezig.
foto: Gerjanne Tiemens.

Labels: ,


7:52 AM //
Share

Zien.

woensdag 11 juni 2008

Hoe blijf je alles zien,
in een wereld nauwelijks zichtbaar?


Vreemd dat men geneigd is de ogen te sluiten voor alles dat op de een of andere manier te fel is, te dichtbij, te licht, te snel. Als lichtflitsen je ogen willen doorpriemen, sluit het oog zich vanzelf.

En in de stilte die daarop volgt, brengt de herinnering alles naar boven.

'Je mist dus niets, als je niets mist.'
Ik ben erachter dat dat niet klopt.

Labels: ,


3:16 PM //
Share

HET GRIJS PROJECT.

dinsdag 27 mei 2008AL EEN HELE POOS,

zwoegde de een in samenwerking
met de ander.
maar daar komen mooie, bijzondere
en creatieve uitkomsten van.
nu te lezen en te horen bij:


KLIK!


Ik zou zo graag wensen
wensen dat het wit was
met stipjes, zoveel stipjes
met rood erdoorheen.


foto: ippunsch.

Labels:


6:23 PM //
Share

Klankbeeld.

zaterdag 3 mei 2008KLIK.

Labels:


9:15 AM //