Share

Teveel.

zaterdag 2 mei 2009Mijn moeder kwam de keuken in met hand voor haar mond en vertelde wat er was gebeurd op televisie. Het was de verjaardag van mijn vader, 30 april, en we zaten met z'n allen stil voor de buis.

Er was snel ook besloten dat we niet meer naar de herhalingen wilden kijken van al die vervelende en nare scenes van het drama dat zich in Apeldoorn afspeelde. Een dag later, toen ik bij de Zwarte Ruiter zat met een jus en een krantje opensloeg, schreeuwden de schokkende foto's me toe. Bebloede ledematen, mensen bewusteloos en totale chaos. Mijn maag draaide er van om.

Als ik familie was geweest van de slachtoffers die pontifikaal gefotografeerd waren terwijl het ongeluk nog maar net had plaatsgevonden, was ik naast enorm ontsteld ook ontzettend kwaad geweest. Waarom moeten deze specifieke publicaties op de voorkant van een krant gezet worden, het liefst net zo groot als de krant zelf? Wanneer gaat nieuws te ver?

Labels:


9:14 PM //