Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Boogschutters en zigzaggers.

Er zijn mensen die zigzaggen naar hun einddoel. Onderweg komen zij andere dingen tegen, wel of niet samenhangend met het uiteindelijk doel, en blijven hangen voordat ze weer verder gaan.

Boogschutters pakken hun pijl en boog, schieten een pijl de verte in, kijken waar hij terecht komt en rennen er vervolgens als een gek naartoe. Onderweg laten zij zich niet of nauwelijks van hun pad af brengen. Ze hebben een doel voor ogen en gaan ervoor. Het liefst snel en impulsief.

Deze verschillen zijn allebei niet verkeerd. Het is wel in een samenwerking zaak dit met elkaar goed af te stemmen. Soms rent de boogschutter in zijn wilde galop langs belangrijke details en staat de zigzagger te lang stil bij een futiel dingetje. Ook heeft de boogschutter de neiging nieuwe ideeen meteen aan de kant te schuiven omdat hij niet van de wijs gebracht wenst te worden. Hij moet immers naar zijn doel. De zigzagger staat juist vaak meer open voor nieuwe ideeen omdat hij er de tijd voor neemt. Hij was immers al aan het zigzaggen.

Ben je een boogschutter of een zigzagger en wat voor voor- en nadelen zie jij erin?


6 reacties op “Boogschutters en zigzaggers.”

  1. Ik ben denk ik een zigzagger. Al ga ik niet echt in op details die niet relevant zijn, ik ga soms wat traag door welk elk detail van het pad te willen weten.

    Wat ben jij eigenlijk?

  2. @Richard: een boogschutter. en ook qua sterrenbeeld. ik schiet mijn pijl af en ren er als een idioot achteraan. ik ben erg doelgericht en laat me er dan ook niet meer vanaf brengen. dat heeft voor- en nadelen. (zoals met alles.) toch heb ik daardoor wel altijd bereikt wat ik wilde bereiken.

  3. ik ben een zigzagger.. hoewel zigzaggen niet echt is wat ik doe, misschien eerder een dieselloc, gestaag over de rails, niet wijkend van het doel, onderweg alle bielzen tellend, goed op alle seinen letten

    ik leef in het hier en nu, de toekomst komt vanzelf en het verleden blijft waar het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten