Karin Ramaker.


Als je verbindt.

Als je uitgaat van verbinden en samenwerken bestaat concurrentie niet. #constateringvandeweek

Het zijn twee totaal verschillende uitgangspunten: concurreren en verbinden. Het één sluit het ander namelijk helemaal uit. Als je wilt concurreren ben je vijand. Als je wilt verbinden reik je elkaar de hand.

Concurrentie: ‘de strijd tussen verschillende partijen om een doel te bereiken dat door zijn aard slechts voor enkelen is weggelegd.’

De kracht van concurrentie is dat de één uiteindelijk zal winnen. Het is een strijd tussen twee partijen en eentje wint en de ander verliest. Maar ís dat wel een kracht? Is samenwerken en verbinden uiteindelijk niet een veel krachtiger middel om verder te komen dan de strijd aan te gaan?

Waarom is kennis en informatie delen, hulpmiddelen inzetten en mankrachten bundelen zo beangstigend? Waarom is er bij veel bedrijven een concurrentiestrijd, bij omroepen, kranten en winkels met een bepaalde assortiment aan spullen? Zit ego daar niet ontzettend in de weg? Wie kan mij uitleggen hoe dat werkt; dat gevoel iets zelf te willen houden, af te bakenen met wat jij gecreeerd hebt? Wat is er zo naar aan om je kennis, ideetjes en informatie te delen met anderen zodat je samen groter kunt worden; het naar buiten kunt brengen zodat iedereen daar profijt van heeft?


Reactie

  1. Irene avatar
    Irene

    Op zich hoeft concurrentie niet slecht te zijn, het brengt immers het beste in anderen en jezelf naar boven! Het is m.i. een indirecte vorm van samenwerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten