Inburgeren. ‘t Supertje!

Menigmaal, nou ja, niet dat ik zó vaak in een friettent sta, bekeek ik het grote bord in de snackbar en miste tot mijn grote verbazing de supertjes. De supertjes frikandel speciaal, of supertje kroket, supertje bal gehakt. Supertjes kennen ze gewoonweg niet in Den Haag. Toen iemand op Twitter vertelde dat ze óók in Amsterdam het supertje niet kennen bleek het dus te gaan om een westerse fout. In Brabant en Gelderland kennen ze het supertje namelijk maar al te goed!

Of het nu friet of patat heet, en oorlog of speciaal, ik was met stomheid geslagen toen ik in de friettent stond en het supertje niet ontdekte. Waren ze nou kierewiet? Zag ik het dan verkeerd? Elke snackboer zou toch een supertje moeten verkopen? Al was het alleen al omdat het een briljante oplossing is van een frietje én een snack in één bakje! Voor de ietwat mindere honger. Ik kan me zo nog een keer herinneren dat vriendlief mopperde omdat ik mijn grote bak friet liet staan omdat ik óók een snack wilde eten. Ja, in Den Haag kennen ze het supertje niet, kan ík er wat aan doen?

De rest lees je HIER!

5 reacties op “Inburgeren. ‘t Supertje!”

  1. Ook hier: het ligt vast aan het feit dat ze in het westen niet over frietje maar over patatje hebben. Oudste zoonlief vertelde me net dat ze het in het westen idd niet kennen en daar baalt hij ook inmiddels van.

  2. Nou, IK ken de super anders ook niet bij de snackbar in Eindhoven.

  3. @Laurent: da’s ook weer meer richting het zuiden hè ;-)

  4. Supertje speciaal frikandel en voor mij een rol Durum a.u.b. De oostwal is er nog steeds goed in :-) Lekker hoorrrrr, en inderdaad, toen ik nog in rotjeknor werkte keken ze me heel raar aan toen ik dat bestelde :-(

  5. Ik ken het supertje ook niet, maar krijg wel ineens ontzettende trek in een vette hap! Zouden ze in de Bijlmer het supertje kennen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten