in blog

Waarom Twitter?

Er was in ene Mathijs van Nieuwkerk op Twitter. Men vond het in eerste instantie allemaal zo goed van Mathijs; Hij ging tóch aan de Twitter. Twitter was in eerste instantie incontinent, zo zei hij. Toch ging ie twitteren. Een maand. Al snel ging er in twitterland het gerucht dat die Mathijs helemaal niet twitterde. Misschien een fakert. Iemand van de redactie. Ik las vorige week een oproep van VNBlogs geschreven door Maurits Martijn. (Die ik raar genoeg helemaal niet kan terugvinden…) En ik schreef hem een tweet, én een mailtje.

Beste Maurits Martijn,

Ik twitterde je al even, maar bedacht me dat veel net wel, net niet twitteraars, die denken dat twitter gaat over hoeveel koppen koffie je gedronken hebt, welke sok nu weer versleten is en welke Dexter aflevering je kijken gaat, misschien hun twitter replies niet echt goed checken en mijn roep naar twitterverheerlijking dus teniet gedaan wordt in de wirwar rollercoaster van twitteraars die jou reply-en.

Dus bij deze. Ik geef je een linkje door van één van mijn blogstukjes over twitter. Omdat ik twitter een ontzettend krachtige tool vind in deze samenleving. Twitter is kracht via draadjes van allerlei twittermensen die elkaar kunnen helpen, nieuws verspreiden. Hopelijk dat ook ooit Mathijs van Nieuwkerk inziet dat twitter de wereld kan verbeteren. Misschien doet twitter dat al.

Check deze link eens.

Check mijn weblog want ik heb veel meer geschreven over twitter en hoe krachtig twitter werkelijk is.

Gegroet,
Karin Ramaker

Maar Twitter lijkt niet echt te werken. In zijn geval dan.

Reageer hier

Reactie