Cursus Creatief Webloggen. Blok 2.

Hoe je enthousiasme overbrengt op anderen in een blogpost is maar hoe je het omschrijft, vertelde ik nog. ‘Als ik naar een ontzettend leuke afspraak geweest ben en ik kom helemaal energiek en opgepept weer terug zodat ik opeens barst van enthousiaste ideeën en moeilijk in slaap kan komen omdat ik zo vol zit van energie dan zou ik dat dus beschrijven in een blogpost.’

Bij de collage die één van de cursisten gemaakt had over wat bij haar past en wat zij belangrijk vindt vertelde ze over columns schrijven en dat ze zo van lezen houdt. Misschien een idee om recensies te plaatsen?

WordPress. Hoe werkt dat precies? Met een smartboard in het lokaal was dat een perfecte manier om uit te leggen.

Maar wat een gewone huiswerkopdracht was, werd iets heel bijzonders. Er waren twee opdrachten; De één een foto waarbij een tekst geschreven kon worden. Het ander een collage maken over wat diegene belangrijk vindt en bij zich vindt passen en leuk vindt om te doen. Doel van de foto opdracht? Erachter komen hoe je van een gewoon plaatje, namelijk een foto van een brievenbus met een nee/nee sticker, een verhaal kunt maken. En men kwam erachter tijdens de cursusavond dat er vele manieren zijn om er iets over te schrijven.
Doel van de collage? Erachter komen wat je kunt doen met waar je van houdt en wat je belangrijk vindt, zodat je erover kunt schrijven. Of over kunt fotograferen, kunt vloggen.

Creatief bloggen is één grote speeltuin, legde ik uit. ‘Het is jouw blog. Jij mag ermee doen wat jij wilt en er is niemand die zegt dat het anders moet. Bovendien kun je eerst van de glijbaan af en als je dat beu bent naar de rekstokken gaan. Want je beweegt en je blog beweegt mee.’

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Hey K,

    Het was weer erg inspirerend gister! Heb gelijk een wordpress aangemaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten