Karin Ramaker.


Een redding.

Als je slecht bent met cijfers en je als kind van zes of zeven of ouder alleen maar naar een groen schoolbord staart terwijl het krijt eroverheen glijdt en het witte cijfers, strepen en tekens achterlaat, je niet weet waar die abracadabra vandaan komt wil je vluchten in woorden. En als woorden en zinnen je steun en toeverlaat worden; je beste vriend, lees je heel veel boeken.

Mijn boekenkast staat er vol mee. Boeken met een boodschap. Sommige boeken zijn sterker dan andere boeken en sommige boeken heb ik maar half uitgelezen omdat de woorden en zinnen me niet echt bekoren konden. Vroeger las ik de GVR van Roald Dahl. ‘Op z’n kop in de prullenbak’ van Guus Kuijer. Anne Frank.

Later werden het gedichten van Emily Dickinson, Edgar Alan Poe en Christina Rossetti.

Vergenoeglijken. Boude. Vuig. Potsierlijk. Verdwaasd. Ontheven. Allesomvattend. Minachtzaam. Deugdelijk. Inheems. Vriendschappelijk. Onhaasten. Delicaat. Ontwricht. Leerzaam. Pedant.

Ik lees nu Redding. Het vult me nog niet met woordenlust maar gaandeweg vloeien de zinnen in elkaar.

Published by


Reacties

 1. Jabir avatar
  Jabir

  Ken je de uitvoering van ‘The Raven’ van Lou reed? http://www.youtube.com/watch?v=rckTOjag83w

  Quoth the Raven….

 2. karin r. avatar
  karin r.

  @Jabir: mooie stem. blijf je naar luisteren. had het nog niet eerder gehoord dus dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten