Blok 3. Cursus Creatief Webloggen.

Vanavond zal het gaan over beeld.

Beeld is van toegevoegde waarde in het bloggen. Men kan een boel met tekst, misschien zelfs wel ‘plaatjes scheppen’ vanuit woorden maar heel soms komen woorden tekort en zou je gebruik kunnen maken van beeld; fotografie en/of video.

Zoals jullie weten sturen Josephine en ik elkaar wekelijks Vlogvragen elkaars kant op. Deze vlogvragen zijn een aanvulling op het bloggen. Je zou er ook audio van kunnen maken maar vaak is het in ons geval zo dat beeld het juist wat interessanter maakt.

Het mooie van beeld is dat je soms een visuele vorm kan neerzetten waarbij men toch gaat nadenken en fantaseren over wat het precies is, wat de bedoeling is en soms is het zo overduidelijk en wil de beeldenaar een protest uiteenzetten of een statement maken. Soms schieten woorden tekort in je hoofd en is het makkelijk om een beeld te maken om, alles wat je wilt verduidelijken, in één blogpost te doen. Dan zegt vaak een enkele titel of bijzin genoeg.

We oefenden in voorgaande les al met deze foto:

nee/nee

Wat zou jouw verhaal daarbij zijn?

Een gedachte over “Blok 3. Cursus Creatief Webloggen.”

 1. – Dag mevrouw, weet u toevallig waar de buurman heen is?
  – Ik zou het niet weten, mijnheer de agent. Hij sukkelde wel met z’n longen, dat wel, dus voor hetzelfde geld ligt ie nu in het ziekenhuis.
  – Ah zo.
  – Ja, het is een grappenmaker, hoor, die buur van me. Over z’n longen gesproken. Soms, als ie in een jolige bui was, dan maakte hij er grapjes over. “Ik denk dat er iets mis is met me longen,” zei die dan, “telkens als ik inadem, dan blazen mijn longen de lucht er terug uit”. Hahaha. Zukke dingen…
  – Zo, een levenslustige mijnheer, zo te horen.
  – Ja, maar u heb wel gelijk dat u zich zorgen maakt, want het is nu toch al een tijdje geleden dat ik hem nog gezien heb. Z’n zoon kom nu en dan effe langs, maar aan hem durf ik niks te vragen; het zijn toch uiteindelijk mijn zaken niet, wat jij?
  – Tsjah… Nee…
  – De poes van Joris kom hier nu regelmatig eten. Ja. Dan komt ie eten en dan gaat ie maar weer terug onder de haag door. Ik denk dat ie ze baas mis. Ik heb er geen bezwaar tegen, hoor. Het arme beest weet waarschijnlijk niet wat hem overkomt, niet?
  – Nee. Nou, ja. dan ga ik maar weer.
  – Als ik iets aan de weet kom, dan hoor je het wel.
  – Dank u wel, hoor. Ik kom nog wel eens langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten