Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Hoe doe jij dat dan, bloggen?

Hoe ik dat doe? Nou, gewoon. Het kost geen extra tijd. Het is leuk. Het geeft me energie in plaats dat het me energie kost. Het hoort bij mijn dagbesteding zoals ik ook koffie drink, mail wegwerk en de afwas doe. Ik leer er veel van, ook van anderen en daarom gaat het vanzelf.

Voor veel nieuwelingen gaat het helemaal niet vanzelf. Het voelt vaak als extra belasting, het kost energie in plaats dat het energie geeft en bovendien weet men het minder goed te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Hoe draai je dat om? Ik geef je wat tips:

1. Als je aan een taak begint, maak die taak dan af.
2. Neem altijd een korte pauze tussendoor om iets anders te doen (bijvoorbeeld een opzet voor een blogstukje.)
3. Zadel jezelf niet op met teveel blogtaken. Geef jezelf minimaal één blogpost per dag.
4. Een afspraak met de ander is belangrijk, maar een afspraak met jezelf is nét zo belangrijk. Gedachten en ideeën van je afschrijven hoort daarbij.
5. Agenda’s zijn er niet voor niets; afspraken en taken plannen in je hoofd is onnodig; parkeer die afspraken en taken daar waar ze horen; in je agenda. Maak je hoofd op die manier leeg zodat je openstaat voor nieuwe impulsen.
6. In je tussenpauze, ongeveer 5 minuten, als je ook koffie drinkt en naar de w.c huppelt, schrijf je ook wat steekwoorden op voor een blogpost.
7. Verwerk eerst die taak die je het minst leuk vindt, en beloon jezelf met een kleine pauze.
8. Zorg voor een wandeling tijdens je werk. Buitenlucht zorgt voor nieuwe energie.
9. Verwerk je blogpost op een vast tijdstip. Wat werkt het fijnste voor jou; s ‘morgens, ‘s middags of ‘s avonds?
10. Een blogpost is niet per definitie een schrijfopdracht. Onderweg naar de koffieautomaat, op de w.c of tijdens je wandeling zijn er ook veel dingen om te fotograferen, of vult je hoofd zich met een statement, een quote of een enkel woord.


4 reacties op “Hoe doe jij dat dan, bloggen?”

  1. Bloggen moet niet als werk voelen, vind ik. Ook al kan het natuurlijk wel zo zijn dat je voor je werkt blogt. Prima lijstje met aandachtspunten, al snap ik die regel van ‘geef jezelf minimaal één blogpost per dag niet zo goed. Mensen moeten ook gewoon durven niet te bloggen als ze er even niet aan toekomen. Posts eruit persen lijkt me geen goede zaak.

  2. @Michael: het moet idd niet pushen zijn, maar het is voor je regelmaat wel prettig om te proberen elke dag iets te bloggen. en ook ik sla weleens over. het moet geen moeten worden.

  3. Minimaal één blogpost per dag is inderdaad wel veel hoor. Als bloggen onderdeel van je werk is dan is het wel te doen. Maar ik ben van ‘s ochtends 7 tot ‘s avonds half 7 de deur uit voor m’n werk en iedere dag bloggen voelt dan alsof ik mezelf forceer iets te schrijven, het wordt dan een verplichting. Ben al blij als ik er twee of drie blogposts per week uitpoep :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten