Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

De Dutch Blommies.

Na The Dutch Bloggies en De Geen Bloggie Award is er nu een nieuwe lijst van bloggers waar jij je aan kan melden, in het leven geroepen door Erwin Blom.

‘Het begon als een voorbeeld bij een blogpost over een nieuwe tool waar ik op gestuit was; met TwtPickin gaf ik het voorschot voor een lijst waarop ik goede Nederlandse bloggers wilde bundelen.’

Een paar dagen geleden werd ik erop attent gemaakt door Twitter, waar de lijst als een speer doorgetweet werd door mensen die hun voorkeur uitbrachten en dit via Twitter lieten zien en zag dat er maar bar weinig vrouwen in die lijst stonden. Na overleg met Erwin zette ik mezelf er ook maar bij, niet helemaal overtuigd van mijn technische eigenschappen op het internet, maar dan wel weer ‘groeperend’ tot Media en Marketing. Soit.

Het leuke van deze lijst is dat er in zeer korte tijd een overzicht is ontstaan van bloggers. Bovendien is de lijst zo transparant als wat; je mag op iemand stemmen die je goed vindt of verrassend of die je in iedergeval positief benadert, maar je kunt ook een ‘dislike’ plaatsen. Als je iemand disliked is dat ook (lekker transparant) te zien.

Ik verbaasde me er wel over, moet ik heel eerlijk bekennen. Als ik voor mezelf spreek zal ik niet heel snel een ‘dislike puntje’ geven omdat ik vind dat het overbodig is. Als je namelijk niet stemt op iemand is dat min of meer hetzelfde. Er vanuit gaande dat een lijst positief bedoeld is, lijkt het me eerlijker om iemand een compliment (een stem) te geven dan een ‘dislike.’ Maar goed, de optie is er dus en hij kan ingezet worden. Ik verbaasde me helemaal toen ik bij sommige lui zag dat zij er wel heel veel genoegen in scheppen om iemand te ‘disliken’. Wat zegt dat precies over die persoon, vroeg ik me ineens af. Ik ben zelf ook de fout ingegaan, moet ik heel eerlijk bekennen. In mijn oprechte verbazing over de dislike heb ik ook iemand een vette ‘dislike’ gegeven. Dat is natuurlijk een beetje kinderachtig; ik had er sowieso boven moeten blijven staan. Mijn excuus hoor, bij deze.


9 reacties op “De Dutch Blommies.”

  1. Leuk initiatief van Erwin. Al vind ik dat ‘disliken’ dan weer kinderachtig. Je weet nooit waarom iemand een blogger disliked, en wie daar dan achter zit. Als je een stel gekke geenstijlers achter je aan hebt, heb je opeens tig dislikes en wat zegt dat nu eenmaal? Noppes.

  2. @Michael; nee, juist doordat het transparant is zie je de persoon/blogger wel. als je tenminste daar ‘ook’ eerlijk over bent. :-)

  3. @Karin: Oh ja, je kunt wel zien we geliked of disliked heeft. Je hebt gelijk. Maar ze vertellen niet waarom toch, of zie ik dat toevallig over het hoofd?

  4. leuke blog Karin; ja de dislike functie is erg transparant ;) motivatie zou daar eigenlijk verplicht bij zijn, ik was namelijk benieuwd naar de werking van de dislike en of je er daadwerkelijk door zakt op de ranglijst. Ik zie nu bij mezelf dat dat inderdaad het geval is ;)

  5. @Karin: Jup ! toen was de lijst nog niet zo groot; ben altijd wel benieuwd naar de technische werking van dat soort systemen

  6. Je kunt je stem herzien he. Een dislike omzetten in ‘like’ Maar ‘geen mening’ kan dan niet meer ;-)

  7. @Kees heb je gezien wat @Erwin daar zegt gozer! Je kunt er een paar likes van maken! En heb je gelijk een geslaagd experiment van optimale technische werking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten