Blijf van dat gras af!

Tuinen zijn prachtig, bomen ook. Ik loop graag in de natuur, ik wandel me suf en ik geniet van alle pracht om me heen. Tegen de tijd dat de graspollen echter gaan vervelen, zo rond mei, blijf ik het liefst achter de geraniums zitten. Als ik die had. Deuren op slot, ramen ook. Potdicht.

Ik begrijp ook helemaal niet waarom men juist dán regelmatig, en ik heb het zo meteen nog over het woord regelmatig, op een achterlijke machine kruipt om de godsganse dag heen en weer te rijden om het gras kort te wieken. Laat dat gras toch eens gewoon staan!

Ik bedoel met regelmatig zo om de twee weken! En als het ene grasveldje niet gemaaid wordt, verhuizen ze dat kloteding naar het volgende grasveld. Laat toch in hemelsnaam dat gras een beetje groeien! Waarom moet dat gras steeds weer kort? Alsof men, als het gras wat langer is, de rokken omhoog doet om zich een weg door het gras te banen? Men loopt tegenwoordig niet eens graag meer op gras, bang dat ze met hun teenslipper in een versche hondendrol stappen! Welke oetlul heeft bedacht dat het gras juíst in de hooikoortsmaanden continu gemaaid moet worden? Wie bedenkt dat?

Brandende ogen, zwaar hoofd, pijn aan mijn keel, oren, jeuk, hoesten, proesten en als een kerel het slijm omhoog hoesten. En dat valt dan nog wel mee. Waar ik helemaal krankjorum van word is de algehele malaise á la griep waar geen paracetamol tegen helpt. Ja, gaat lekker buiten roken als je dat wilt, doet even een terrasje pikken. Ja, lekker een eindje fietsen. Wandelen? Ook goed.

En oh ja, MAAI DAT GRAS ÓÓK NOG MAAR EEN KEER!

3 reacties op “Blijf van dat gras af!”

 1. Ik heb met je te doen. Ik ken ook andere mensen die last hebben van hooikoorts en het lijkt me inderdaad geen pretje. Ik ben zelf sowieso geen fan van deze periode van het jaar. Ik functioneer niet best in deze warmte, muggen en de hitte houden me wakker ‘s nachts. Ik ben meer van het voorjaar, maar vooral van de herfst en de winter. Als we de zomer weg konden stemmen, zou ik niet aarzelen.

  En waarom er zoveel gemaaid moet worden nu, is mij ook een raadsel. Sterkte!

 2. Mag ik met met volle overtuiging bij deze oproep aansluiten? En deze tevens uitbreiden met een categorie: pollen?
  Die stomme bomen die zo rond deze tijd hun pluisjes maar laten dwarrelen waar het hen uitkomt… het lijken wel vrouwen die “en public” in de trein hun haren borstelen en overal hun haren achterlaten.

  Getver!

  En heel vervelend voor de gezondheid…

 3. En dan heb je nog een klein beetje “geluk” dat je niet bij mij in de straat woont: waar de bewoners van de appartementen tegenover ons het curieuze besluit hebben genomen dat hun grasveld maar liefst IEDERE WEEK gemaaid moet worden (en dat vanaf het moment dat het overdag niet meer vriest, ik noem een medio maart, tot ergens in november).

  En je mag er geeneens op voetballen, dus waarom? Wáárom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten