Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Seminar.

Seminar: Bijeenkomst met het doel over een bepaald onderwerp nieuwe kennis te vergaren. Zie ook symposium.

Vanochtend had ik een gesprek bij de Kamer van Koophandel. Een leuk en vlot gesprek waarin ik vooral uitlegde en vertelde over het creatief ondernemerschap en de inzet van social media en weblogs met name. ‘Internet is niet meer weg te denken hè, daar moeten we wat mee.’ zei mijn gesprekspartner nog.

Nee, het is inderdaad niet meer weg te denken. Het is een essentieel onderdeel van je werk geworden; hoe jij jezelf ‘verkoopt’ online om klanten te werven op een nonzakelijke manier. Vooral er creatief mee omgaan is wat er misschien ‘nieuw’ aan is. Je verpakt je produkt, je dienst of jezelf in een cadeaupapiertje met een mooie ludieke strik eromheen en zegt tegen de potentiële klant: ‘alsjeblieft, maak maar open, het zal je heel goed bevallen!’

Linkedin is leuk als online CV maar zeer statisch. Een weblog is een bewegend visitekaartje en dat is precies wat het zo uitdagend en effectief maakt. Ook de inzet van Twitter is dus, als verlengde, niet meer weg te denken.

Met een blog laat je zien wat je kan en wie je bent. De balans van werk en persoonlijk is wat iemand zal triggeren om je te blijven volgen en misschien je eens zal bellen omdat je iets kunt toevoegen voor de ander. Betaald.

Een seminar over creatief webloggen. Voor creatieve, startende ondernemers. Eh ja. Natuurlijk. Dat kan ik best. (Hoewel ik dus wel lichte jeuk krijg van het woord seminar. Doe mij maar een prikkelpresentatie. En ja, laat het woord prezi ook maar achterwege. Blegh. Ik ga voor enthousiasme en authenticiteit. Blogsgewijs!)


Reacties

 1. elisabeth avatar
  elisabeth

  Hoi Karin

  Ik heb 1x meegedaan met de WOW, het was de eerste keer dat je het organiseerde, lees ik je blog. Reageren doe ik niet vaak, maar lezen iedere dag, dat is makkelijk, want ik heb me aangemeld.

  Maar nu reageer ik dan een keer. Ik blog al jaren, sinds 2005. Dus dat is best een tijdje. De reacties die ik daarop krijg vind ik leuk. Soms ook commentaar.

  Het moeilijkste van bloggen is klanten trekken. Ergo, ik denk niet dat het je zakelijk erg op weg brengt.

  Ik bedoel, Sonja B is rijk en bekend geworden zonder blog. Daar waar ik gratis advies gaf, ging toch iedereen overstag.

  Er zijn maar een paar mensen die dankzij social media er zakelijk goed uitspringen.

  Doch is het wel zo, dat dankzij het bloggen ik vorige week wel een leuk groepje mensen had op mijn boekpresentatie.

  Maar zakelijk levert het mij tot nu toe niet veel op. Wel intermenselijk en dat is eigenlijk ook belangrijk

  groetjes en fijn weekend.
  Elisabeth

 2. karin r. avatar
  karin r.

  @Elisabeth: ik denk dat het te maken heeft ook met hoe je blog is ingedeeld. ik wil je best via mail op weg helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten