Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Verlichting.

Bij Peter de Kock las ik het volgende:

‘Met verlichting bedoelen we niets anders dan dat alle aspecten van jouw wezen in het licht van bewustzijn mogen verschijnen. Verlichting betekent dus niet dat je je overal bewust van bent, maar dat je bereid bent je daarvan bewust te worden. Dat je bereid bent alles te aanvaarden en onder ogen te zien wat er in je leeft.’ — Pamela Kribbe.

Waarop ik antwoordde:

‘Zijn. Zien, horen, ruiken en voelen, daar een beeld bij hebben, een gedachte, een emotie en dat accepteren voor wat het is. Erbij zijn en dat is het. Wat voor ons mensen lastig is omdat we een verleden, heden en toekomst kennen en gedachten en vooral ego vaak in de weg zit. Ik heb bewondering voor diegene die ervaart, ziet en voelt en dan loslaat. Misschien is verlichting een mindfulproject met een einddiploma.’

Eckhart Tolle legt HIER verder uit.

Published by


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten