Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Creëer je eigen vakantiegevoel!

Vandaag nog tijdens een verjaardag hadden we het over de mooiste plekken die je in Nederland kunt vinden terwijl velen het over de grens zoeken. Is het vakantiegevoel wel zo ver weg of kun je een vakantiegevoel ook makkelijk zelf creëren? Ik denk dat met vakantie gaan best goed voor je kan zijn, denk maar aan nieuwe culturen snuiven, mooie plekken ontdekken en ervan leren, maar kun je dat ook creëren als je weinig geld hebt, niet zo mobiel bent of niet alleen met vakantie wilt gaan?

– Is je balkon een saaie boel geworden? Pimp het op! (Ik heb zelf een tafeltje op het balkon gezet, een kek kleedje erop gedaan en nu eten we bijna elke avond buiten. Bovendien kun je kinderen best houten tafeltjes e.d laten beschilderen zodat het er weer fleuriger uit gaat zien en heb je meteen een leuke activiteit te pakken.)
– Maak een boswandeling en geef jezelf een foto opdracht!
– Als je dichtbij de zee woont fiets naar de zee! Anders maak gebruik van de zomertoer van de NS en ga naar het strand!
– Maak sangria!
– Ga eens picknicken of BBQ-en!
– Nodig je vrienden uit en ga eens uiteten in de buitenlucht.
– Stippel een fietsroute uit en ga een fietstocht maken langs plekken waar je normaliter niet snel zal komen.

‘Out of the Box’ denken is ook in dit geval van waarde! Ook binnen je eigen cirkel kun je veel! Laat je verrassen en laat het vakantiegevoel maar komen!

Published by


Reacties

 1. Michael Minneboo avatar
  Michael Minneboo

  Ja hoor, kan heel goed: thuis je vakantie vieren. Wat ik voorheen wel eens deed was een stad uitzoeken die ik nog niet kende en dan de trein inspringen en daar een dagje vertoeven. Levert soms leuke ontmoetingen op. En als ik echt een keer een vrijedaggevoel wil hebben blijf ik offline. Dan heb ik ook niet de neiging om te gaan werken of te gaan bloggen.

 2. karin r. avatar
  karin r.

  @Michael: later bedacht ik me ook nog andere tips. vakantie zit denk ik in je hoofd! :-)

 3. Michael Minneboo avatar
  Michael Minneboo

  @Karin: Dat wordt dus een vervolgpost? :)

 4. gurdonark avatar
  gurdonark

  Less a place than a state of mind.
  Less a trip than an attitude of travel.
  we all hurtle through time and space, even if we appear to stay in the same place.

  We rijden op een mooie lanen, hoewel we altijd helemaal niet rijden allemaal.

 5. MarsMania avatar
  MarsMania

  Deze uitspraak van Loesje had ik lang op mijn werk hangen: “Pauze oftewel een korte vakantie op de werkplek”.
  Tijdens de pauze boodschappen doen, zoals veel van mijn collega’s, doe ik alleen als het echt noodzakelijk is. Liever waan ik me een toerist: fotocamera bij de hand en zoeken naar verborgen hoekjes, nieuwe winkeltjes, onverwachte gesprekken. Elke werkdag streef ik naar een halfuur vakantie!

 6. Michel ten Hoove avatar
  Michel ten Hoove

  Na jarenlang elk jaar het buitenland opgezocht te hebben, zijn we dit jaar voor het eerst in Nederland (zelfs veel thuis) op vakantie. Eén van de meest aangename vakanties ooit gehad overigens. Een dagje in onze woonplaats zelf voelt relaxter dan welke vakantie ooit. Rondvaart van een uurtje. Beetje slenteren door de stad. Onszelf verwennen. Prima te doen zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten