in blog

Klein doel van de dag.

Brokjes.

Zoals in: niet je héle huis schoonmaken want soms eigenlijk té weinig tijd maar een kamer of twee. Of vandaag je inbox legen en verder niets. Of: mijn tafeltje in delen schilderen. Een todo lijstje maken.

Herkenbaar?

Ik weet niet of het met snel verveeld raken te maken heeft; een spanningsboog van een kwartier hebben, maar het liefst ruim ik op in delen. Het idee alles in één keer te moeten doen vind ik al een no go op zich. Ik noem het een klein-doel-van-de-dag. Opgeruimd blijf je dan toch wel onder het mom van: het moet wel leuk blijven. Werken is prima, hard werken ook, maar als ik de boel verdeel in brokjes en ik doe iets elke dag, dan blijft mijn dag veel aangenamer.

Opgeruimd staat netjes tips:

1. Maak twee stapels: één stapel met weggooien/weggeven en één stapel houden. Koop opbergdozen en ruim de ‘houden’ stapel in. De andere stapel is voor marktplaats, kringloop of buurvrouw/vriendin/familie. 
2. Leeg je inbox twee á drie keer per dag. ‘s Morgens check je mail, gooit meteen weg wat gelezen is en niet bruikbaar en zet een mapje paraat met beantwoorden. Als je tijd hebt, beantwoord je ze meteen en anders op later tijdstip van de dag. 
3. Ook niet altijd zin om rekeningen meteen te betalen? Maak een stapeltje met rekeningen met de belangrijkste rekening bovenop. Bepaal een dag wanneer je rekeningen betaalt. Behou die dag. Die dag is rekeningen-dag.  
4. Stop met RSS. Wil je blogs blijven volgen? Selecteer er 5 tot 10 en blijf daarbij. 
5. Stop met jezelf vanalles verplichten! Niemand zegt tegen je wat je behoort te doen, dat doe jij zelf. Stop ermee!
6. Maak een to do lijst en streep af. Je zult zien dat na een taak volbracht te hebben en je streept af, jij je beter voelt. Opgeruimder. Memo’s werken ook goed. Het maakt je to do list visueel en bij elk volbrachte taak maak je een prop en gooit het in de prullenbak. Klaar. Opgeruimd!

Reageer hier

Reactie

  1. Waarom maar 5 tot 10 blogs volgen? Ik vind de RSS met mijn ca. 60 blogs prima. Als ik geen zin heb om te lezen, zet ik de blogjes op ‘markeer als gelezen’.