Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Schrijf een handleiding voor je leven. Deel 2.

Gisteren tijdens de #koffiedate met @judithellen was ik oprecht verbaasd en vereerd dat iemand met een blogstukje van mij veel eruit kon halen voor zichzelf. Vooral de blogpost ‘schrijf een handleiding voor je leven’ van een poos geleden werd door haar gewaardeerd en werd ook veel gelezen en nog steeds wordt deze blogpost gevonden in de google search.

Vandaar dat ik hem nog een keertje in de herhaling doe:

Schrijf een handleiding voor je leven.

Hoe wil je dat anderen met je omgaan? Hoe wil jij herinnerd worden? Wat zijn belangrijke dingen in je leven; je dromen en je doelen? Met wie wil je delen?

Wie goed doet, goed ontmoet. Wees open en oprecht. Probeer intolerantie van alle invalshoeken te bekijken voordat je een beslissing neemt. Wees trouw aan je waarden en normen. Laat niemand je fysiek pijn doen. Zeg hardop wat de ander voor je betekent. Breek muren af, ook die van jezelf. Wees kwetsbaar. Check je zelfbeeld. Als je fouten maakt, verbeter ze. Wees kalm in een woordenwisseling. Leg duidelijk uit wat je wensen zijn. Wees direct in plaats van omslachtig. Stel je vragen zodat je gehoord wordt. Durf te dromen. Verlies geen overzicht. Gebruik je talenten. Neem altijd een beslissing. Onthou dat je altijd een keuze hebt. Accepteer wat je niet veranderen kunt. Kijk vooruit. Praat over moeilijke dingen, alleen bij een respectvol luisterend oor. Ga niet over je grenzen en bepaal je grenzen en weet wanneer men je grenzen over wilt gaan. Zeg stop. Neem voldoende rust voor jezelf, ook al in het midden van chaos. Ruim op wat chaos is. Leef in het hier en nu. Denk na bij wat je zegt en doet. Doe een dansje. Laat je niet haasten. Doe wat je leuk vindt. Ga weg bij éénrichtingsverkeer. Wees behulpzaam. Wees tevreden met de kleine dingen en geloof erin dat kleine dingen groot kunnen worden.

Hetzelfde geldt voor memo’s plakken op je badkamerspiegel:


2 reacties op “Schrijf een handleiding voor je leven. Deel 2.”

  1. in het Westen hechten wij teveel waarde bij ons brein. ik ook. er zijn ook culturen die in het mysterie geloven. dat alles een groot mysterie is en dat dat je hoop geeft omdat het fascinerend is. een soort permanente 8baan. het is lastig los te breken van oude patronen en teveel na te denken. ons brein is ons beperkende ding. hoop kun je niet verstandelijk benaderen behalve geloven dat het er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten