Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Voor op je badkamerspiegel!

Ik noem het boost notes. Memo’s die je op je badkamerspiegel kunt plakken om jezelf elke ochtend een boost mee te geven, mocht je die nodig hebben. En als je die memo’s niet nodig hebt is dat natuurlijk een heel goed teken.

Waarom zou je die boost notes willen gebruiken? Nou, misschien omdat je soms opstartproblemen hebt of teveel twijfelt een je eigen kunnen wat natuurlijk niet nodig is maar wat weleens door je hoofd spookt.

Misschien denk je ook soms dat je teveel doet voor een ander en te weinig voor jezelf en op het moment dat je iets doet voor jezelf voel jij je meteen een beetje schuldig, wat nergens voor nodig hoeft te zijn want ook jij mag jezelf weleens een downtime geven om erna weer klaar te staan voor een ander. Misschien is het allerbelangrijkste wat je jezelf kunt influisteren dat je er nooit volledig voor een ander kunt zijn als je zelf te moe bent, je accu onvoldoende hebt opgeladen en je daardoor versnippert naar een ander kunt luisteren. Je geeft de ander dus een cadeau door af en toe eens op je strepen te staan. Krijg je daar kritiek op, snapt men het even niet of kijkt men bedremmelt, dan weet je ook dat het probleem van niet acceptatie en onbegrip bij hen ligt. Niet bij jou.


2 reacties op “Voor op je badkamerspiegel!”

  1. Het rare met badkamernotes is dat, zelfs als je er zelf niet heel erg van overtuigd bent dat het werkt, ze toch langzaam in je systeem kruipen als je ze dagelijks leest.

    Een mooie manier om langzaam kleine veranderingen door te voeren in oude patronen.

    Ik ben fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten