Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

1 tweearmige weegschaal
2 evenwicht
3 overzicht van bezittingen en schulden

Balans. Balanceren. Jezelf kunnen voortbewegen zélfs op een dun gespannen koord.

Het is de balans tussen stil zijn en roepen. Tussen afvallen en aankomen. Houden en weggeven. Duidelijkheid en vaagheden. Zwart en wit. Adem inhalen en uithalen. In chaos je rust vinden.

Het is de balans vinden tussen gaan voor je doel en om je heen blijven kijken. Kiezen wat het beste is uit alle risico’s. Geld verdienen met wat je leuk vindt en vaste lasten betalen. Je zult ergens geld moeten verdienen om je huis, je voedsel en kleding te kunnen kopen.

Het is de balans zoeken tussen eigenheid en aanpassen. Tussen zwelgen in je verdriet en schouders eronder zetten. Realiteit en fantasie. Dubbel en dwars. Doorsnede en compleet zijn. Kiezen voor alleen of samen. Gevoel uiten of binnenhouden.

Het is een balans hebben tussen intuitie en verstand. Plichtsbesef en gevoel. Goed doen en kiezen voor jezelf, ook al klinkt dat in de oren van anderen als egoïsme. Het is de balans tussen grenzen aangeven en alles blijven doen om het een ander naar de zin te maken. De balans tussen opgebrand en juist heel erg fit en zeker. De balans tussen ja en nee.

Balans is rust en evenwichtigheid. Kracht en inspiratie. Koorddansen vol vertrouwen en wijsheid.


5 reacties op “Balans.”

  1. En alsof balans vinden soms nog niet moeilijk genoeg is: op het moment dat je het hebt, verandert er iets waardoor het evenwicht weer verschuift en je opnieuw kunt gaan balanceren.

  2. @Peter: misschien is het zo dat je juist dan rustig kunt blijven, stapje naar achter kunt doen en alles even kunt bekijken van een soort van afstandje wat je dan in balans houdt?

  3. Dank voor de suggestie @Karin. Ik denk ook dat intuïtie een rol kan spelen omdat, zoals ik het ervaar, balans vinden en behouden vanuit denken onmogelijk is. Vanaf een afstandje observeren zoals je schrijft maakt ruimte vrij voor intuïtie. Je tip sluit mooi aan op waar ik mee aan het experimenteren ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten