Downshiften.

Zingeving. Een trend, of zijn er steeds meer carriëregerichte werkers aan het overstappen van een goed verdienende baan naar een meer ideële baan?

Is het in deze huidige maatschappij belangrijker om een huis te kopen, een auto te hebben, liefst twee, of gaan we zelf brood bakken, truien breien en tuinieren? Of is het gewoon eens goed kijken naar waarde en wat spullen, voedsel en mensen om je heen aan waarde bijdragen of wat jij in de maatschappij aan waarde kunt bijdragen? Ook qua werk bijvoorbeeld?

Simpeler leven is streven naar wat er is en daar tevreden mee zijn. Niet streven naar groter, mooier en anders. Niets is zo veranderlijk als de mens. Waarom kun je niet eens kijken naar je huis, je woonomgeving en je leven en accepteren hoe het is met alles aan waarde aan spullen om je heen?

Downshiften is ook niet aan jezelf voorbij lopen. Drukte downsizen dus. En of je dat nu mindful omgaan noemt met je tijd of downshiften, het zal me een worst wezen, allemaal moderne woorden om een actie of levenshouding te benadrukken. Wat ik wel waar vind is het feit dat het soms best goed is te voelen dat je leeft. Dat kan ook met een lekkere fles wijn die je gekocht hebt voor tijdens het avondeten. Of als je een keertje bedenkt dat je ene muur best wel vrolijker geverfd mag worden. Zolang je dan maar ten volle geniet van wat je veranderd hebt. En dus niet heel snel wéér wat anders, beters en groters wilt. …

Een gedachte over “Downshiften.”

  1. Meeste mensen zijn niet tevreden met wat ze hebben. Dit moet anders. Dat moet anders.

    Er is een verschil tussen zaken kopen die noodzakelijk zijn en zaken die we graag willen. Met name op dat laatste zijn Freudiaanse technieken op losgelaten zodat we spullen kopen. Bijvoorbeeld elk jaar een nieuwe telefoon.

    Volgens mij kan er een hoop minder. De vraag is wil je dat zelf. Ik ben het van nature en het geeft rust. Je geniet gewoon van de dingen om je heen en bent klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten