Op gevoel af gaan.

Eigenlijk kan ik mezelf wel voor m’n kop stoten. Het is een soort van zie-je-wel-gevoel. Zie je nou wel? Ik wist het! … Bijna een jaar lang gedaan wat anderen zeggen dat ik moet doen want dat is beter, maar ondertussen wel tien keer gedacht: nee, het moet anders. Misschien sta je dan te boek als eigenwijs omdat je zonder bewijzen doet waar je een ánder en vooral béter gevoel voor hebt. Het is alleen totaal niet te bewijzen.

Vandaag had ik de discussie over ondernemerschap. Het is best risicovol het ondernemerschap te omhelzen en te duiken in financiële uitdagingen. Een product groot maken en dan verkopen is een onderneming. Een zakelijke onderneming. Iets namaken en dat ook weer groot maken en verkopen is ook een onderneming. Een zakelijke onderneming maar is het creatief?

En dat is het verschil tussen het creatieve ondernemerschap en zakelijk ondernemerschap. Een creatieve ondernemer wil een nieuw idee, of een klein idee groter maken, mensen erbij betrekken om het nog groter te maken en op die manier geld verdienen. Misschien niet eens verkopen maar er zelf werken. Omdat het creatieve proces altijd groeit.

Combineer het eigenwijze met creativiteit en je hebt offline070. Ik luister voortaan naar wat goed voelt. Als dat (het online gebeuren) voor een traditionele marketeer een beetje absurd aandoet dan is dat jammer. De oude manier is niet voor niets voor de prullenbak.

2 gedachtes over “Op gevoel af gaan.”

  1. Ik ben benieuwd welke kant je gevoel je opstuurt @Karin. Ik heb dit jaar nog letterlijk gemerkt hoe ik rijdend op de motor door mijn gevoel een hele andere kant wordt opgestuurd dan de kant die het denken aangeeft. Ik verklap vast geen geheim als ik zeg dat je dan prachtige routes ontdekt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten