in blog

Als internet niet had bestaan,

dan was ik niet gestuit op een blog over het daklozenbestaan. Mijn zoektocht begon nadat ik teveel had nagedacht over een dakloze in Barcelona die, met een klein kartonnen bakje waar Pringles in gezeten hadden, naar me toe kwam. Ik had kleingeld. Ik gaf het hem. Terwijl hij wegliep bedacht ik me dat ik graag had willen weten hoe hij heette. Er lagen zwervers op een bankje en in het gras bij Port Vell. Ik vroeg me af of het beter was ‘s nachts wakker te blijven en overdag te slapen. …

Als internet niet had bestaan had ik dit filmpje niet ontdekt. Omdat een willekeurige tvzender vaker op zoek gaat naar de commerciĆ«le verhalen en wat geld maakt dan naar de menselijke kanten. Ook een muziekzender als TMF of MTV zou zo’n videoclip niet gauw draaien. Dat is toch wat we niet willen zien en horen?

Ik prijs me gelukkig dat ik kan surfen op internet zodat ik meer informatie tot me krijg en waaruit ik kan leren en kan verspreiden. Ik kan een linkje van een video die ik leuk en inspirerend vind zomaar hier op mijn blog plempen zodat jullie het kunnen zien. Zodat jij ook misschien net zo geraakt wordt door wat de video uitdraagt en ook jij, omdat je nu eenmaal Twitter gebruikt of een blog beheert, het kan verspreiden. De wereld in.

Als internet niet had bestaan, was zo’n filmpje verloren gegaan. …

Reageer hier

Reactie