Karin Ramaker.


Creativiteit als thema bij #cob10 en #FFutr.

Eén van de redenen dat Katja en ik de borrel samen gingen organiseren was eenvoudig; we waren op zoek naar ongedwongen, creatieve borrels en die vonden we nauwelijks. De borrels waar ik voor uitgenodigd werd waren veelal écht geconcentreerd op ‘wie ben jij en wat kan ik voor jou betekenen’ en waren vrij zakelijk van insteek. Niet mijn ding, ik ben creatief en mijn denk-en handelswijze verschilt met die van jou.

cob10 FFutr
hoe nam ik deze foto?

Toen de Freelance Factory ons benaderde om eens te kijken naar een samenwerking klikte het meteen. Thema was ook snel bedacht: creativiteit. Hoe pas jij je creativiteit toe in je werk bijvoorbeeld? Creativiteit is verder verzinnen dan je neus lang is. Gaan voor het onmogelijke en je niet beperkt voelen door regeltjes en wat anderen vinden. Gisteren brak mijn zogenaamde klomp toen ik een mail las waarin stond dat we nog maar eens een businessplan moesten maken voor onze zoektocht naar een pand in Den Haag waar we creatieve denktank sessies willen organiseren en faciliteren en de creatieve zzp-er willen koppelen fysiek aan iemand anders die toevoegt aan het idee of plan van eventuele samenwerking. Ik máák geen fucking plannen meer op papier! Ik wil iemand vinden die de uitdaging met ons aangaat en denkt: weet je wat, dat pand staat toch leeg, vul het, maak er een plek van waar Den Haag van gaat kwijlen.

Het was een ontzettend leuke opkomst van veelzijdige mensen. Ook weer een aantal nieuwe gezichten, mensen die me zelfs een boost konden geven of tot nadenken konden zetten. Juul Martin sprak lekker vrij en zette daardoor de zaal in beweging. Ben was het contrast van creativiteit en kon op een sympathieke manier vertellen over hoe hij ermee speelt in zijn werk.

Tijdens de borrel was er muziek. Geïmproviseerde, experimentele muziek kun je wel toevertrouwen aan Steven Kruyswijk en Marco Raaphorst. Ik heb verschillende geluiden gehoord tijdens de borrel dat het enorm gewaardeerd werd en toevoegde aan de avond.

Creativiteit is ook vooral lef, dacht ik gisterenavond. Lef om dingen anders te doen, te benaderen. Creativiteit is verder kijken dan wat voor handen is, wat misschien óók wel kan. Creativiteit is wat anderen normaal vinden weer door elkaar husselen en in de war schoppen. Buiten kaders.

‘Wat zoek je?’ werd gisterenavond gevraagd aan het publiek voordat de borrel begon. Ik zoek iemand binnen de vastgoed wereld, een makelaar, beheerder wie dan ook die met mij (ons) de uitdaging aan wilt gaan. Er is enorme leegstand in Den Haag en dat kan best wel of niet tijdelijk opgevuld worden. Welke persoon denkt net zo als ik? Welke persoon verbindt zijn/haar naam aan dit ontzettende goede en bruikbare plan en maakt een heel netwerk in Den Haag hartstikke blij? Jij het pand, wij vullen ‘m!

Ik vraag aan de rest van het publiek die mij volgt op dit blog, deze blogpost te versturen! RT mijn link, mail het naar mensen wel of zelfs niet in die branche, maar stuur het door. Daarmee help je mij en de rest van creatief Den Haag om dit plan te verwezenlijken.

foto’s HIER!


Reacties

 1. KatyoNL avatar
  KatyoNL

  RT @metkcom: De borrel van gister en pitbullgevoelens .: https://www.met-k.com/2010/09/25/creativi… Nieuwe Blogpost!

 2. AngeliqueSpaan avatar
  AngeliqueSpaan

  RT @metkcom: ik kleur niet meer binnen de lijnen! https://www.met-k.com/2010/09/25/creativi… plz RT!

 3. metkcom avatar
  metkcom

  De borrel van gister en pitbullgevoelens .: https://www.met-k.com/2010/09/25/creativi… Nieuwe Blogpost!

 4. metkcom avatar
  metkcom

  Ik kleur niet meer binnen de lijnen! https://www.met-k.com/2010/09/25/creativi… plz RT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten