in blog

Linkedin als CV.

Pas geleden vertelde iemand me dat zij een mail kreeg van een bedrijf dat graag meer inhoud wilde lezen en achtergronden van die persoon dus kwam de vraag een brief te sturen naar hun afdeling. Wat raar! dacht zij toen. Ik heb toch een Linkedin profiel met een online CV? Ik kan beter deze link even mailen!

En waarom ook niet? Scheelt tijd en papier. Bovendien vind ik Linkedin daar wel heel erg geschikt voor. In beknopte en op duidelijke manier staat je huidige werkveld vermeld en wat je in het verleden hebt gedaan. In sommige gevallen heeft iemand zelfs een goed woordje voor je gedaan. Het staat allemaal daarin. (Check de mijne bijvoorbeeld.)

Heb jij weleens via Linkedin een CV verstuurd? Of print je nog steeds netjes een A4-tje uit wat je in een envelop stopt met een postzegel die je in de brievenbus laat glijden?

Reageer hier

Reactie

  1. Ik heb toevallig net mijn LinkedIn account verwijderd. Er staan toch alleen maar consultants en managers op en branches waar ik allemaal niks mee heb. Bovendien hoeft niet iedereen die mij googelt mijn CV te zien.