Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Zomaar schrijven.

‘Deze column staat in de VK van vandaag.
Hij gaat over het schrijven over zomaar iets,
ik moest aan je blogpost denken van laatst.

Groet,
Freerk Terpstra.’

Remco Campert Volkskrant

Zomaar schrijven lijkt zo moeilijk. Waarover moet je het dan hebben? Nou, over alles! Wat dacht je vanochtend toen je wakker werd? Wat at je? Waar zag je tegenop? Welke ideeën kreeg je? Waar ging je heen? Welke afspraken waren leuk en gezellig? Van welke mensen leerde je vandaag? Welke dagdroom had je? Wat zag je toen je bij de supermarkt was of op het station? Hoe rook je kop koffie? Hoe lang werkte je vandaag? Wat nam jij jezelf voor? Wat had je afgesproken en wat ging niet door? Welke verrassing kwam voorbij? Waar werd je blij van vandaag?

Je kunt overal over schrijven. De vraag is wat laat je los en wat deel je mee? Hoe verpak jij je woorden en indrukken? Wat mag de lezer lezen?


Eén reactie op “Zomaar schrijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten