Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Wat is creativiteit?

Afgelopen maandag in blogpraat werd er een discussie gevoerd over creatief webloggen en wat het precies inhoudt. En wat is precies met de stroom meegaan en wat is er wel of niet goed aan, zeker als je origineel wilt zijn en authentiek wilt blijven?

Wat is creativiteit, bedacht ik me. Wat vind ik dat creativiteit is?

1. iets nieuws bedenken
2. wat er al is veranderen
3. kansen zien die anderen niet zien
4. spelen met bestaande concepten
5. van iets negatiefs iets positiefs maken
6. durven spelen en veranderen
7. gek doen; buiten je kaders en grenzen gaan
8. van niets iets maken
9. andere invalshoeken zien
10. niet opgeven; als iets niet werkt zoeken naar een andere oplossing

Met de stroom meegaan vind ik meedoen met gros van de groep, zonder al teveel nadenken en je afvragen of dat wel oke is of bij je past. Een vertegenwoordiging van een groep zorgt ervoor dat je erbij hoort, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je niet opvalt en geen eigen identiteit behoudt. Je bent dan meer de identiteit van een grotere groep. Als je dat wilt, prima. Wil je onderzoeken en proberen om andere invalshoeken te zien of zelfs buiten je kaders en die van de stroom te gaan raad ik je aan dat zeker te doen. Ook als je blogt!


3 reacties op “Wat is creativiteit?”

  1. Zoals ik het zie en ervaar is creativiteit een proces, een beweging. Een ander woord voor creativiteit is leven. Daarom is alles wat leeft onlosmakelijk verbonden met creativiteit. Ons lichaam, onze geest, onze ziel, zijn doordrenkt van creativiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten