Stigmatiseren.

stig – ma – ti – se – ren [-` zee-] («Frans) (stigmatiseerde, h. gestigmatiseerd) 1 brandmerken; schandvlekken

Ik las vanochtend, terwijl ik in een rijdende trein zat, een krantje en fronste mijn wenkbrauwen bij een artikel van Bolkestein. Iets met Joden en emigreren. Dat het beter is in deze huidige tijd, waarin veelal Marokkanen het niet op die type mensen hebben, ook niet als er in een gemengd klaslokaal les gegeven wordt op scholen over de Holocaust, niet hier te blijven hangen en uitwegen moet zoeken in Amerika en dergelijke.

Pardon?

Ik vraag me steeds meer af in wat voor land ik woon. Echt! De prominente partijleiders en ex partijleiders die maar rap uit hun nek kletsen. Zijn we vergeten wat er gebeurt als je groepen uit de gezamelijke cirkel gaat zetten? Wat voor angst heb je in je dat je gaat bepalen dat een bepaalde groep mensen niet deugt, minderwaardig is en abnormaal? Waar ben je dan bang voor? Laat mensen lekker leven. Naast elkaar.

3 gedachtes over “Stigmatiseren.”

  1. Ik las het ook en was net zo verbaasd als jij. Verbouwereerd. Ik dacht dat het iets uit de geschiedenisboeken was, om hele stammen te laten verhuizen. Heel raar dit.

  2. Maar de logica van Bolkestein is nog curieuzer: Omdat er meer Marokkaanse kinderen in Nederland worden geboren zullen de incidenten ook stijgen. En dat gebaseerd op de zeer discutabele cijfers van het CIDI.
    En ik maar denken dat ik kort door de bocht was :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten