We bellen!

Ik heb er lang over nagedacht en ben eigenlijk pas sinds kort tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk niet zo’n beller ben. Vooral als het gaat om zakelijke telefoontjes. Meestal heb ik tijd nodig om belangrijke zaken te overzien. Dat gaat het beste als ik een email ontvang met belangrijke zaken zodat ik op later tijdstip nog eens rustig kan nalezen. Met een telefoontje heb je vaak een eenmalig gesprek waarin iemand het een en ander uitlegt en je hebt geen zwart op wit ‘bewijs’ zodat je het nog eens kunt lezen. En nog eens. Om zeker te zijn dat je het snapt bijvoorbeeld.

On the spot vol intunen als iemand belt is soms voor mij een lastig ding. Soms komt het niet echt gelegen, dan zeg ik het ook, maar ook al komt het wel gelegen, heb ik gemerkt dat een mailtje ook best oke geweest was. In sommige gevallen is mail juist niet zo fijn, bijvoorbeeld als je niet helemaal op een lijn zit. Er kan miscommunicatie ontstaan. Toch, bij veel gesprekken zou ik het prettig vinden als er nog een samenvattend mailtje volgt. Zodat ik op een rustig tijdstip kan lezen en kan beslissen wat ik ermee doe. Een ander vervelend iets vind ik dat een telefoontje soms dwingender kan zijn. Iets belangrijks wat eigenlijk niet kan wachten hoor je dus toch even aan. Tegelijkertijd zit jij net met een goed idee in je hoofd of iets anders dat gedaan moet worden. …

6 gedachtes over “We bellen!”

 1. Hoi Karin,

  Heel herkenbaar, dit stukje. Ik houd ook niet van de telefoon en daarom vraag ik altijd of de beller zijn of haar verzoek nog even via de mail stuurt zodat ik dat zwart/wit heb en er op kan reageren. Als je zelf belt is het wat anders, dan doe ik zelf een follow up met mijn verzoek of belofte. Oh, that reminds me….Have to follow up on some phone calls I made Friday. Oh dear. (sorry voor het Engels)

 2. Nou inderdaad!
  Zeker als alle kinderen thuis zijn is bellen geen sinecure.
  En als het een belangrijk gesprek is, dan heb je geen enkel bewijs om op terug te vallen.
  Eigenlijk vind ik bellen meestal ook niet echt prettig, behalve als ik “op mijn praatstoel zit”. Meestal is het hier continu zoeken naar een plekje om ongestoord te kunnen praten.

 3. De telefoon is een uitvinding voor doven.

  Van de vaders van twee van zijn dove studenten, Gardiner Greene Hubbard en Thomas Saunders, verkreeg hij de benodigde financiële middelen terwijl hij technische ondersteuning kreeg van Thomas Watson. Op 14 februari 1876 diende Bell zijn patentaanvraag van de telefoon in. Hoewel uit het apparaat van Bell nauwelijks een gesproken woord kwam, werd op 7 maart het patent toegekend en drie dagen later sprak Bell tegen zijn assistent de historische woorden in zijn telefoon: Mr. Watson, come here. I want to see you. Watson, die in een andere kamer van het huis verbleef, kwam direct.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_Graham_Bell

 4. Ook ik hou van mailen: in mijn eigen tijd en tempo kan ik dingen vertellen, of lezen. Ik kan er ook voor kiezen om meerdere mails over een onderwerp achter elkaar te lezen, in een soort blok. Bij telefoongesprekken waarin de ander veel info/feiten geeft, vraag ik tegenwoordig altijd of iemand me deze punten ook wil mailen.
  Maar als je bezig bent met iets dat dringend af moet, neem je dan je telefoon op? Of laat je het overgaan?

 5. Ik zat weleens met een gitaar op schoot en een microfoon ervoor. Klaar voor opname of al reeds volledig in opname. Als er dan iemand belt… je baalt dat je de stekker er niet uitgetrokken hebt!

  In studio’s gebruiken ze daarom rooie lampjes op zelfs zwaailichten om aan te geven dat er iemand heeft aangebeld. Ook dat is irritant trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten