Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Kinderdagverblijf aan de Twitter!

Gisterenmiddag in een provisorisch kantoor met ouderwetse beamerscherm en allerlei snoertjes en draadjes erbij een mini workshop gegeven over social media aan een kinderdagverblijf. Erg leuk hoe aan het eind van de middag men enthousiast een eerste tweet het wereld wijde web in stuurde.

Waarom zou een kinderdagverblijf überhaupt willen twitteren? Het is vooral goed om nieuws naar buiten te verspreiden los van papier. Ook bereik je medewerkers, ouders en eventuele nieuwe medewerkers en stagiaires in spé ermee. Het is sowieso goed om de ander een kijkje in de keuken van een bedrijf te gunnen. Men wil niet alleen de buitenkant zien maar ook ontdekken hoe de binnenkant reilt en zeilt.

Bovendien was het extra leuk omdat dit kinderdagverblijf mijn oude werkgever was. Ik was op een oude en vertrouwde plek beland. Een beetje gek ook wel, maar desalniettemin leuk om hen twitter en facebook bij te brengen!


2 reacties op “Kinderdagverblijf aan de Twitter!”

  1. Dat is toevallig. Enige tijd geleden sprak ik een leidinggevende van een kinderdagverblijf tijdens een buurtborrel. Het bestuur drong er bij hem op aan om het kinderdagverblijf via hyves, facebook en twitter extra op de kaart te zetten. Hij voelde daar niet voor. Wat ik tijdens ons gesprek over nut en noodzaak van sociale media ervoer was dat er bij hem veel onwetendheid en koudwatervrees is. Onbekend maakt onbemind. Hij zag vooral de bezwaren en gevaren. Plus dat het veel te veel werk zou opleveren en je er iemand extra voor moest gaan inhuren.

  2. @Michel: terwijl dat helemaal niet hoeft; een extern persoon inhuren. bovendien raad ik het af. die persoon weet helemaal niet precies hoe alles reilt en zeilt. en het is nep als een externe het overneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten