2 jaar zelfstandig.

Een poos geleden nodigde Sylvia iedereen bij elkaar uit om te vieren dat haar bedrijf één jaar bestond. Meteen bedacht ik me dat mijn één jarig bestaan helemaal aan me voorbij was gegaan. Je moet altijd iets te vieren hebben, is mijn motto, dus vierde ik gisterenmiddag mijn twee jarig bestaan van mijn zelfstandig ondernemerschap met collega zzp’ers slash vrienden.

Ik vierde mijn 2 jarig zelfstandig bestaan

Terugkijkend is er zoveel veranderd. Ik weet nog goed dat ik in het begin niet eens goed wist wat ik ging doen. Gaandeweg, door zelf ook maar uit te proberen en te proeven wat ik wel of niet leuk vond om aan te pakken en ook te ontdekken waar ik goed in was, rolde die rode draad vanzelf uit. Alle adviezen over een gericht plan hebben en doelen en richting sloeg ik in de wind. Soms is het inderdaad handig precies uit te vogelen wat je wilt gaan doen, en soms weet je dat door gewoon maar te gaan uitproberen.

Ik heb het momenteel best wel druk. Druk met allerlei verschillende, leuke projecten en opdrachten. Mijn vaste baan vriendin vertelde een paar dagen geleden dat iemand aan haar vroeg: ‘Maar wat doet Karin nu eigenlijk precies?’ Vriendin met vaste baan moest even nadenken. ‘Ze doet zoveel!’ ‘Karin is … internet.’ was uiteindelijk het antwoord. En ja, er zijn mensen die vinden dat je precies moet kunnen duiden wat je doet en wie je bent. En soms ben je heel veel verschillende dingen en doe je veel verschillende dingen. Maar ze hebben allemaal een rode draad. Prima toch? Van veel markten thuis dus.

8 gedachtes over “2 jaar zelfstandig.”

  1. Blij om te lezen dat dat dus ook kan, het organisch laten groeien, dingen uitproberen en daaruit een rode draad halen, in plaats van de rode draad vaststellen en vervolgens daar krampachtig alles omheen organiseren. Ik merk dat ik daar wel mee worstel, na 2 maanden parttime zelfstandig ondernemerschap. Het sterkt me dat ik zie dan iemand als jij daar ook de tijd voor heeft genomen, en dat op een gegeven moment de puzzelstukjes in elkaar vallen… Mooi, om ze even terug te kijken op de afgelopen twee jaar. Ik hoop in 2013 daar ook zo op terug te kunnen blikken! :-)

  2. Was een gezellige bijeenkomst gisteren! Ook mooi om te lezen hoe je gaandeweg je weg wel vindt. Alles op zijn tijd. Leven buiten de kaders!

  3. @Michel; dank je wel!

    @Marjolein en Michael: het lijkt me zelfs logisch om het op die wijze te doen. toch?

  4. Gefeliciteerd! Merk zelf ook dat het organisch groeit bij mij. Afgelopen week had ik na maanden sudderen ineens mijn nieuwe weg helder voor ogen, dat ook meteen online gezet. Benieuwd waar jij en ik over een jaar staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten