Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Betalen voor wi-fi?

Waai-faai of wie-fie. Maakt niet uit hoe je het uitspreekt toch? Als ik met de trein naar het zuiden des lands ga, hoop ik altijd maar dat er sowieso richting Utrecht wi-fi aanwezig is zodat ik tijdens deze rit mail kan bijwerken, een blog kan schrijven of andere (zakelijke) dingen kan uitwerken. Het is gewoon fijn, zeker als je een drukke tijd kent, door te werken op dat soort momenten. Soort van Lifehacking zonder stress.

In sommige delen van het land moet je behoorlijk goed zoeken naar een restaurant of brasserie waar je ongestoord kunt internetten. Waar ik vandaan kom is alleen de V&D zo gastvrij om de klant van internet te voorzien. Niet de meest ideale plek vind ik, maar soit. Het zou dus prettig zijn voor dit soort ondernemingen eens te kijken naar de veranderende tijd en wi-fi standaard aan te bieden. Wil je (extra) klanten, die ook nog even willen werken, geef ze wi-fi.

En ik raak verwend hoor. In het Haagse kijken ze je bijna vreemd aan als je vraagt of ze wi-fi hebben. Duhuh! Natuurlijk! En zelfs in sommige winkels kun je na het shoppen even naar de bar om een koffie te bestellen en erna je laptopje openklappen. Heerlijk! Het zorgt voor een soort vrijheid! En wat ik ook nog prettig vind is dat je in de meeste gelegenheden ongestoord kunt internetten. Er is niet een bonsysteem waar je na een uur van je internet af gedonderd wordt en weer een bestelling moet plaatsen om weer verbinding te krijgen. Ik vind het ronduit klantonvriendelijk en werkt denk ik averechts. Ik liep laatst langs de CoffeeCompany in het centrum en zag beduidend minder mensen koffie drinken dan voor de bonnenactie. Jammer, maar ik begreep het wel.

[Foto gemaakt door Michael Minneboo.]


6 reacties op “Betalen voor wi-fi?”

  1. Wi-fi is niet een product dat men verkoopt maar een stukje service dat men bied, hetzelfde dat je comfortabel kan zitten, er gezellige muziek op staat, de bediening vriendelijk is, je niet zelf hoeft op te ruimen, dus daar geld voor vragen is ronduit onbeschoft

  2. Moeten betalen voor WiFi is suf. En ik begin het al bijna suf te vinden als café’s en dat soort plekken géén WiFi hebben.

    (Ik zeg trouwens WaaiFaai. Sinds ik wel heel niet-begrijpend werd aangekeken toen ik -ja, beetje dom- van de zomer in een café in Griekenland vroeg of ik gebruik kon maken van WieFie…)

  3. Een bonnensysteem? Nee, klantvriendelijk is dat zeker niet. Doet me wel gelijk denken aan een ergernis die mijn opa vroeger had. Hij had er een bloedhekel aan als mensen – zonder iets te consumeren – zijn café binnenkwamen en dan wel van het toilet gebruik wilde maken. Of alleen maar een pakje sigaretten uit de automaat kwamen trekken. Aan beide verdiende je immers geen cent, maar had je wel de (over)last. Helemaal onbegrijpelijk vind ik zijn ergernissen niet. Maar iets klantvriendelijkers dan een bonnensysteem moet toch mogelijk zijn. Zelf verbaas ik me er keer op keer over als een café géén gratis wifi beschikbaar stelt. Ook hier doet V&D dat wel. Zal wel landelijk beleid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten