Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Vandaag gehoord.

‘Ik neem. n-e-e-m.
Hij neemt, wij nemen.
Neem.
Zoals Piet neemt een boterham.’
— telefoongesprek onderweg naar Den Haag.

Overheard.

Wat hoorde jij vandaag?


4 reacties op “Vandaag gehoord.”

  1. Nou, dat ‘nemen’ is nog niet zo vanzelfsprekend hoor.. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn jongere broertje ‘meememen’ zei. Totdat hij leerde schrijven. Hij zei ook ‘alumimimumfolie’, en nu ‘ie veertig is geworden hebben we ‘m gecorrigeerd. (nee da’s een geintje)

  2. @Aleidland: hij kan het idd tegen een kleinvolwassene gehad hebben. Of iemand die een inburgeringexamen moest gaan doen. Mijn broertje zei heul vroeger dat ie ging rijden op z’n lulluput.
    :-D

  3. Toevallig naar aanleiding van een tweet gesprek A13
    Ik ken iemand die het over zullie en hullie heeft ,hoewel het in de DVD terug is te vinden klinkt het voor mij vreemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten