Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Niet bang zijn.

Jezelf indekken kent voor-en nadelen. Als je van tevoren bedenkt dat je iets vast niet gaat halen en je haalt het niet, dan hoef je geen traan te laten. Ben je van tevoren niet nerveus dan geniet je helemaal voor de volle 100 procent van je tijd en het moment suprème komt op dat moment wel. Het kan goed of fout zijn. Een ja of een nee. Een go of een no go. Je ziet het op dat moment wel. In het hier en nu heb ik leren denken.

Jezelf indekken haalt een beetje hoop weg. Je vertrouwt het niet. Je vertrouwt jezelf misschien niet. Je vertrouwt niet dat het misschien wel oké zal zijn. Je bereidt je voor op het ergste, het meest vervelende en het onvermijdelijke. Je gedraagt je ernaar, je plant ernaar en je stelt je mindset vast. Wat zou er gebeuren als je alles op z’n beloop liet zodat alles nog open was?

Soms schrik je ineens als je niet gedacht hebt aan beren op de weg.


Eén reactie op “Niet bang zijn.”

  1. Schrikken als je niet aan de beren hebt gedacht, had dat gevoel altijd met gitaar concerten, podium oplopen, gaan zitten, gitaar in de aanslag en dan pas bedenken, owja.. best spannend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten