Karin Ramaker.


FREDxTheHague. FREDx?

Het was een soort van grapje. Eigenlijk. Maar nu hebben we vier sprekers, een leuke tent en organiseren we het!

En zo ontstaan wat mij betreft de leukste en beste ideeën; ik wil graag mensen vermaken en inspireren en laten schijnen op een podium. Zo begon Blog-Art ook en zo is FREDx ook gestart. Het overlapt een klein beetje; er is een podium, het gaat her en der over creativiteit, internet, persoonlijke verhalen en je krijgt een avondje vermaak, muziek en mooie, interessante, ontroerende of grappige verhalen voor je kiezen.

FREDx noem ik het broertje van TEDx.

‘TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience.’

TEDx spreekt engels maar FREDx niet. Gewoon algemeen beschaafd Nederlands, zodat iedereen het kan verstaan en we niet moeilijk hoeven te doen dat sprekers over vertalingen struikelen. Maximaal twintig minuten vertellen zij hun persoonlijke verhaal. Er is ook muziek en een voordracht door de Haagse dichter en bloemlezer Harry Zevenbergen.

En ik ben trots dat we voor de eerste editie zulke interessante sprekers hebben weten te vinden. Film It Yourself bedenker en uitvoerder Ron van der Sterren bijvoorbeeld, maar ook blogger Josephine Bronsgeest zal vertellen.

Meer weten? Check sowieso de FREDx site. En ben je heel benieuwd en wil je graag een avondje gezelligheid en mooie verhalen? Koop je kaartje hier!

Organisatie en presentatie is in handen van Marco Raaphorst en me, myself and I. Spannend!


Reactie

  1. Praten over Spider-Man op FredX : Michael Minneboo

    […] noemen. Ook in andere landen en steden worden TED-presentaties georganiseerd onder de noemer TEDx. FredX onderscheidt zich van TED en de navolgers in de taal: er wordt die avond gewoon Nederlands gepraat en dat is ook wel eens leuk. Deel met de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten