Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Heeft elke schrijver dat?

Onzekerheden over een geschreven boek.

Heb ik nu voldoende verteld over dat ene onderwerp? Ik heb zoveel meer te vertellen over dat andere onderwerp …

Ik kan onmogelijk alles in een boek proppen want dan wordt het boek 300 pagina’s. Een dikke pil stop je niet in je agenda, zeker niet als je ook nog doe-opdrachten wilt uitvoeren. Maar heb ik écht de kern verwerkt in het boek? Kon het anders? Beter?

Stop! Doemdenken

Het is wat het is. Het is goed. Het is prima.

Anders schrijf ik toch een deel twee. *smiley*


5 reacties op “Heeft elke schrijver dat?”

  1. Ik lees ook de blog van Marcel van Driel; kinderboekenschrijver en die had ongeveer hetzelfde. Je kunt blijven schrappen en herschrijven, maar op ten duur moet je er ook een punt achter kunnen zetten. Al lijkt me dat wel super lastig :)

  2. Software programmeurs zeggen het als volgt: software is published but never finished. Voor schijven geldt volgens mij hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten