Als innovatie niet gezien wordt.

Soms overvalt me een gevoel van: waarom zijn er mensen die steeds naar de streep van de horizon kijken en niet naar wat er in hun reikwijdte te vinden is? Het ligt altijd en eeuwig verder dan voor hun neus.

En worden er projecten opgestart die bakken met geld kosten terwijl er hersenen en mankracht in hun eigen buurt te vinden zijn die voor minder, sneller en kostensparend hetzelfde kunnen bewerkstelligen. Het is een (gemeentelijk) falen, en dat vind ik jammer en ik zie en merk het bij allerlei takken van hun bureaucratisch stelsel.

Blijkbaar schept veel geld ergens in pompen, dezelfde (dure) bedrijven inschakelen een betere en betrouwbaardere band, dan kiezen voor nieuwe invalshoeken en nieuwe mensen en nieuwe innovatieve bedrijven. Waar schort het ‘m aan?

Ik heb bewondering voor de bedrijven en instellingen die kiezen voor anders.

[Foto gemaakt door Marc Fontein.]

Eén reactie op “Als innovatie niet gezien wordt.”

  1. In bureaucratische processen gaat het om budgetten, die moeten op, anders worden ze de volgende keer gekort op hun budget. Liefst zo snel mogelijk, anders hebben ze er teveel werk aan. Waarom met tien eigenzinnige, vrije, innovatieve werkers in gesprek gaan, trajecten starten, overleg na overleg, als je het ook bij een grote statische partij kan, dan weet je wat je krijgt, zonder omkijken. Bovendien is het altijd wel weer een familie lid of buurman die de andere partij is.. niet iemand die je waardeert om wat deze denkt of doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten