Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Code Oranje!

‘Omstreeks zes uur viel de eerste sneeuw in de noordelijke provincies. Het sneeuwfront trekt langzaam naar het zuiden.
De sneeuwbuien duren ongeveer 3 tot 4 uur. De meeste sneeuw wordt in het westen verwacht. Op veel plaatsen kan 3 tot 5 centimeter vallen. Lokaal verwacht het KNMI zelfs tot 10 centimeter sneeuw.’ — KNMI.

schoenen

Gelukkig was ik zo slim om vorig jaar een dag voor de extreme vrieskou snel bij de H&M een simpele winterjas te kopen, eentje die lekker over mijn bovenbenen zou vallen, en liep ik vervolgens met die winterjas weken door die $#@! K-kou. Ik háát sneeuw. Mijn uggs gingen soort van naar de klote doordat ik geen ander schoeisel had (ik bedoel, wat moet je met leuke leren laarsjes in tien centimeter sneeuw?) maar ik verrekte het om nieuwe te kopen.

Deze winter leek het erop dat we heerlijk die strenge vorst gingen overslaan; de narcissen waren al in bloei. Totdat er gebeurde wat ik niet voor mogelijk gehouden had: het begon flink te vriezen. Nu geeft het KNMI een code oranje af. Nu ben ik inmiddels niet meer zo geboeid door die weeralarmen en codes want in de praktijk wijst het zich vaak uit dat het uiteindelijk allemaal best meevalt. Maar moet ik nu dan toch echt op de valreep snowboots gaan kopen??


Eén reactie op “Code Oranje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten