Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Vakantie in eigen stad.

In het kader: doe eens wat anders, op een andere manier of op een ander tijdstip ging ik gisteren met gezelschap ‘s morgens ontbijten. Normaal gesproken ontbijt ik thuis; een beschuitje, koffie, maar nu werd er gekozen voor een pannenkoek met zoet beleg!
Normaal gesproken ga ik ‘s middags of ‘s avonds naar de film maar we zaten al om twaalf uur in zaal 1 van het Buitenhof om de film The Descendants te zien. (Wat een mooie film die ervoor zorgde dat ik menigmaal tranen aan het wegknipperen was.)

sneeuwhart.

Je hoeft niet persé een reis naar Mexico te boeken om ‘even eruit’ te zijn of om de wereld op een andere manier te bekijken. Dat kan ook hier, waar je bent. Er zijn nog zoveel onbekende plekken om te ontdekken en te zien, zoveel onverwachte verrassingen die je ineens opvallen en te genieten van wat er al is.

Ondanks het feit dat ik sneeuw na een week wel weer wegdenk, genoot ik van het geschaats op de Hofvijver in Den Haag. De zon scheen fel op het ijs en iedereen genoot. Jong, oud, met of zonder stoel en het leek even of ik op vakantie was. In eigen stad. Ik spotte zelfs menig hart!


2 reacties op “Vakantie in eigen stad.”

  1. Soms vloeien dingen mooi in elkaar over. Ik heb dat met deze blogpost in relatie tot de post van Marco over het feit dat veel mensen niet goed kunnen zien of luisteren. It’s all in the eye of the beholder. De stad waar je dagelijks in verblijft kan je op den duur niet me er zien. Even de dagelijkse sleur doorbreken leidt dan tot hele nieuwe, verrassende inzichten en ervaringen. Dat heb ik zelf ook ervaren toen ik na jarenlang vakanties in het buitenland noodgedwongen een jaartje vakantie in Nederland vierde.

  2. Regelmatig hebben wij buitenlandse collega’s op bezoek die in het weekend de omgeving gaan bezoeken. ‘s Maandags komen ze terug met foto’s die ons doen verbazen dat zulk moois in onze omgeving te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten