Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

‘Ons bedrijf wil gaan bloggen!’

Steeds meer bedrijven voelen de noodzaak sociale media in te zetten om hun bedrijf zichtbaar naar voren te schuiven. Maar waarom precies? De klant houdt van transparantie. Een kijkje in de keuken van een bedrijf via een breed opgezet blog zou een mooie reden kunnen zijn.

‘We moeten ook gaan bloggen.’ Ik hoorde het pas nog. Als een bedrijf geinteresseerd is om mij in te schakelen voor een blogworkshop of training of zelfs langdurige begeleiding dan zou ik eerst met het team om de tafel willen. Waarom kies je voor bloggen, wat wil je naar buiten brengen en wat is je doelstelling precies? Mag een werknemer daar tijd voor nemen of moet dat ‘een beetje tussendoor?’ Laat je je werknemers bloggen, geef hen dan een serieuze taak en vorm een team dat elkaar aanvult en aflost en kan motiveren. Verplicht bloggen heeft weinig zin, beter is het om een team van werknemers te verzamelen die zin hebben om iets te doen met sociale media en die snappen wat de essentie is en die de creativiteit in zich hebben om de pareltjes te beschrijven en ook kunnen omgaan met gevoelige informatie. Bovendien, zet geen beginnende stagiaire aan de Twitter of blog. Doe dat samen of geef de stagiaire andere taken.

‘What’s in it for me?’ zal een werknemer vragen zodra de manager wil dat er geblogt gaat worden. Daar kan ik wel wat meer over vertellen. En misschien kiest het bedrijf er uiteindelijk voor dat externen gaan bloggen of samen gaan bloggen. De externe verzamelt de interviews en de scoops en de parels. De externe zorgt dat het bedrijfsblog loopt. Allemaal opties die ik met een bedrijf bespreken kan. …

[Foto blokje gemaakt door Shashi Bellamkonda.]


5 reacties op “‘Ons bedrijf wil gaan bloggen!’”

  1. Ik schreef eerst mijn eigen dingetje, voor ik dit verhaal las…Jouw observatie past daar naadloos aan. Erg, eigenlijk!

  2. […] zitten in je bedrijf dus zoek ze op. 2.Doe dit samen, lukt dit niet, laat het door iemand anders doen, door mij bijvoorbeeld 3.Wees niet bang voor reacties, die zijn er toch wel, ook al hoor/zie je ze […]

  3. […] zitten in je bedrijf dus zoek ze op. 2.Doe dit samen, lukt dit niet, laat het door iemand anders doen, door mij bijvoorbeeld 3.Wees niet bang voor reacties, die zijn er toch wel, ook al hoor/zie je ze […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten